.

Werkzaamheden Huigsloterdijk en Leimuiderdijk in Weteringbrug

De gemeente Haarlemmermeer is bezig met de uitvoering van de visie Ringdijk en Ringvaart. Het komt er op neer dat wij de hele Ringdijk veiliger, aantrekkelijker en leefbaarder willen maken. Dat willen wij onder meer bereiken door verkeersmaatregelen.

Binnenkort voert aannemer KWS Infra daarom ook werkzaamheden uit aan de Huigsloterdijk en Leimuiderdijk in buurtschap Weteringbrug. Dit deel van de Huigsloterdijk en Leimuiderdijk wordt ingericht als fietsstraat en 30 km zone.

Ook wordt de Huigsloterdijk ter plaatse van de Weteringweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waarop ook auto’s mogen rijden. De auto’s zijn hier te gast. Aan de zijkanten en in het midden komt een zwarte asfaltstrook met een afdruk van straatstenen. Daar tussen in komt rood asfalt.

Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waarop ook auto’s mogen rijden

Planning en werktijden

De werkzaamheden starten 8 juni en wij verwachten dat deze 10 juli klaar zijn. De planning kan iets aangepast worden, dit hangt bijvoorbeeld af van het weer. Als de planning wijzigt ontvangt u een bericht van de aannemer en plaatsen wij dit op www.haarlemmermeer.nl/verkeer onder “Ringdijk”. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 17.00 uur.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Wij rekenen op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken.

De bereikbaarheid

Van 8 juni en op 17,18 en 19 juni is de Huigsloterdijk, tussen Weteringweg en de Lisserweg, afgesloten voor het doorgaand verkeer. De Leimuiderdijk is tussen de Lisserweg en het kombord, nabij huisnummer 473, in deze periode ook voor het doorgaand verkeer afgesloten. Er worden omleidingsborden langs de weg neergezet.

Van 9 juni tot en met 16 juni en van 21 juni tot en met 10 juli kunt u langs de werkzaamheden rijden. Soms is dit met vertraging.

Als u aan de Huigsloterdijk of Leimuiderdijk woont of een bedrijf heeft op het deel waar wel werkzaamheden zijn, is uw woning of bedrijf niet altijd bereikbaar met de auto. De woningen en bedrijven blijven te voet en met de fiets aan de hand wel bereikbaar. Houdt u rekening met het volgende:

  • Op 17, 18 en 19 juni kunt u tussen 07.00 en 17.00 uur niet met de auto bij uw woning of bedrijf komen.
  • Na het verwijderen van het asfalt (frezen) kunt u met de auto over het gefreesde deel van de weg rijden. Doet u dit dan wel voorzichtig zodat u geen schade aan uw auto krijgt.

De woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Ophalen huisvuil

Op de ophaaldagen van De Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer buiten de werkvakken aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Meer informatie

Alle informatie staat op de pagina 'wegwerkzaamheden en wegafsluitingen' onder 'Ringdijk'. Als er veranderingen zijn, bijvoorbeeld in de planning, wordt de website aangepast.

Voor meer informatie over het beleid voor Ringdijk en Ringvaart kunt terecht op de pagina 'Ringdijk en Ringvaart'.

Gepubliceerd op: 
2 jun 2020