.

110 woningen, winkels en horeca aan Dik Tromplein in Hoofddorp

In Stadscentrum Hoofddorp, van station tot aan Hoofdvaart, worden de komende tien jaar circa 5.000 woningen gerealiseerd. Nu tekent de gemeente met Segesta Exploitatie B.V. een intentieovereenkomst voor 110 appartementen. De nieuwbouw komt op het Dik Tromplein, op de plek van het V&D gebouw en het gebouw De Deining, die op dit moment gesloopt worden.

Segesta wil niet alleen de appartementen in verschillende prijsklassen en grootte ontwikkelen, maar wil ook winkels en horecavoorzieningen op de begane grond realiseren. Parkeren voor bewoners en bezoekers van het stadscentrum kan straks op de eerste drie verdiepingen. Op het dak van deze parkeergarage komt een levendige daktuin voor de bewoners.

Levendig en bruisend centrum

“Deze gebouwen staan al jaren leeg, maar staan wel in het hart van het stadscentrum van Hoofddorp. Aangezien we een bruisend en levendig centrum willen, is dit een mooie stap vooruit. Dit geeft het gebied een enorme impuls”, zegt Jurgen Nobel, projectwethouder

Collega projectwethouder Johan Rip: ”Deze omgeving is het historisch hart van Hoofddorp. Onze geschiedenis wordt uitgeademd door markante gebouwen als het Polderhuis, het Oude Raadhuis en Hotel de Beurs. Een speciale plek voor geboren Haarlemmermeerders als ik. Daarom ben ik blij dat we deze plek gaan herontwikkelen.”

In 2021 beginnen met bouwen

De intentieovereenkomst met Segesta en de gemeente Haarlemmermeer heeft als doel de mogelijkheden en haalbaarheid te onderzoeken om tot herontwikkeling te komen. Daarna volgt de zogenaamde anterieure overeenkomst, waar alles tot in detail afgesproken wordt. Segesta heeft voor het ontwerp Dok architecten ingeschakeld. Alle partijen willen graag in 2021 beginnen met bouwen.

Foto: De start van de sloop van het V&D gebouw en De Deining aan het Dik Tromplein.
26 mei 2020