Bouw KomEtenPlein gaat van start

Over een aantal jaar zijn er op Beukenhorst-West terrasjes en cafés om gezellig iets te eten of te drinken. Op het KomEtenPlein, midden in het gebied, kunnen buurtbewoners en werknemers van kantoren binnenkort al een cappuccino, soepje of Vlaamse friet halen. Een klein evenement organiseren op die plek kan ook.

 

Op de kruising van de Planetenweg en de Saturnusstraat, langs de looproute tussen station en centrum, komt een tijdelijk evenementenpaviljoen. De voorbereiding voor de bouw begint al deze maand. Het wordt een veelkleurige gebouwtje van negen meter hoog. Daarin is een loket, ruimte voor mobiele toiletten, een opslagplaats en aansluiting op stroom en water. Van alles dus om een klein evenement te organiseren. Naast het paviljoen is ruimte voor twee foodtrucks of pop-up koffiebarretjes.

Placemaking

Tijdens een van de bijeenkomsten van Hoofddorp-Centraal ontstond het idee om op het pleintje in Beukenhorst-West faciliteiten te maken om kleine evenementen te organiseren. Zo is er ook tijdens de sloop en bouw van de nieuwe wijk een plek voor gezelligheid. Mensen die in het gebied werken, kunnen er tussen de middag een broodje halen, bedrijven kunnen er een vrijdagmiddagborrel houden en buurtbewoners kunnen er een buurtfeest organiseren.

Foodtrucks

Vanaf september kan het KomEtenPlein gebruikt worden. Via www.officielebekendmakingen.nl wordt bekendgemaakt hoe ondernemers met een foodtruck in aanmerking kunnen komen voor een plek, op een vast tijdstip in de week of voor af en toe. Mensen met een plan of een idee voor een klein evenement kunnen contact opnemen met de gemeente.

KomEtenPlein

Schetsontwerp van het KomEtenPlein. Bron: bureau SLA

Gepubliceerd op: 
6 jun 2019