Verstopt riool

Kijk bij een verstopt riool goed waar de verstopping zit. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan schakelt u zelf een bedrijf in en betaalt u de kosten zelf. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Meld het dan bij de gemeente. Wij verhelpen de verstopping.

Wat u moet weten

Verhelpen van de verstopping

  • Kijk of u kunt achterhalen waar het riool verstopt is. Welke afvoer werkt wel en welke afvoer werkt niet? Is dat in huis of in de tuin?

  • Zoek de huisaansluitingsput om in de riolering te kijken. Deze put ligt meestal 50 cm binnen de erfgrens en 50 cm onder de grond en is van beton of van PVC (harde plasticsoort).

  • Weet u niet waar de put ligt? Vraag de gemeente of er gegevens zijn over de ligging van de put. Mail naar: controleput@haarlemmermeer.nl, of bel: 0900 1852.

  • Is de put leeg? Dan zit de verstopping in uw eigen grond. U schakelt een loodgieter in om de verstopping te verhelpen of doet het zelf.

  • Staat de huisaansluitingsput vol? Dan zit de verstopping in grond van de gemeente. Bij normaal gebruik van de riolering verhelpen wij de verstopping gratis.

Schakelt u een bedrijf in zonder toestemming van de gemeente? Dan betaalt u die kosten zelf.

Melden

Meld het ons online als het geen spoed is of meld het telefonisch via 0900 1852. 

Is het buiten de openingstijden en kan het niet wachten? Ook dan belt u dit nummer om een rioolverstopping te melden. U wordt dan doorgeschakeld. De medewerker aan de telefoon bespreekt met u de situatie en kan iemand oproepen om direct te komen. Komt er iemand langs? Dan zorgt u dat de huisaansluitingsput open ligt. 

Is de verstopping toch op uw eigen terrein? Dan krijgt u alsnog een rekening.