Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Wat u moet weten

U komt mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding als u:

  • niet meer inkomen heeft dan een bijstandsuitkering.
  • alleen AOW heeft (geen aanvullend pensioen).
  • te weinig eigen vermogen heeft.
Heeft u kosten voor kinderopvang? Dan houden we daar rekening mee.

Bent u ondernemer en krijgt u bijstand als zelfstandige? Of staat u er financieel slecht voor? Ook dan kunt u in aanmerking komen voor kwijtschelding.

U kunt kwijtschelding krijgen voor de volgende belastingen:
 
  • Afvalstoffenheffing (niet voor extra rolemmers).
  • Hondenbelasting (maximaal één hond).
  • Liggeld voor woonschepen.

Automatische kwijtschelding

Heeft u vorig jaar al kwijtschelding gekregen? Dan kan het zijn dat op de aanslag staat dat het aanslagbedrag weer wordt kwijtgescholden. Is dat niet het geval? Dan krijgt u een brief waarin staat dat u niet voor automatische kwijtschelding in aanmerking komt. Is dit het geval, maar is uw financiële situatie sinds vorig jaar niet gewijzigd? Vraag dan opnieuw kwijtschelding aan.

Betalingsregeling

Heeft u tijdelijk te weinig geld? En komt u niet in aanmerking voor kwijtschelding? Dan kunt u een betalingsregeling treffen. Bel hiervoor met de afdeling Invordering 023 55 63 400 (keuze 1). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur

Kwijtschelding aanvragen

Kwijtschelding aanvragen

Wilt u een verzoek om kwijtschelding aanvragen? Stuur het verzoekformulier kwijtschelding in. Dit is meegestuurd met het aanslagbiljet. Heeft u het formulier niet ontvangen, stuur dan een e-mail met het verzoek het formulier toe te sturen. Vermeld daarbij uw naam, adres, woonplaats en uw burgerservicenummer. Het is ook mogelijk om kwijtschelding digitaal aan te vragen.