.

Appartementen, winkels en, horeca aan Dik Tromplein

Er zijn plannen voor appartementen, horeca, winkels en een parkeergarage aan het Dik Tromplein. De Segesta Groep uit Alkmaar wil op deze bijzondere plek nieuwbouw ontwikkelen en werkt dit samen met Dok Architecten en gemeente Haarlemmermeer verder uit.

Foto: artist impressie Dik Tromplein van bovenaf.

 

Een bruisende plek

Het Dik Tromplein en omgeving is de plek van het oorspronkelijke centrum van Hoofddorp. De markante gebouwen als het Polderhuis, het Oude Raadhuis en Hotel de Beurs herinneren daaraan en ademen de sfeer uit van toen. Herontwikkeling is een bijzondere kans om hier een bruisende en levendige plek te maken binnen Stadscentrum Hoofddorp.


Foto: Artist impressie Dik Tromplein.

 

Circa 110 appartementen

Het plan gaat uit van ongeveer 110 appartementen van verschillende grootte, verdeeld over vijf verdiepingen. Op de begane grond komen winkels en horecazaken. Parkeren voor bewoners en bezoekers van het stadscentrum kan op de eerste drie verdiepingen. Op het dak van de parkeergarage komt een levendige daktuin voor de bewoners. Het gebied rond de monumentale Martpleinkerk wordt een groene, parkachtige ontmoetingsplek met een eigentijdse uitstraling. 


Foto: artist impressie Dik Tromplein.

Foto: artist impressie Dik Tromplein.

 

De eerste stap is gezet

Segesta en de gemeente Haarlemmermeer hebben een intentieovereenkomst gesloten om de mogelijkheden en haalbaarheid van deze herontwikkeling te onderzoeken. Daarna volgt de zogenaamde anterieure overeenkomst, waar alles tot in detail afgesproken wordt. Segesta heeft voor het ontwerp Dok architecten ingeschakeld. Alle partijen willen graag in 2021 beginnen met bouwen. Het voormalig V&D-gebouw en De Deining op deze plek, worden op dit moment gesloopt. 


Foto: artist impressie Dik Tromplein.