Vervangen bruggen Hoofdweg

De bruggen over de Hoofdvaart bij de kruising Hoofdweg en Bennebroekerweg zijn erg verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Daarom gaat de gemeente deze bruggen vervangen.
Gelijk met deze werkzaamheden wordt het kruispunt Hoofdweg en Bennebroekerweg opnieuw ingericht. Dit is nodig voor een betere verkeersdoorstroom van het kruispunt. Hieronder ziet u hoe het kruispunt er ongeveer uit komt te zien.

Kruispunt Hoofdweg Bennebroekerweg


Binnenkort start aannemer VOBI met de werkzaamheden. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 18.00 uur.

Planning en bereikbaarheid

De aannemer voert de werkzaamheden snel en veilig uit. Daarom is de hele kruising, van de Bennebroekerweg en Hoofdweg Oostzijde tot Hoofdweg Westzijde, van 8 april tot en met eind december 2019 afgesloten voor al het verkeer.

Maart

Omdat deze afsluiting tot eind december duurt wordt er voor fietsers, landbouwverkeer en de hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) een tijdelijke weg aangelegd. Dit heet een bypass. Deze tijdelijke weg bestaat uit rijplaten en tijdelijke bruggen. De bypass komt langs de Hoofdweg Oostzijde, om het werkterrein heen. De aannemer start op 25 maart met deze werkzaamheden.
 
Er wordt ook een bypass gemaakt voor fietsers langs de Bennebroekerweg. Deze loopt via de onderdoorgang van de Calatravabrug langs de Nieuwe Bennebroekerweg. Fietsers op de Hoofdweg Westzijde, tussen Nieuw-Vennep en de kruising met de Bennebroekerweg, kunnen deze bypass ook gebruiken.
 
Al het andere verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Bennebroekerweg, de Spoorlaan en de Johan Enschedelaan. Er worden omleidingsborden langs de weg gezet.

Voor deze omleiding is een verkeersbesluit genomen. Alle informatie hierover staat op www.officielebekendmakingen.nl.

April en mei

Begin april worden de bestaande bruggen gesloopt. Ook start de aannemer met het voorbereiden van de aanpassing van de kruising.

Juni tot en met oktober

Vanaf begin juni tot eind oktober worden de nieuwe bruggen gebouwd.

November en december

Als de bruggen klaar zijn brengt de aannemer het asfalt aan. De verlichting en de verkeerslichten worden dan ook geplaatst.
 
Alle woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Geluidsoverlast en trillingen tijdens de werkzaamheden

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast of trillingen worden uitgevoerd. Vooral tijdens het slopen van de bruggen kan er overlast ontstaan. Wij rekenen op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken.

Uw contactpersonen

Heeft u vragen voor of tijdens de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met een van de onderstaande contactpersonen.

Contactpersoon aannemer

De omgevingsmanager van aannemer VOBI is mevrouw Zhen Zhen Zheng. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 06 13359711 of u kunt een e-mail sturen naar zz.zheng@dutchpi.com. Als u uw vragen persoonlijk met haar wilt bespreken kunt u een afspraak met haar maken.

Contactpersoon gemeente

De contractmanager van dit project is Ron Kardol. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 0900 1852. Of u kunt een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Wilt u dan 'bruggen Hoofdweg' in het onderwerp zetten.