.

Gemeenteraad wil investeren in nieuw tennispark met woningen

Er waren twee mogelijkheden voor de tennislocatie in Stadspark Hoofddorp: óf de gemeente neemt het initiatief voor herontwikkeling van de tennislocatie met woningen en misschien nog (zorg)voorzieningen óf de tennislocatie blijft zoals het nu is. De gemeenteraad heeft donderdag 19 november 2020 gestemd.

De gemeenteraad is bereid te investeren in een nieuw tenniscomplex op deze plek met binnenbanen en buitenbanen. De Dik Tromhal gaat dan weg en er komt een nieuwe hal met binnenbanen. Ook komt er dan een nieuwe kantine, ongeveer 95 woningen, parkeerplaatsen voor bewoners en mogelijk (zorg)voorzieningen. Maar voordat dat werkelijkheid wordt, moet de gemeente een overeenkomst tekenen met Tennisvereniging Hoofddorp (TVH) en Stichting Tennishal Hoofddorp (STH) en een ontwikkelaar. Ook moet er natuurlijk een uitvoerbaar plan zijn. Dat maakt de gemeente samen met TVH en STH.

Stadspark Hoofddorp

Als de plannen doorgaan, wordt het tennispark echt een onderdeel van het stadspark. Dat krijgt de komende jaren extra functies. Bijvoorbeeld de belevingstuin waar deze week twintig fruitbomen zijn geplant.

Twintig woningen Emmaschool

De gemeenteraad heeft op 19 november ook besloten dat er ongeveer 20 woningen komen aan de overkant van de het tennispark. Dat is de plek waar vroeger de Emmaschool stond aan de Prins Hendriklaan.

Hoofddorp-Centraal

Er wordt al een aantal jaren gesproken over de toekomst van de tennislocatie. Tijdens het open proces Hoofddorp-Centraal (2014-2018) bleek dat buurtbewoners, Tennisvereniging Hoofddorp (TVH), Stichting Tennishal Hoofddorp (STH) en gemeente het erover eens zijn dat de tennishal zoals die nu is niet past in het toekomstige stadscentrum. Een nieuw tennispark zou een mooi geheel kunnen vormen met het stadspark en ook goed zijn voor de levendigheid en veiligheid in het park. Zie ook het nieuwsbericht van 5 oktober 2020.

23 nov 2020