RegioRijder

Wat u moet weten

Met RegioRijder of Valys

  • Blijft uw reis binnen Haarlemmermeer of directe omgeving? RegioRijder rijdt u in de gemeente van deur tot deur.
  • U heeft voor het reizen met RegioRijder een RegioRijder-pas nodig. Met een RegioRijder-pas kunt u 1500 km per jaar reizen.
  • RegioRijder is niet bedoeld voor dagelijkse ritten naar uw dagbesteding.

Hoe het werkt

  • U reserveert uw rit online bij RegioRijder of telefonisch bij de klantenservice van RegioRijder. Dit kan via het telefoonnummer 0900 9343 of via de website van RegioRijder.
  • Reserveer RegioRijder zo vroeg mogelijk en uiterlijk 1 uur voordat u wilt vertrekken. Moet u plotseling op reis? Bel dan met de klantenservice van RegioRijder. U kunt uw ritten tot 3 maanden van te voren reserveren.
  • Als u de reservering heeft gemaakt, vertelt de medewerker wat uw reis kost. Wilt u gebruikmaken van de terugbelservice? Geef dan het telefoonnummer door waarop u – vlak voor de terugrit – bereikbaar bent. U wordt 5 tot 10 minuten voordat uw chauffeur er is gebeld.
  • Als vooraf duidelijk is dat u beslist niet te laat op uw bestemming mag aankomen, dan houdt RegioRijder daar rekening mee. U wordt dan maximaal 15 minuten voor de gewenste aankomsttijd afgezet.

Met iemand meerijden

Zoekt u een vrijwilliger met wie u af en toe kunt meerijden? Haarlemmermeer voor elkaar is een zorgmarktplaats op internet. Hier bieden vrijwilligers hun diensten aan. Misschien is er ook een vrijwilliger bij u in de buurt met wie u af en toe kunt meerijden.

Met de eigen auto

Rijdt u auto, maar kunt u niet meer dan 100 meter lopen? Misschien komt u in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Kosten

Wat kost RegioRijder?

De kosten van een rit met RegioRijder zijn afhankelijk van de lengte van de rit. Het opstaptarief is € 0,89. Voor elke kilometer betaalt u € 0,14.  Deze tarieven zijn gelijk aan die van het openbaar vervoer.

Voorbeeld: Een ritje van uw woonadres naar een bestemming die – via de kortste weg – 19 kilometer verderop ligt, kost u dus € 3,55. (€ 0,89 (opstaptarief )+ 19 x € 0,14). Deze tarieven zijn hoger dan u bent gewend, maar zijn gelijkgesteld aan het OV. Als u door de prijsverhoging in problemen komt, neem dan contact op met de gemeente. 

Voor ritten boven de 25 kilometer geldt een kilometertarief van € 2,00. U kunt in dat geval ook met Valys reizen. Valys is voor vervoer buiten de regio. U heeft hiervoor een Valys-pas nodig. U vraagt de pas aan via de website van Valys.
 

Hulpvraag melden

Vraag een RegioRijder-pas aan via de knop 'hulpvraag melden'.