DigiD voor Nederlanders in het buitenland

Wat u moet weten

Voor het aanvragen voldoet u aan de volgende voorwaarden:

• U woont in het buitenland.

• U heeft de Nederlandse nationaliteit.

• U heeft een geldig Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart.

• U heeft een burgerservicenummer (BSN). Bent u voor 1994 uitgeschreven uit Nederland, of heeft u nooit in Nederland ingeschreven gestaan? Dan schrijft u zich in in het Register Niet-Ingezetenen.

• U heeft een mobiele telefoon die u kunt gebruiken in Nederland en in het buitenland.

• U heeft een e-mailadres.

Hoe het werkt

1. U gaat naar de website van DigiD en kiest: Aanvragen.

2. Kies tijdens de aanvraag: Ik woon buiten Nederland.

3. Onthoud uw gebruikersnaam en wachtwoord goed.

4. Na het aanvragen krijgt u een sms en een e-mail met een baliecode.

5. U maakt een afspraak. Gebruik daarvoor de knop bovenaan deze pagina. De dag van de afspraak mag niet later zijn dan 30 dagen na uw DigiD-aanvraag.

6. Met de baliecode gaat u op de afgesproken dag naar de gemeentebalie op Schiphol. Hier krijgt u de code om uw DigiD te activeren.

7. Met de activeringscode, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord activeert u uw DigiD op de website van DigiD.

​Gemeentebalie Schiphol

De gemeentebalie op Schiphol is in vertrekhal 1, tegenover de incheckbalies van KLM. De openingstijden van de gemeentebalie vindt u op de contactpagina van gemeentebalie Schiphol.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeentebalie Schiphol via het contactformulier.

Meenemen

• Uw baliecode. Na uw aanvraag van uw DigiD krijgt u een sms en e-mail met uw baliecode.

• Uw Nederlands paspoort of identiteitskaart. U heeft dit paspoort of deze identiteitskaart gebruikt tijdens de aanvraag van uw DigiD.

• Uw burgerservicenummer (BSN).