Erfgoed


De Ringdijk en Ringvaart vormen de basis van de Haarlemmermeerpolder. Veel inwoners wonen met plezier en trots langs de dijk. Samen met de inwoners wil de gemeente Haarlemmermeer de Ringdijk en Ringvaart beter tot hun recht laten komen. Bij de vaststelling van de Visie Ringdijk en Ringvaart in 2017 heeft de gemeente besloten om de ringdijk en de ringvaart tot gemeentelijk erfgoed te verklaren. Nu gaat de gemeente verder onderzoeken hoe het aanwijzen van de ringdijk en ringvaart tot beschermd monument georganiseerd kan worden. Deskundigen en geïnteresseerde bewoners adviseren daarover in een klankbordgroep.

Bekijk ook het verslag van de klankbordgroep op 16 juli en het filmpje over de geschiedenis van de Ringvaart.

Bewonersbijeenkomsten

In juni organiseren wij een aantal avonden voor bewoners in dorpshuizen langs de Ringvaart. Hier verzamelen wij verhalen over de ringvaart en ringdijk. Deze zijn inspiratie voor het aanwijzen van monumenten en het verklaren tot erfgoed. De data van deze bijeenkomsten staan hieronder:

  • Woensdag 12 juni – Zuidelijke dorpen: Buitenkaag, Weteringbrug, Huigsloot, Vredeburg, Leimuiderbrug - Dorpshuis De Ontmoeting in Buitenkaag
  • Maandag 17 juni – Oude Meer, Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Burgerveen – Dorpshuis de Reede in Rijsenhout
  • Dinsdag 18 juni – Cruquius, Zwaanshoek, Beinsdorp, Lisserbroek – Dorpshuis Cruquius in Cruquius
  • Maandag 24 juni – Lijnden, Badhoevedorp, Nieuwe Meer -  Ontmoetingscentrum ’t Rietland in Badhoevedorp
  • Dinsdag 25 juni – Vijfhuizen, Nieuwe Brug, Zwanenburg – Dorpshuis De Oude Waterwolf in Vijfhuizen

Aanmelden bewonersbijeenkomst ‘erfgoed Ringdijk’

Heeft u interesse in deelname in juni aan een bijeenkomst in een dorpshuis over het erfgoed? Neem dan contact op met info@haarlemmermeer.nl o.v.v. “Erfgoed Ringdijk”.

Lees meer over de bewonersbijeenkomsten erfgoed Ringdijk en Ringvaart.