.

Gerritshoeve eerste horecazaak in Hyde Park

Op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Planetenweg komt de Gerritshoeve, de eerste horecazaak in de nieuwe wijk Hyde Park. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om in september een ‘verklaring van geen bedenkingen’ voor het plan af te geven. Hierna is het mogelijk om de volgende stappen te nemen voor het bouwplan.

De Gerritshoeve komt tegenover het NS-station in Hoofddorp op de plek waar nu de kantoren van Beukenhorst-West worden gesloopt voor de bouw van 3800 woningen in Hyde Park. De horecazaak vormt als het ware de entree van de nieuwe wijk.

Het gebouw van de Gerritshoeve is een bestaande klassieke boerenschuur uit Haarlemmermeer, die hier opnieuw wordt opgebouwd. Het duurzame café-restaurant wordt 350 vierkante meter groot en er komt een terras met driehonderd plaatsen. In het restaurant is straks informatie te vinden over wat er in Hoofddorp te doen is en hier zijn verhalen te lezen over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Er komen vijf parkeerplaatsen, waarvan één gehandicaptenparkeerplaats.

De gemeente heeft bepaalde voorwaarden gesteld aan het plan voor de Gerritshoeve. Eén van de voorwaarden is dat zeventig procent van de bomen op de kavel blijven staan. Daarbij komt er tussen de Gerritshoeve en het blok ‘Knightsbridge’ van Hyde Park, één plek voor de horeca om te laden en lossen. Om de openbare ruimte zo goed mogelijk te gebruiken.

Ook in de rest van de wijk is er op de begane grond van de nieuwe appartementen ruimte voor horeca, winkels en andere commerciële voorzieningen. Dit zorgt voor een levendige route door het stadscentrum van Hoofddorp.

Na de verklaring van geen bedenkingen kan de vergunning voor wijziging van de bestemming worden afgegeven. Ondertussen wordt het ontwerp van de Gerritshoeve besproken in het kwaliteitsteam en de welstandscommissie. Ook wordt dan de omgevingsvergunning ‘bouw’ aangevraagd. Het is nog niet bekend wanneer de bouw start.

Restaurant de Gerritshoeve
Impressie van de Gerritshoeve.
7 aug 2019