.

Plannen voor Planetenweg 83-99 in Hyde Park

De eigenaar van het kantoorpand aan de Planetenweg 83-99 is van plan om het gebouw te slopen en er woningen te bouwen. De gemeente sluit daarvoor een intentieovereenkomst met deze eigenaar, MSolutions Real Estate.

Hyde Park BV bouwt een groot deel van de 3.800 nieuwe woningen in de nieuwe wijk Hyde Park, bijvoorbeeld de woningen in gebouw Kensington. De bouw daarvan is net begonnen. Behalve Hyde Park BV zijn er meer ontwikkelaars in deze nieuwe wijk. MSolutions Real Estate bijvoorbeeld. Deze ontwikkelaar is niet alleen eigenaar van het pand aan de Planetenweg 83-99, maar ook van het pand aan de Saturnusstraat 25. Ook op die plek komen woningen. In maart heeft de gemeente daarover ook een intentieovereenkomst gesloten.

Koffie drinken op het Berlageplein

“Het pand aan de Planetenweg 83-99 ligt middenin Hyde Park. Het ligt naast het KomEtenplein, aan de Kagertocht en aan het toekomstige Berlageplein en de huidige en toekomstige loop- en fietsroute tussen het station en het winkelcentrum”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Het is de bedoeling dat het pand plaats maakt voor appartementen met een parkeergarage eronder. Dit is dus een belangrijke ontwikkeling.” Wethouder Johan Rip vult aan: “Op de begane grond is ruimte voor winkels of horeca. Die horeca, met terrassen maken van het Berlageplein een goede plek voor een kop koffie, een drankje of wat te eten. Zo creëren we een levendige nieuwe wijk. ”

Onderzoek doen en afspraken maken

De plannen moeten passen in het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park dat de gemeenteraad in juli 2018 heeft vastgesteld. Met de intentieovereenkomst spreken de gemeente en de ontwikkelaar af om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ook onderzoeken ze welke afspraken gemaakt moeten worden over de samenwerking. Daar is nu een jaar de tijd voor.

14 jan 2021