Budgetbeheer en thuisadministratie

Wat u moet weten

Thuisadministratie

Er zijn in Haarlemmermeer verschillende vrijwilligersorganisaties die u kunnen ondersteunen bij uw (financiële) administratie. Een vrijwilliger komt bij u thuis om samen uw geldzaken door te nemen en weer op orde te krijgen. Thuisadministratie wordt gedaan door Humanitas en MeerWaarde.

Budgetbeheer

Bij ingewikkelder problemen kunt u worden ondersteund met budgetbeheer. U krijgt hulp bij uw administratie en betalingen, zodat geen (nieuwe) schulden ontstaan. Ook leert u door middel van budgetcoaching weer zelf uw geldzaken te regelen. Gemeente Haarlemmermeer gaat uit van wat u zelf kan en ondersteunt daar waar nodig. Budgetbeheer wordt gedaan door PLANgroep.

Budgetbeheer kan in drie vormen ingezet worden; basis, extra of intensief. 

De adviseur van PLANgroep bespreekt met u welke vorm van budgetbeheer het beste past bij uw situatie. Samen maakt u een plan van aanpak. Budgetbeheer kan met of zonder schuldhulpverleningstraject ingezet worden. Er hoeft dus niet altijd sprake te zijn van schulden om voor budgetbeheer in aanmerking te komen. Ook het voorkomen van schulden of andere problemen kunnen een reden zijn om voor budgetbeheer te kiezen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het beheren van uw geldzaken, kijk dan op de website Zelf je schulden regelen.
 
Heeft u een vraag over de werkwijze? Neem dan contact op met de organisatie waar u meer over wilt weten:

• MeerWaarde via 023 569 88 88, of mail naar informatie@meerwaarde.nl
• Humanitas via 06 21 35 70 59, of mail naar haarlemmermeer@humanitas.nl
• PLANgroep via 0800 3232500, of mail naar haarlemmermeer@plangroep.nl
 

Voor wie


Voor wie is thuisadministratie en voor wie is budgetbeheer?

  • U woont in de gemeente Haarlemmermeer.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft inkomen.
Heeft u moeite met uw financiële administratie en u komt er zelf niet (meer) uit? U kunt terecht bij de thuisadministratie.

Komt u niet meer uit uw financiële administratie en u heeft betalingsachterstanden? Dan kunt u terecht bij Budgetbeheer.