Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Persoonlijk aanvragen bij de gemeente

U vraagt de VOG aan bij de gemeente waarin u woont. Dit doet u aan de balie. U neemt het volgende mee:

• Een volledig ingevuld aanvraagformulier VOG. Dit formulier krijgt u meestal van uw werkgever of van de instantie die erom vraagt.

• Een geldig identiteitsbewijs, zoals uw paspoort of rijbewijs.

• Contant geld of uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag, het liefst met uw pinpas.

​U krijgt 4 tot 8 weken na de aanvraag de VOG of de afwijzing per post thuisgestuurd.

Iemand machtigen

Als u zelf niet naar de gemeente kan komen, mag iemand anders de VOG voor u aanvragen. U moet deze persoon hiervoor machtigen. Dat doet u met een machtigingsformulier.

Bij een VOG voor jongeren onder de 16 jaar moet de VOG ondertekend worden door 1 van de ouders. Anders is deze niet geldig.

Wilt u meer weten over de VOG? Ga dan naar de website van Justis.

Online aanvragen via Justis

• U kunt de VOG digitaal aanvragen bij Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie. Dit kan alleen als uw toekomstige werkgever de aanvraag online voorbereidt.

• Een online aanvraag is goedkoper dan een aanvraag via de gemeente.

Aanvraag via  Kosten

De gemeente