Waterensemble

Dit ensemble bestaat uit vijf bouwkavels, gelegen aan de openbare weg Waterstaete. Per kavel kan een grote vrijstaande villa gebouwd worden. Vele composities en variaties zijn mogelijk door het ruime bouwvlak en door het relatief vrije welstandsregime.

Stedenbouwkundige voorwaarden

Om een goede harmonie te bereiken tussen het recreatie- en woongebied, is een beperkt aantal stedenbouwkundige voorwaarden van kracht.
 
  • De bouwkavels zijn aan drie zijden omgeven door water. De eigendomsgrens zal aan de waterzijde liggen en de beschoeiing wordt dus eigendom van de koper.
  • Vanaf de openbare weg tot aan de erfgrens legt de gemeente voor haar rekening één inrit aan. Deze inrit is 3 meter breed en 2,35 meter lang, gesitueerd in het midden van de kavel.
  • De erfafscheiding aan de voorzijde van de kavel mag niet hoger zijn dan 1 meter hoog in bestemming Tuin en 1,20 meter hoog in bestemming Wonen. Een erfafscheiding aan de zijkant of achterzijde van de kavel mag maximaal 1 meter hoog in bestemming Tuin en 1,50 meter of 1,20 meter hoog in bestemming Wonen zijn. De erfscheiding maakt onderdeel uit van het architectonisch ontwerp.
  • De koper zal op eigen terrein minimaal twee parkeerplaatsen aanleggen. Opstelplaatsen in huizen (drive-in) of enkelvoudige garages tellen niet mee. Een carport telt wel mee en een dubbele garage telt voor één plek.
  • De woning moet in het bouwvlak op de kavel gepositioneerd worden, zoals aangegeven in het bestemmingsplan.

Meer informatie

Voor meer informatie over de diverse kavels en de verkoopprijzen, zijn te vinden op Funda.

 

Rust en ruimte middenin de Randstad

Wij hebben een aantal kopers gevraagd naar hun ervaringen.
 

Merel en Jordi wilden eigenlijk op de Zuidas gaan wonen. Maar toen ze voor de eerste keer op Boseilanden kwamen en twee zwanen in een slootje achter hun kavel zagen zwemmen, waren ze verkocht. 'Wat een mooie plekje', zegt Merel. 'Echt idyllisch! Het mooiste uitzicht is eigenlijk vanuit onze eigen tuin.'


Merel en jordi
Auteur: 
Jur Engelchor

 

Guido: we zochten een kavel waar je zonder al te veel beperkingen kunt bouwen. In een natuurlijke omgeving maar wel zo dicht mogelijk bij de stad. Samen met mijn vrouw en twee jonge kinderen realiseer ik op deze kavel aan het water mijn droomwoning.

Zicht op de waterkavels
Auteur: 
Jur Engelchor

 

Lees de volledige interviews in InforMeer Online.