Thuisbezorgen reisdocumenten

U kunt uw paspoort of identiteitskaart ook laten bezorgen. Bezorgen kan in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden. Alle Nederlandse reisdocumenten die in onze gemeente zijn aangevraagd, kunnen worden thuisbezorgd.

Bij levering van paspoort en identiteitskaarten voor meerdere gezinsleden of huisgenoten, moeten al die gezinsleden of huisgenoten op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen.
 

Wat u moet weten

De aanvraag

Tijdens de aanvraag van het paspoort of de identiteitskaart geeft u aan dat u het thuisbezorgd wilt krijgen (tegen bezorgkosten). U betaalt de bezorgkosten tijdens de aanvraag.


De bezorging

AMP Groep bezorgt voor de gemeente Haarlemmermeer de paspoorten en identiteitskaarten.

  • Is uw paspoort of identiteitskaart klaar voor bezorging? Dan krijgt u van AMP Groep bericht om een afspraak te maken. Een afspraak maakt u online of via de telefoon. Online een afspraak maken heeft de voorkeur.

  • Via ‘mijn orderstatus’ op de website van AMP Groep maakt u een afspraak. U kiest hier de gewenste tijd en het adres. U kunt hier ook de afspraak wijzigen als dat nodig is. En u ziet welke bezorger uw reisdocument komt brengen. U kunt een dag vóór de bezorging tot uiterlijk 22.00 uur ’s avonds de afspraak wijzigen.

  • De gemeente levert uw reisdocument verzegeld aan bij AMP Groep.

  • De bezorger controleert uw identiteit bij de bezorging. Dit gebeurt door de verzegelde envelop met uw paspoort of identiteitskaart in uw aanwezigheid te openen. Uw identiteit wordt vastgesteld en u tekent voor ontvangst.

Bij levering van paspoort of identiteitskaarten voor meerdere gezinsleden of huisgenoten, moeten al die gezinsleden of huisgenoten op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen. De identiteiten worden vastgesteld en iedereen tekent voor ontvangst. Tot 12 jaar tekent alleen één van de ouders of verzorgers. Kinderen vanaf 12 jaar tekenen mee voor ontvangst.


Thuisbezorging is niet mogelijk als:

  • U uw paspoort en identiteitskaart snel nodig heeft en een spoedaanvraag doet.

  • Uw paspoort en identiteitskaart een geldig visum bevat, dat u nog wilt gebruiken.

  • U uw paspoort op één van de Waddeneilanden wilt laten bezorgen.

In deze gevallen haalt u uw paspoort en identiteitskaart af aan het loket waar u de aanvraag heeft gedaan.

Bezorgtijden

Het paspoort en de identiteitskaarten worden bezorgd op het woonadres, werkadres of verblijfadres. De bezorgtijden zijn:

  • Maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 21.00 uur.

  • Vrijdag en zaterdag tussen 8.30 en 18.00 uur.

Kosten

De kosten voor het thuisbezorgen van een reisdocument zijn € 4,95. Bij 2 of meer reisdocumenten is dit tweemaal € 4,95. U betaalt nooit meer dan € 9,90.