.

Belevingstuin in Stadspark Hoofddorp

Wandelen tussen de kleurrijke bloemen en planten, de geur van kruiden opsnuiven, luisteren naar de zoemende bijen en op blote voeten over het pad. Dat kan straks in de belevingstuin in de Fruittuinen. Na de zomer begint De Wilde Infra- en Cultuurtechniek met de aanleg van de tuin op de plek waar nu de rammenweide is. Tussen de belevingstuin en het gele pad in het park wordt een voetgangersbrug geplaatst. Ook wordt het schetsontwerp van het hele stadspark verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp.

Aanleg belevingstuin

De aanleg van de belevingstuin is de eerste stap naar een compleet stadspark. In de belevingstuin komen bijenkasten, weides, een moestuin met groenten en kruiden, een blotevoetenpad, een buitenwinkel met lokale producten en een buitenklas voor natuureducatie. De belevingstuin is een initiatief van Kinderboerderij De Boerenzwaluw, Ons Tweede Thuis en Imkervereniging Haarlemmermeer. De kinderboerderij zorgt straks voor het beheer van de tuin.

Plaatsen voetgangersbrug

Tussen de belevingstuin en het gele pad door het stadspark, komt na de zomer een voetgangersbrug. Hierdoor is het gemakkelijker om in de Fruittuinen te komen en wordt deze historische boomgaard meer verbonden met de andere delen van het park. De brug is wit en heeft dezelfde landelijke uitstraling als de andere bruggen in het park. Aannemer AW Vessies Infra plaatst de brug.

Voorlopig ontwerp Stadspark Hoofddorp

De Fruittuinen en het Wandelbos vormen samen het stadspark. Het Tenniscomplex wordt meer open en ook onderdeel van het park. Tijdens het open proces van Hoofddorp-Centraal is er door bewoners, ondernemers en ontwerpers van Dijk&co al veel gesproken en nagedacht over de ontwerpprincipes voor het stadspark en een schetsontwerp gemaakt. Dat is de basis voor het voorlopig ontwerp dat Landschapsbureau Loos van Vliet nu uitwerkt. Na de zomer zijn er twee bewonersavonden waar bewoners mee kunnen denken over het voorlopig ontwerp van het stadspark. Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl.

Belevingstuin in het stadspark

Impressie van de Belevingstuin. Aan deze afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend.

Gepubliceerd op: 
14 aug 2019