Stationsweg: diverse werkzaamheden

Maandag 13 september start Liander met het vervangen van de gasleidingen en elektrakabels. Aannemer Van Baarssen voert deze werkzaamheden uit voor Liander. Van 1 november tot en met februari volgend jaar werkt aannemer Dura Vermeer aan het vernieuwen van de rijweg en de parkeerplaatsen.

Bekijk op de werkzaamhedenkaart welke bomen verdwijnen, welke bomen blijven staan en waar nieuwe bomen komen.

2 Aannemers

Aannemer Van Baarsen vervangt de elektrakabels en gasleidingen in de Manegelaan en de Stationsweg. Dit doen zij in opdracht van Liander, niet in opdracht van de gemeente. Liander, of de aannemer, stuurt de betrokken bewoners een brief over deze werkzaamheden. 

Aannemer Dura Vermeer voert werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente en alleen aan de Stationsweg. De aannemer verwijdert de bestaande stenen (klinkers) van de rijweg en parkeerplaatsen en vervangt de fundering. Hierna worden de rijweg en parkeerplaatsen opnieuw bestraat. Ook de stoepen worden opnieuw bestraat. Voor het opnieuw bestraten, gebruikt de aannemer de bestaande stenen. Alleen de drempels op de kruisingen worden gemaakt van nieuwe, gele stenen.

Planning en werktijden

De werkzaamheden kunnen langer duren dan gepland. Dit gebeurt vaak in verband met het weer. Wijzigingen worden zo veel mogelijk verwerkt op deze pagina. De werktijden zijn van 7.00 tot 17.00 uur. 

De werkzaamheden starten maandag 13 september en eindigen naar verwachting in de tweede helft van februari 2022. Alle werkzaamheden, behalve de laatste (funderen en opnieuw bestraten) gebeuren in opdracht van Liander. Het werk wordt in fases gedaan:

Stationsweg tussen Kruisweg en Manegelaan

 • Van 27 september tot en met 5 oktober: vervangen gasleiding onder de stoepen bij huisnummers 64 tot en met 88.
 • Van 12 oktober tot en met 29 oktober: vervangen gasleiding onder de stoepen bij huisnummers 29 tot en met 51.
 • Van 25 oktober tot en met 10 december: vervangen fundering en opnieuw bestraten.

Stationsweg tussen manegelaan en Burgemeester Pabstlaan

 • Van 25 oktober tot en met 4 november: vervangen gasleiding en elektra kabels onder de stoepen bij  huisnummers 50 tot en met 62.
 • Van 5 november tot en met 26 november: vervangen gasleiding en elektra kabels onder de stoepen bij huisnummers 15 en 27.
 • Van 29 november tot half of eind februari: vervangen fundering en opnieuw bestraten.

In de buurt van de werkzaamheden komt een tijdelijke opslag voor bouwmaterialen.  

Bereikbaarheid

 • Alle locaties zijn te voet altijd bereikbaar.  

 • De woningen, winkels en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor politie, brandweer en ambulance. 

Parkeren

Op het deel waar wordt gewerkt, zijn de rijweg en parkeerplaatsen afgesloten. U kunt dan ook niet met de auto bij uw woning/bedrijf komen, of op parkeerplaats op eigen terrein.

Parkeerontheffing aanvragen

Woont u aan de Stationsweg of aan de Manegelaan op een van de huisnummers 24 tot en met 36, of 33 tot en met 43? En kunt u tijdelijk niet parkeren op eigen terrein? Dan kunt u een (tijdelijke) parkeerontheffing aanvragen om ergens anders in de wijk te parkeren. Stuur hiervoor een e-mail naar parkeervergunningen@haarlemmermeer.nl met daarin deze gegevens:

 • uw naam (eigenaar auto)
 • adres
 • kenteken(s)

Als het kenteken inderdaad is geregistreerd op een van de hierboven genoemde adressen, krijgt u de tijdelijke parkeerontheffing. We sturen de tijdelijke parkeerontheffing naar uw e-mailadres. Als de werkzaamheden klaar zijn, vervalt de tijdelijke parkeerontheffing en verwijderen we uw gegevens.

Overlast 

Door de werkzaamheden kan er overlast zijn. Zoals lawaai, stof of wegomleidingen. De aannemer beperkt deze overlast zoveel mogelijk. Geef werknemers a.u.b. voldoende ruimte om hun werk te doen. Voor uw en hun veiligheid. 

Huisvuilcontainers

Op de ophaaldagen kunt u uw huisvuilcontainer buiten het deel waar de werkzaamheden zijn aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet dan 'Stationsweg' in de onderwerpregel van uw bericht.