.

Loten voor standplaats KomEtenPlein

Uitbaters van ‘foodtrucks’ die van het KomEtenPlein een bijzondere plek willen maken, kunnen zich nu melden. Vanaf 1 september zijn hier twee standplaatsen beschikbaar. Voor bijvoorbeeld een espressobarretje in de ochtend, een kar met broodjes of soep in de middag, of oliebollen als het straks weer vroeger donker wordt. Alcohol schenken kan niet in de foodtrucks, maar wel (met vergunning) tijdens kleine evenementen op deze plek. Foodtruckeigenaren kunnen tot 5 augustus een formulier insturen om mee te doen aan de loting.

Inschrijven voor loting standplaatsen

Vanaf dinsdag 23 juli tot maandag 5 augustus kunnen ondernemers met een foodtruck zich inschrijven voor een standplaats bij het KomEtenPlein. De standplaatsen zijn voor één of meer vaste tijdstippen in de week of voor af en toe. Op 15 augustus is er een loting. Daarna wordt bekendgemaakt welke foodtrucks vanaf 1 september op het KomEtenPlein kunnen staan.

Vul het formulier 'Standplaats KomEtenPlein (pdf)' in en verstuur deze samen met een uittreksel van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel per e-mail naar: info@haarlemmermeer.nl om u in te schrijven voor de loting. Per post kan ook naar: Gemeente Haarlemmermeer, Cluster Veiligheid, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

In de beleidsregels staat hoe de loting werkt. In het aanwijzingsbesluit staat exacte locatie, informatie over de precariobelasting en dat alleen “non-alcoholische dranken en spijzen die voor de directe consumptie worden verstrekt of bereid” verkocht mogen worden.

Voorproefje

Het oude kantorengebied Beukenhorst-West ligt tussen station Hoofddorp en het stadspark en is onderdeel van Stadscentrum Hoofddorp. In Hyde Park in Beukenhorst-West komen ongeveer 3.800 woningen en kantoren, werkplekken voor zelfstandigen, cafés en ruimtes voor bijvoorbeeld een tandarts of fitnesscentrum. Het wordt een bruisende, levendige wijk waar mensen wonen en werken en waar altijd wat te doen is.

In de periode van de bouw, die een aantal jaren duurt, is middenin het gebied het KomEtenPlein. Dat is op de kruising van de Planetenweg en de Saturnusstraat langs de looproute tussen station en winkelcentrum. Het is een van de initiatieven om ervoor te zorgen dat er ook tijdens de bouw van alles te doen is in het gebied. Het is een voorproefje van de reuring en gezelligheid in het gebied over een aantal jaren. Mensen die in het gebied werken, kunnen er tussen de middag een broodje halen, bedrijven kunnen er een vrijdagmiddagborrel houden en buurtbewoners vinden het misschien leuk om hier een buurtfeest te organiseren. Tijdens een van de bijeenkomsten van Hoofddorp-Centraal ontstond het idee om op dit pleintje faciliteiten te maken om kleine evenementen te organiseren.

het KomEtenPlein in Beukenhorst-West

Kaartje met daarop de locatie van het KomEtenPlein in Beukenhorst-West.

Foodtrucks en kleine evenementen

Vanaf september staat op het KomEtenPlein een tijdelijk evenementenpaviljoen. Het wordt een veelkleurig gebouwtje van negen meter hoog. Daarin is ruimte voor mobiele toiletten, stoelen en bankjes en een opslagplaats en aansluiting voor stroom en water. Van alles dus om een klein evenement te organiseren. Naast het paviljoen komen twee standplaatsen. Daar kunnen foodtrucks of pop-up koffiebarretjes komen. Die kunnen tijdens de evenementen worden gebruikt, maar ook op dagen dat er niets extra’s wordt georganiseerd. Vanaf de standplaatsen mag geen alcohol verkocht worden. Dat kan wel vanuit het paviljoen, maar dan moet degene die een evenement organiseert daarvoor wel een vergunning aanvragen. Het openbare watertappunt is voor iedereen. Dus ook mensen die bijvoorbeeld een rondje hardlopen, kunnen daar gebruik van maken.

De bedoeling is dat het KomEtenPlein in september feestelijk wordt geopend. Wie een plan of een idee heeft voor een klein evenement kan contact opnemen met de gemeente via 0900 1852 of info@haarlemmermeer.nl (vraag naar Noemie Smit).

10 jul 2019