RegioRijder

Wat u moet weten

Met RegioRijder of Valys

  • Blijft uw reis binnen Haarlemmermeer of directe omgeving? RegioRijder rijdt u in de gemeente van deur tot deur.
  • U heeft voor het reizen met RegioRijder een RegioRijder-pas nodig. Met een RegioRijder-pas kunt u 1500 km per jaar reizen.
  • RegioRijder is niet bedoeld voor dagelijkse ritten naar uw dagbesteding.

Hoe het werkt

  • U reserveert uw rit online of telefonisch bij de klantenservice van RegioRijder. Dit kan via het telefoonnummer 0900 9343 of via de website van RegioRijder.
  • Reserveer zo vroeg mogelijk en uiterlijk 1 uur voordat u wilt vertrekken. Moet u plotseling op reis? Bel dan met de klantenservice van RegioRijder. U kunt uw ritten tot 3 maanden van te voren reserveren.
  • Als u de reservering heeft gemaakt, vertelt de medewerker wat uw reis kost. Wilt u gebruikmaken van de terugbelservice? Geef dan het telefoonnummer door waarop u -vlak voor de terugrit- bereikbaar bent. U wordt 5 tot 10 minuten voordat uw chauffeur er is gebeld.
  • Als vooraf duidelijk is dat u beslist niet te laat op uw bestemming mag aankomen, dan houdt RegioRijder daar rekening mee. U wordt dan maximaal 15 minuten voor de gewenste aankomsttijd afgezet.

Met iemand meerijden

Zoekt u een vrijwilliger met wie u af en toe kunt meerijden? Haarlemmermeer voor elkaar is een zorgmarktplaats op internet waarvrijwilligers hun diensten aanbieden. Misschien is er een vrijwilliger in de buurt met wie u af en toe kunt meerijden.

Met de eigen auto

Rijdt u auto maar kunt u niet meer dan 100 meter lopen? Mogelijk heeft u recht op een gehandicaptenparkeerkaart.

Kosten

Wat kost RegioRijder?

De kosten van een rit met RegioRijder zijn afhankelijk van de lengte van de rit. Het opstaptarief is € 0,90. Voor elke kilometer betaalt u € 0,14. Deze tarieven zijn gelijk aan die van het openbaar vervoer.

Rekenvoorbeeld: een rit van uw woonadres naar een bestemming die -via de kortste weg- 19 kilometer verderop ligt, kost u dus € 3,56. (€ 0,90 + 19 x € 0,14). Deze tarieven zijn hoger dan u bent gewend, maar zijn gelijkgesteld aan het OV. Als u door de prijsverhoging in problemen komt, neem dan contact op met de gemeente.

Voor ritten boven de 25 kilometer geldt een kilometertarief van € 2,00. U kunt in dat geval ook met Valys reizen. Valys is voor vervoer buiten de regio. U heeft hiervoor een Valys-pas nodig. U vraagt de pas aan via de website van Valys.
 

Hulpvraag melden

Vraag een RegioRijder-pas aan via de knop 'hulpvraag melden'.