RegioRijder

Wat u moet weten

Gebruik maken van RegioRijder

  • Blijft uw reis binnen Haarlemmermeer of directe omgeving? Dan kunt u gebruik maken van RegioRijder. U wordt dan in de gemeente van deur tot deur vervoerd.

  • Met een RegioRijder-pas kunt u 1500 km per jaar reizen.

  • RegioRijder is niet bedoeld voor dagelijkse ritten naar uw dagbesteding.


RegioRijder-pas aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van RegioRijder heeft u een RegioRijder-pas nodig. Deze ontvangt u nadat de gemeente heeft beoordeeld of u recht heeft op deze vorm van vervoer. Vraag hiervoor een gesprek aan door op de button hierboven te klikken.


Een rit reserveren

  • U reserveert uw rit online of telefonisch bij de klantenservice van RegioRijder. Dit kan via het telefoonnummer 0900 9343 of via de website van RegioRijder.

  • Reserveer zo vroeg mogelijk en uiterlijk 1 uur voordat u wilt vertrekken. Moet u plotseling op reis? Bel dan met de klantenservice van RegioRijder. U kunt uw ritten tot 3 maanden van te voren reserveren.

  • Als u de reservering heeft gemaakt, vertelt de medewerker wat uw reis kost. Wilt u gebruikmaken van de terugbelservice? Geef dan het telefoonnummer door waarop u -vlak voor de terugrit- bereikbaar bent. U wordt 5 tot 10 minuten voordat uw chauffeur er is gebeld.

  • Als vooraf duidelijk is dat u beslist niet te laat op uw bestemming mag aankomen, dan houdt RegioRijder daar rekening mee. U wordt dan maximaal 15 minuten voor de gewenste aankomsttijd afgezet.


Andere vervoersopties

Meerijden met iemand

Komt u niet in aanmerking voor RegioRijder? Misschien is er een vrijwilliger in de buurt met wie u af en toe kunt meerijden. Haarlemmermeer voor elkaar is een zorgmarktplaats op internet waar vrijwilligers hun diensten aanbieden.

Gehandicaptenparkeerkaart

Rijdt u zelf auto maar kunt u niet meer dan 100 meter lopen? Mogelijk heeft u recht op een gehandicaptenparkeerkaart. Neem hiervoor ook contact op met de gemeente via de button 'Gesprek aanvragen' bovenaan de pagina.

Kosten

Wat kost RegioRijder?

De kosten van een rit met RegioRijder zijn afhankelijk van de lengte van de rit. Het opstaptarief is € 0,96. Voor elke kilometer betaalt u € 0,15. Deze tarieven zijn gelijk aan die van het openbaar vervoer.

Rekenvoorbeeld: een rit van uw woonadres naar een bestemming die -via de kortste weg- 19 kilometer verderop ligt, kost u dus € 3,81. (€ 0,96 + 19 x € 0,15). Deze tarieven zijn misschien hoger dan u bent gewend, maar zijn gelijkgesteld aan het OV. Als u door de prijsverhoging in problemen komt, neem dan contact op met de gemeente.

Voor ritten boven de 25 kilometer geldt een kilometertarief van € 2,15. U kunt in dat geval ook met Valys reizen. Valys is voor vervoer buiten de regio. U heeft hiervoor een Valys-pas nodig. U vraagt de pas aan via de website van Valys.
 

Hulpvraag melden

Vraag een RegioRijder-pas aan via bovenstaande knop 'gesprek aanvragen'.