.

Proef het KomEtenPlein op 29 september

Tijdens Ontdek Hoofddorp op 29 september geven drie foodtrucks een voorproefje op het KomEtenPlein, het pleintje aan de Planetenweg 99 in Beukenhorst-West. Je bent tussen 16.00-18.00 uur die zondag van harte welkom bij Oma Saté, Koffie.Co en BioExpress. De gemeente trakteert op een feestelijk drankje en Dick Barten zorgt met zijn steeldrum voor extra gezelligheid en een Caraïbische sfeer.

KomEtenPlein

Het KomEtenPlein zorgt tijdens de bouw van Hyde Park in Beukenhorst-West voor levendigheid in het gebied. Mensen die in het gebied werken kunnen er tussen de middag een broodje halen, bedrijven kunnen er een vrijdagmiddagborrel houden en buurtbewoners vinden het misschien leuk om hier een buurtfeest te organiseren.

Foodtrucks

Ook is op het KomEtenPlein ruimte voor foodtrucks. BioExpress serveert voortaan op donderdagen en vrijdagen wraps, soepen en smoothies. Nihn Streetfood Vietnam is er op dinsdagen en donderdagen te vinden. Koffie.Co schenkt koffie en thee op woensdagen later dit jaar. Wie in Beukenhorst werkt, woont of er geregeld komt op weg naar station of centrum, kan hier wat lekkers halen. De foodtruck van Portugese Smaken komt op maandagen. Nog niet bekend is per wanneer. De foodtruck met Indonesische saté staat er waarschijnlijk vanaf januari. Meer foodtrucks hebben zich gemeld voor een standplaats, maar daar zijn nog geen definitieve afspraken mee gemaakt.

Kleine evenementen

Op het plein komt een paviljoen. Dit kleurrijke gebouwtje van 9 meter hoog heeft ruimte voor tafels, toiletten en andere zaken. Ook is er elektriciteit en een watertappunt. Hiermee kunnen buurtbewoners en bedrijven uit het gebied kleine evenementen organiseren. Het paviljoen wordt later dit najaar geplaatst. Plannen voor het organiseren van een feestje hier? Neem dan contact op met de gemeente?

Ontdek Hyde Park

Wie langskomt bij het KomEtenPlein, kan voorafgaand, van 14.00-16.00 uur, een kijkje nemen bij Hyde Park. Iedereen kan binnenlopen bij de Jupiterstraat 150 en kennismaken met alle ins en outs van de plannen van Hyde Park. De ontwikkelaars geven bij de maquettes een toelichting op het plan, de eerste woongebouwen, het groen en de inrichting van de openbare ruimte.

Er is een kans dat de activiteit op het KomEtenPlein tijdens Ontdek Hoofddorp wordt afgelast vanwege slecht weer. Hou daarvoor Facebook en Twitter van Stadscentrum Hoofddorp in de gaten of kijken op de website van Ontdek Hoofddorp

25 sep 2019