.

Voor inwoners

Zelf bijdragen aan de energietransitie lijkt soms ingewikkeld. Gelukkig kunt u in Haarlemmermeer op ondersteuning rekenen.
Energietransitie

We hebben hier een aantal tips op een rij gezet, speciaal voor inwoners:

Op de website van het Energieloket (in werking februari 2020) van NMCX kunt u een scan van uw woning laten maken. U ontvangt een duidelijk overzicht van de oplossingen.

Via Winst uit je Woning kunt u meedoen met collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Meer informatie: www.winstuitjewoning.nl

Heeft u een auto, zorg ervoor dat uw banden goed op spanning zijn. Dit voorkomt jaarlijks onnodige kosten en ook uitlaatgassen. Er staat een (gratis) slimme bandenpomp (externe pagina) naast het raadhuis en op bedrijventerrein Cruquius. Actuele locaties en meer informatie: BandOpSpanning (externe pagina)

Neem lokaal opgewekte duurzame stroom af bij Tegenstroom. Voor meer informatie: www.tegenstroom.nl.

In Haarlemmermeer zijn er zogeheten Repair Cafés. Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar (samen) kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc worden gerepareerd. Bezoekers nemen hun kapotte spullen van huis mee. Hier wordt ook geleerd anders met spullen om te gaan en deze opnieuw te waarderen. Meer informatie: Repair Café Haarlemmermeer (externe pagina). 

Naast informatie zijn er ook financiële middelen beschikbaar van het Rijk voor de verduurzaming van de woning. NMCX, Centrum voor duurzaamheid, geeft graag informatie over de beschikbare subsidies en hoe deze is aan te vragen. Op de pagina tips voor particulieren (externe pagina) vindt u informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen voor energiebesparende of energieopwekkende maatregelen die u kunt nemen.

Heeft u tips, aanvullingen of een goed voorbeeld? Laat ons dat weten via energie@haarlemmermeer.nl .Wij delen dat hier graag.