Rotonde Venneperweg en Oosterdreef

Op het kruispunt van de Venneperweg en Oosterdreef staan op dit moment verkeerslichten. Er is laatst een telling geweest hoeveel voertuigen dit kruispunt passeren. Uit deze telling blijkt dat het niet nodig is om op het kruispunt een rotonde aan te leggen. Omdat het veiliger is voor fietsers, heeft de gemeente besloten om toch een rotonde aan te leggen.

Presentatie van het ontwerp 

Het ontwerp voor deze rotonde is tijdens een informatie inloopbijeenkomst gepresenteerd.

.
 

Uitvoering van de werkzaamheden

Omdat de rotonde meer ruimte in beslag neemt dan het bestaande kruispunt, wordt er binnenkort een aantal bomen verwijderd, zie de rode kruisjes op de tekening. De gemeente heeft hiervoor een kapvergunning gekregen. Als de werkzaamheden aan de rotonde klaar zijn worden er nieuwe bomen geplant.  

De planning is aangepast: de bomen worden verwijderd tussen 27 mei en 29 mei. Aannemer Stoop voert de werkzaamheden tussen 07.00 en 16.00 uur uit. De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder geluidsoverlast worden uitgevoerd. Wij rekenen op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken.  

Rotonde Venneperweg

De planning voor de werkzaamheden aan de rotonde is op dit moment nog niet bekend. Een paar weken voor de start van de werkzaamheden krijgen de bewoners een brief. Hierin staat meer informatie over de planning en de bereikbaarheid. Deze informatie komt ook op deze pagina.

Contactpersoon voor dit project

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen Mike van Amerongen via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Gebruikt u dan ‘rotonde Venneperweg’ als onderwerp van de e-mail.