.

Aanleg belevingstuin in het stadspark

Eind september beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van de belevingstuin in het stadspark. De belevingstuin komt op de plek van de bokkenweide van Kinderboerderij De Boerenzwaluw en heeft straks verschillende weides, een moestuin, paden, een buitenwinkel en een bijenstal.

Donderdag 26 september begint aannemer De Wilde Infra- en Cultuurtechniek met het voorbereidend werk: het plaatsen van een tijdelijke brug en het inrichten van het werkterrein. Daarna beginnen de grondwerkzaamheden en de aanleg van de paden. In oktober en november worden hekken en poorten geplaatst en een schutting voor de bijenstal. Wanneer de buitenwinkel wordt gebouwd is nog niet bekend. Dat ligt aan de vergunningaanvraag. De beplanting wordt zowel dit najaar als volgend voorjaar (2020) aangelegd, afhankelijk van de plantensoort en het weer. Ook moet een aantal dode bomen worden verwijderd. Enkele bomen worden verplaatst en nieuwe bomen geplant.

Bereikbaarheid

Alleen de plek waar de belevingstuin komt, is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk. Van het overige deel van de Fruittuinen kan gewoon gebruik worden gemaakt. Heeft u een vraag of opmerking over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Werner Ketelaar, via mail: werner.ketelaar@haarlemmermeer.nl  of telefoon: 023 567 6472. Met vragen over de belevingstuin kunt u terecht bij Floris Taphoorn, via mail stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl met als onderwerp “belevingstuin” of telefoon 0900 1852.

De belevingstuin is een initiatief van Kinderboerderij De Boerenzwaluw, Ons Tweede Thuis en Imkervereniging Haarlemmermeer. Het idee voor de belevingstuin is ontstaan in het open proces van Hoofddorp-Centraal, waarbij bewoners en ondernemers konden meepraten over de toekomst van het gebied van station tot Hoofdvaart. De kinderboerderij zorgt straks voor het beheer van de tuin.

Gepubliceerd op: 
25 sep 2019