Een rotonde adopteren

Is uw bedrijf gevestigd in Haarlemmermeer? Dan kunt u een rotonde adopteren. Ook meerdere organisaties mogen samen een rotonde adopteren.

Wat u moet weten

Er is erg veel belangstelling voor het adopteren van rotondes. De rotondes die voor adoptie in aanmerking komen:

Hoofddorp

  1. Deltaweg en Nieuwe Bennebroekerweg.

Nieuw-Vennep

  1. Operaweg en Laan van Norma.
  2. Operaweg en Laan van Aida.
  3. Operaweg en Mambo.
  4. Componistenweg en Laan van Chopin.
  5. Componistenweg en Laan van Berlioz.
  6. Componistenweg en Laan van Bizet.

Vijfhuizen

  1. Floriadepark en Stelling.

Het bedrijf dat de rotonde adopteert kan zelf de inrichting van de rotonde bepalen. Zolang de verkeersveiligheid niet in gevaar komt en er geen bouwvergunning nodig is. De rotonde kan geheel of gedeeltelijk worden beplant met bloemen en struiken. Gebruik van andere materialen mag ook. Zoals bijvoorbeeld grind en kiezels. Ook het plaatsen van een klein kunstwerk mag.

Hoe het werkt

De bedrijven richten de middencirkel van de rotonde in en onderhouden de rotonde. Op de rotonde mogen borden staan van 40 centimeter bij 60 centimeter met daarop de naam van het bedrijf of de bedrijven. Het aantal borden komt overeen met de wegen die op de rotonde uitkomen.

De adoptieovereenkomst duurt 5 jaar. Na die tijd wordt de overeenkomst automatisch verlengd. Tenzij de gemeente of de adopterende partij het contract opzegt.


Voor wie?

Elk bedrijf dat gevestigd is in de gemeente Haarlemmermeer kan een beschikbare rotonde adopteren. Een bedrijf kan maar 1 rotonde adopteren.

Wilt u samen met een ander bedrijf of als bedrijvenpark een rotonde adopteren? Dat kan ook. Beide partijen tekenen de adoptieovereenkomst, waarvan 1 partij penvoerder is.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op via 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl, onder vermelding van 'Een rotonde adopteren'.

Kosten

De kosten voor inrichting en onderhoud zijn voor eigen rekening. De adopterende partij heeft daarmee zelf controle op de kosten die gemaakt worden.