.

Appartementen en voorzieningen Treehouse aan Raadhuisplein

Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV hebben een belangrijke stap gezet richting de bouw van 229 appartementen, 2.250m2 aan commerciële voorzieningen en 240 parkeerplaatsen op het Apriscoterrein aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Zij tekenden hiervoor onlangs een zogeheten anterieure overeenkomst. Deze stap is tevens een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Stadscentrum Hoofddorp en het Raadhuisplein tot gezellig en levendig stadshart. De oplevering van het complex is gepland voor 2022.

Stakeholders Treehouse op de plek waar het gebouw komt

V.l.n.r.: Roy Hasselerharm (VolkerWessels), Jurgen Nobel (wethouder Haarlemmermeer)), Coert Zachariasse (Delta Development Group), Arthur de Bos (NIBC), Bilge Evin (projectmanager Haarlemmermeer), Rob van den Broek (Delta Development Group), Ap Reinders (wethouder Haarlemmermeer), Nils Lamme (programmamanager Stadscentrum Hoofddorp) en Ralf Weghorst (VolkerWessels) op de plek waar het nieuwe complex komt. Foto: Margo Oosterveen

 

Jurgen Nobel, projectwethouder Stadscentrum Hoofddorp:

“Ik ben heel blij dat we nu echt een eerste belangrijke stap zetten naar een mooi en bruisend centrum. Toen ik jong was, gebeurde hier nooit wat. Nu wordt het een echte stad. Hoofddorp gaat mee in de vaart der volkeren.”

Treehouse Raadhuisplein Hoofddorp

Aan het Raadhuisplein in Hoofddorp komen 229 appartementen, 2.250m2 aan commerciële voorzieningen en 240 parkeerplaatsen.

Parkeerterrein

Het terrein van eigenaar Aprisco aan Nieuweweg, Prins Hendriklaan en het Raadhuisplein is de laatste tien jaar gebruikt als openbaar parkeerterrein. Ook was het vele jaren de standplaats van evenementen in het centrum, waaronder Meerlive. Voor deze plek midden in het Stadscentrum zijn in de loop der jaren meerdere plannen gemaakt.

“De ontwikkeling van dit terrein heeft een flinke tijd op zich laten wachten. We zijn daarom blij dat hier nu een beeldbepalende ontwikkeling gaat plaatsvinden. Goed voor Hoofddorp!”,

aldus Ap Reinders, eveneens projectwethouder Stadscentrum

“Voor ons is dit ook een heel belangrijke ontwikkeling”,

zegt Coert Zachariasse van Treehouse CV,

“wij werken graag mee aan de ambitie dat Hoofddorp het centrum krijgt dat het verdient.”

Levendig plein

Treehouse is de eerste nieuwe ontwikkeling aan het Raadhuisplein dat de centrale ontmoetingsplek van Stadscentrum Hoofddorp moet worden. Het is de bedoeling dat op de begane grond voornamelijk horeca komt. Samen met de bestaande horeca, het Cultuurgebouw, de herontwikkeling van het raadhuis en andere toekomstige plannen zorgt dit straks voor een levendig en besloten plein. Een sfeervol en gezellig uitgaansgebied. En een plek waar het culturele en bestuurlijke hart van Hoofddorp en het winkelcentrum bij elkaar komen.

Voorafgaand aan deze overeenkomst met Treehouse CV zijn er in 2018 op hoofdlijnen afspraken gemaakt over het aantal woningen en parkeerplaatsen binnen dit project. Van de 229 appartementen wordt 30% sociale huur, 10% derde segment (huur) en 60% vrije sector (huur of koop). Na deze anterieure overeenkomst kunnen nog dit jaar de planologische procedures worden gestart en het ontwerp verder worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de bouw in 2020 kan beginnen.

Het project is een ontwikkeling van de in Hoofddorp gevestigde Delta Development Group in samenwerking met VolkerWessels en NIBC, dat tevens als financier optreedt. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architects uit Rotterdam.

 

Gepubliceerd op: 
9 jul 2019