Plaagdieren, ongedierte en dode dieren

Heeft u last van muizen, ratten, wespen, zilvervisjes, vlooien of ander ongedierte? Voor het bestrijden van ongedierte in uw woning of tuin bent u over het algemeen zelf verantwoordelijk. De gemeente bestrijdt ratten en kakkerlakken. Dat geldt ook voor wespen in de openbare ruimte.

Openbare ruimte

• U meldt overlast door wespen, ratten, kakkerlakken en andere dieren (bijvoorbeeld rupsen, kevers, en dergelijke) in openbare ruimte bij de gemeente via telefoonnummer 0900 1852.
  • Wespen worden alleen in de openbare buitenruimte bestreden. Dus niet bij u thuis of in uw tuin.
  • Het bestrijden van muskus- en beverratten is een vak apart. Ziet u een muskus- of beverrat? Bel dan het Meldpunt Muskusrattenbeheer op telefoonnummer 030 634 57 56.

Thuis of in de tuin

• Met uitzondering van ratten en kakkerlakken, bent u zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van ongedierte in uw huis en op uw eigen grond.
  • Meerlanden bestrijdt ratten en kakkerlakken in opdracht van de gemeente gratis bij u thuis of in de tuin. Dit voor de volksgezondheid.
  • U huurt Meerlanden in om ongedierte in huis of tuin te bestrijden. Meerlanden is telefonisch bereikbaar op 0297 381717 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur.

Dode dieren

• Dode dieren in de openbare ruimte meldt u online bij de gemeente of via 0900 1852. Wij laten het dier dan zo snel mogelijk opruimen door Meerlanden.
  • Gaat het om een kat of hond? Neem dan contact op met de dierenambulance via 023 5491400 voor identificatie bij vermissing.
  • Overleden huisdieren (zoals honden, katten, konijnen) geeft u af bij Meerlanden. De kosten zijn € 6,- per dier . U moet zich legitimeren (bijvoorbeeld met een paspoort of rijbewijs) als inwoner van gemeente Haarlemmermeer.