.

Wandelbos

Het Wandelbos is onderdeel van het Stadspark. Het Wandelbos krijgt een centrumfunctie en is straks van alle kanten bereikbaar. De bomen, het water en de kinderboerderij zijn daarin belangrijke onderdelen. Het bos is meer open gemaakt door het weghalen van heesters en bomen. Er komen open plekken waar bezoekers bij mooi weer buiten kunnen zitten. Ook komen er verschillende speelplekken. Dit jaar werkt de gemeente het ontwerp verder uit. Geïnteresseerden kunnen daarover meepraten.

Onderdelen van het ontwerp

  1. Een doorgaande wandelroute
  2. Plekken met zonneweiden langs de oevers van de Kagertocht
  3. Een uitdagende speelplek voor de (oudere) jeugd
  4. Een grote picknickweide en speelplek met vlonderzone onder de bomen centraal in het park
  5. Meer kleurrijke beplanting en een rosarium bij de Geniedijk

Aanleg belevingstuin en brug

In het najaar van 2019 start de aanleg van de belevingstuin en de brug. De huidige rammenweide van de kinderboerderij wordt omgevormd tot belevingstuin. Hiervoor is samen met de kinderboerderij een ontwerp opgesteld. De bijenvereniging heeft ook binnen dit plan een plek gekregen. Belangrijke onderdelen van de belevingstuin zijn de groenten- en kruidenakkers, de buitenwinkel, het blote voetenpad, de bijenkasten en de buitenklas voor de NMCX. Ook komt er een brug tussen het gele pad en de belevingstuin.

Aanleg rondje park

In 2020 wordt het rondje park aangelegd. Dit is een wandel- en hardlooproute van ongeveer 2 km die ervoor zorgt dat elk deel van het park bereikbaar wordt.

Onderdeel van het Stadspark

Het Wandelbos is samen met de Fruittuinen en het Tenniscomplex onderdeel van het Stadspark. Tijdens het open proces van Hoofddorp-Centraal hebben inwoners en ondernemers samen met de ontwerpers van Dijk & Co gewerkt aan een schetsontwerp voor het Stadspark. Het schetsontwerp+ is nu af, het ontwerp wordt nog verder uitgewerkt.

Impressie schetsontwerp. Aan deze afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend.