.

Oude Postkantoor

Dichtbij het Raadhuisplein, op de hoek van de Kruisweg en Nieuweweg, wil RE:BORN het oude postkantoor (her)ontwikkelen. Het is de bedoeling dat hier ongeveer 165 appartementen komen met op de begane grond ruimte voor winkels en horeca. In oktober 2020 tekenden de gemeente en ontwikkelaar RE:BORN hiervoor een overeenkomst.

Artist impression van het oude postkantoor. Afbeelding: RE:BORN

Eerste stap 

Jurgen Nobel, wethouder Woningbouw en Stadscentrum: “Dit is een eerste stap in dit proces. We moeten heel veel woningen bouwen, in heel Haarlemmermeer. Ook willen we het stadscentrum van Hoofddorp een flinke boost geven, zodat het bruist. Met deze ontwikkeling, midden in het stadscentrum, slaan we twee vliegen in een klap.” 

Identiteit bewaken 

Johan Rip: “Wat ik belangrijk vind, is dat we de identiteit van Hoofddorp bewaken maar tegelijk proberen om van de Kruisweg de ‘place to be’ te maken. Dat kan heel goed samengaan. En dat doen we met dit mooie stedenbouwkundig project op deze unieke plek.” 

Herboren 

Niel Slob en Saman Mohammadi, directeuren van ontwikkelaar RE:BORN: “We zijn er trots op dat we deze locatie in Hoofddorp op een dierbare, dynamische en duurzame manier letterlijk herboren kunnen laten worden. We gaan de locatie circulair herontwikkelen op een manier waarin we de geschiedenis als postkantoor niet verloren laten gaan. Met deze ontwikkeling willen we inspelen op de huidige woningbehoefte, maar zorgen we er ook voor dat dit gebouw in de toekomst makkelijk aangepast kan worden.” 

Welke appartementen (grootte en prijsklassen) er komen, is nog niet bekend. Wanneer er precies gebouwd gaat worden, wordt afgestemd op de andere (bouw)ontwikkelingen in het stadscentrum. 

Meer informatie 

Heeft u een vraag aan de gemeente over de ontwikkeling van het oude postkantoor? Dan kunt u contact opnemen met Roland van der Vaart via roland.van.der.vaart@haarlemmermeer.nl. U kunt ook bellen naar 0900 1852. U kunt ook contact opnemen met de ontwikkelaar. Stuur dan een e-mail aan contact@re-born.com