Haarlemmermeer doet mee!

Hoe het werkt

Deze regeling is bedoeld voor meedoen aan activiteiten zoals bijvoorbeeld contributie voor een sportclub en sportkleding, muzieklessen en instrumenten, scouting, theater of kamp.

De maximale vergoeding is € 500 per kind per jaar.

Voor wie

  • Uw kind is tussen de 4 en 18 jaar oud.

  • Voor kinderen die wonen in Haarlemmermeer.

  • Op de website van Bereken uw recht kunt u zelf controleren of u een vergoeding kunt krijgen. Klik bovenaan deze pagina op de button ‘Bereken uw recht’ om naar de website te gaan. Daar vult u uw gegevens in en krijgt u een persoonlijk advies.

  • U heeft weinig spaargeld. Minder dan € 12.240. Dit bedrag geldt voor een echtpaar en een alleenstaande ouder.

Aanvragen

Wilt u weten of u een vergoeding kunt krijgen? Klik dan bovenaan deze pagina op de knop ‘Bereken uw recht’. U kunt dan zelf nagaan op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in. Aan het eind krijgt u een overzicht met persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regelingen aanvragen door met DigiD in te loggen. Na het versturen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 weken een beslissing van de gemeente op uw aanvraag.


Nog geen DigiD? Vraag deze aan via de website van DigiD.

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan is ook de DigiD van uw partner nodig. Voor kinderen tot 18 jaar kunnen de ouders (of daartoe bevoegd gezag) de melding doen via hun eigen DigiD.


Hoe gaat het verder?

  • U gebruikt Bereken uw recht om uw aanvraag in te vullen en verstuurt het.
  • Het is mogelijk dat een medewerker van de gemeente u belt om uw aanvraag te bespreken.
  • Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Dit kan in het raadhuis zijn of bij u thuis. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.

Heeft u een vraag over de werkwijze van de sociale dienstverlening van de gemeente? Dan neemt u telefonisch contact op via 0900 1852.