Bereken uw recht

Heeft u een laag inkomen of een uitkering? Of heeft u hoge uitgaven die u moet maken, maar niet kunt betalen? De gemeente heeft verschillende regelingen die u kunt gebruiken. Via Bereken uw recht gaat u zelf na waar u recht op heeft.

Wat u moet weten

Wat is Bereken uw recht?

Bereken uw recht is een website waarmee u makkelijk kunt nagaan op welke regelingen van de gemeente Haarlemmermeer u recht heeft. Bijvoorbeeld het Kindpakket, bijzondere bijstand of een individuele inkomenstoeslag. Ook kunt u zien of u kans heeft op landelijke regelingen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag.


Hoe werkt het?

Met de website Bereken uw recht berekent u zelf op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in. Aan het eind krijgt u een overzicht met persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regelingen aanvragen door met DigiD in te loggen. Na het versturen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 weken een beslissing van de gemeente op uw aanvraag. 
 

Hoe lang duurt het invullen?

Wanneer u al uw gegevens bij de hand heeft, duurt het invullen ongeveer 10 minuten. Daarna krijgt u een overzicht met een persoonlijk advies.
 

Geeft het advies van Bereken uw recht mij recht op een regeling?

Bereken uw recht geeft aan of u misschien recht heeft op een regeling van de gemeente. Bijvoorbeeld bijzondere bijstand, het Kindpakket of een studietoeslag. De uiteindelijke beslissing ligt bij de gemeente. U kunt met Bereken uw recht niet uitrekenen of u recht heeft op een bijstandsuitkering of op een voorziening uit de Wmo.
 

Hoe zit het met privacy?

U vult een aantal gegevens in zodat het programma kan berekenen waar u misschien recht op heeft. U blijft anoniem en u hoeft nergens uw naam of adres in te vullen. Pas als u een aanvraag doet bij de gemeente vult u via DigiD uw gegevens in. En met die gegevens gaat de gemeente zorgvuldig om. 
 

Wat moet ik doen als ik volgens het programma weinig kans heb?

Geeft Bereken uw recht aan dat u weinig kans heeft, maar denkt u dat dit niet klopt? Neem dan contact op met de gemeente om uw situatie te bespreken. U kunt de gemeente op werkdagen bereiken via 0900 1852.