.

Tenniscomplex

Bij het stadspark ligt het tenniscomplex van Tennisvereniging Hoofddorp. Het is de bedoeling dat het complex straks onderdeel is van het park. Stevast Baas & Groen heeft in 2018 mede namens De Tennisvereniging Hoofddorp en de Stichting Tennishal Dik Trom (TVH/STH) een initiatief ingediend voor een nieuw tenniscomplex inclusief woningen en parkeerplaatsen. De initiatiefnemers werken op dit moment het initiatief uit tot een plan. Het idee is dat het tenniscomplex straks voor een groot deel openbaar toegankelijk is en bijdraagt aan de levendigheid en veiligheid in het Stadspark.

Het initiatief gaat uit van

  • 12 nieuwe tennisbanen buiten
  • Nieuwe tennishal met 5 banen binnen
  • Openbaar clubhuis met terras, uitzicht op de tennisbanen en het Stadspark
  • Ongeveer 124 nieuwe woningen op het tennisterrein en de Emmaschool
  • Op de begane grond plek voor b.v. een fysiopraktijk en een gezondheidscentrum
  • Nieuwe parkeerplaatsen
  • Parkeren, tennis en woningen ineen
  • Open structuur van het tennispark met groen en verbinding naar het Stadspark

De aantallen hierboven zijn indicatief en kunnen in het plan afwijken.

Uitgangspunten

Een van de uitgangspunten van het tenniscomplex is om overdag open te laten zijn, zodat iedereen er doorheen kan lopen. Ook moet het plan bijdragen aan een hogere stedelijke uitstraling passend binnen Stadscentrum Hoofddorp. Dit betekent onder andere voor de appartementen een bouwhoogte van minimaal 17 meter en een hoogteaccent bij de Fruittuinen. Daarnaast wordt er ook gestreefd naar levendigheid op de begane grond met voorzieningen die passen bij het centrum.

Klankbordgroep

Met een klankbordgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de omliggende straten en ondernemers in de buurt, willen de initiatiefnemers en ontwikkelaar graag verder praten over het plan. Het is de bedoeling dat de eerste bijeenkomst van deze klankbordgroep na de zomer plaatsvindt.

Tennisvereniging Hoofddorp

Tennisvereniging Hoofddorp bestaat sinds 1938 en is de oudste tennisvereniging van Hoofddorp. Op dit moment heeft TV Hoofddorp ongeveer 850 leden die gebruik maken van 12 buitenbanen. Ook kan er binnen worden getennist in Tennishal Dik Trom met 4 banen. Zo'n 1300 mensen tennissen in deze hal die wordt geƫxploiteerd door Stichting Tennishal Hoofddorp.

Onderdeel van het Stadspark

Het Tenniscomplex is samen met de Fruittuinen en het Wandelbos onderdeel van het Stadspark. Tijdens het open proces van Hoofddorp-Centraal hebben inwoners en ondernemers samen met de ontwerpers van Dijk & Co gewerkt aan een schetsontwerp voor het Stadspark. Het schetsontwerp+ is nu af, het ontwerp wordt nog verder uitgewerkt.