Waddenweg: nieuwe verkeerslichten bij het gezondheidscentrum

De speciale verkeerslichten die het verkeer bij het smalle deel van de Waddenweg regelen worden verwijderd. Er komt een nieuwe 'doseerinstallatie' tussen (halverwege) eiland 6 en eiland 7. Op deze manier zijn de toegangen naar eiland 6 en het gezondheidscentrum beter bereikbaar voor het verkeer. Vooral als het erg druk is op de weg. De werkzaamheden starten maandag 11 oktober en duren naar verwachting tot en met 12 november.

Enkele jaren geleden is de bussluis bij het smalle deel van de Waddenweg weggehaald. Met de bewoners is toen afgesproken dat de wegversmalling en de doseerinstallatie zouden blijven. Een doseerinstallatie is een speciaal verkeerslicht dat, in dit geval, het verkeer om de beurt over de rijbaan laat rijden. 

Bereikbaarheid en verkeershinder 

Eerder hebben we aangegeven dat de rijweg van de Waddenweg afgesloten zou worden. Dit is aangepast. De Waddenweg blijft open voor al het verkeer. 

  • Het verkeer vanuit de richting Leenderbos wordt over het fietspad voor eiland 6 geleid. 
  • Het verkeer vanuit de richting Fanny Blankers-Koenlaan wordt door het werkvak geleid. 
  • Voor fietsers geldt een omleidingsroute via het Skatepad.

De omleidingsborden staan langs de weg. Ook zijn er verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden. 

Planning

De werkzaamheden duren regelmatig langer dan gepland. Dit gebeurt vaak in verband met het weer. Kijk voor de actuele informatie op de Kaart wegwerkzaamheden en wegafsluitingen. De werktijden zijn van 07.00 uur tot 16.00 uur. 

Aannemer KWS heeft het werk als volgt gepland:

  • 11 oktober tot en met 19 oktober: werkzaamheden voorbereiden en tijdelijke aansluitingen maken, zoals de inrit naar het gezondheidscentrum en Studio 5.
  • 20 oktober tot en met 12 november:  werkzaamheden aan de rijweg en aanbrengen nieuwe doseerinstallatie.

In de buurt van de werkzaamheden komt een tijdelijke opslag voor bouwmaterialen.  

Overlast 

Door de werkzaamheden kan er overlast zijn. Zoals lawaai, stof, of wegomleidingen. De aannemer beperkt deze overlast zoveel mogelijk. 

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag “Waddenweg” in het onderwerp zetten.