Spieringweg tussen de Oude Kruisweg en de Spaarneweg: vervangen damwand

De damwand tussen de sloot en de berm langs het fietspad van de Spieringweg is in slechte staat. Het gaat om het fietspad tussen de Oude Kruisweg en de Spaarneweg. Aannemer Van Steenwijk gaat de damwand vervangen door een stalen damwand. De werkzaamheden duren van 10 oktober tot en met 19 december 2022.

Wat gaat de aannemer precies doen?

De belangrijkste werkzaamheden die de aannemer uitvoert zijn:

  • Tegels van het fietspad verwijderen.
  • Bestaande damwand verwijderen.
  • Nieuwe damwand plaatsen.
  • Het fietspad weer bestraten met tegels.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

Helaas worden de stalen damwanden later geleverd dan gepland. Hierdoor starten de werkzaamheden later dan verwacht.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07.00 en 16.00 uur. De aannemer voert de werkzaamheden uit in 3 fases:

  • Fase 1 - van 10 oktober tot en met 27 oktober. Voor huisnummer 843.
  • Fase 2 - van 27 oktober tot en met 30 november. Tussen huisnummers 849 en 855 en voor huisnummer 865.
  • Fase 3 - van 30 november tot en met 19 december. Voor huisnummer 867.

De planning kan iets aangepast worden. Dit hangt bijvoorbeeld af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning zetten we op deze website. 

Hoe is de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden?

De woningen en bedrijven in de buurt van de werkzaamheden blijven bereikbaar. 

Voor (brom)fietsers was er een tijdelijke rijstrook op de rijbaan. Helaas is het op de Spieringweg drukker dan gedacht. De (tijdelijke) stoplichten en verkeersregelaars zorgden voor grote opstoppingen vanaf en richting de Kruisweg. Daarom stellen we een omleiding voor (brom)fietsers in. Er staat verlichting langs de omleidingsroute.

Zorgen de werkzaamheden voor overlast?

De aannemer beperkt de (geluids)overlast zoveel mogelijk. Wel geeft het plaatsen van de nieuwe damwand trillingen. Daarom plaatst de aannemer trillingmeters.  Ook slaat de aannemer tijdelijk materialen op in de buurt van de werkzaamheden. 

Alvast bedankt voor uw begrip voor mogelijke overlast.

Waarom wordt er een bouwkundige vooropname van mijn woning of bedrijfspand gemaakt?

Voor de start van de werkzaamheden laten we een bouwkundige vooropname uitvoeren van de woningen en bedrijfspanden in de buurt van de werkzaamheden. Eventuele schade door de werkzaamheden kan achteraf zo goed en snel afgehandeld wordt. 

De bewoners van de woningen en eigenaren van bedrijven in de buurt van de werkzaamheden krijgen voor de start van de werkzaamheden een brief van de aannemer. Hierin staat alle informatie over de bouwkundige vooropname.

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige vooropname?

Bij een bouwkundige vooropname bekijkt een inspecteur uw woning of bedrijfspand. Dit doet hij aan de buitenkant en de binnenkant. Hij controleert de buitengevels, de wanden, plafonds en vloeren van de verschillende kamers en andere binnenruimtes. Er worden foto’s gemaakt en alles wordt in een rapport gezet. De bouwkundige vooropname wordt uitgevoerd  door BouwRisk B.V. 

De bouwkundige vooropname duurt ongeveer 30 minuten.

Is de bouwkundige vooropname verplicht?

De bouwkundige vooropname is niet verplicht, maar wij raden wel aan deze uit te laten voeren. De bouwkundige vooropname is gratis voor de eigenaar van de woning of het bedrijfspand.

Wordt het huisvuil opgehaald?

Zet uw rolemmer aan de weg buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan. 

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de werkzaamheden. U kunt bellen met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Graag uw straatnaam en huisnummer in het onderwerp zetten.