.

Proefafsluiting Aalsmeerderdijk

In de Visie Ringdijk en Ringvaart is besloten dat er een afsluiting komt voor doorgaand gemotoriseerd verkeer op de dijk bij Rijsenhout. Meer ruimte voor recreatie gaat volgens de Visie samen met minder ruimte voor het doorgaande autoverkeer. Nu rijden er in gewone tijden voor de coronacrisis meer dan 5000 auto’s per dag over de dijk in Rijsenhout. Een deel daarvan is sluipverkeer van de A4. Dit aantal auto’s willen we verminderen naar minder dan 4000. Deze plannen sluiten aan bij de Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout.

Proefafsluiting bij Verremeer

Er zijn verschillende plekken onderzocht voor de afsluiting voor doorgaand verkeer. Voorwaarde is dat er voor het verkeer een haalbare andere route is. De meest geschikte afsluiting is bij Verremeer. Deze locatie wordt ook al vermeld in de Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout.

Bij deze afsluiting van de Aalsmeerderdijk blijft Rijsenhout bereikbaar vanaf de A4 en vanaf Aalsmeer, via de Bennebroekerweg. Het doorgaand verkeer op de dijk wordt tegengehouden. Een andere route voor doorgaand verkeer is de Aalsmeerderweg. Deze weg is kan doorgaand verkeer beter aan dan de Ringdijk. De Aalsmeerderweg zal daardoor natuurlijk wel drukker worden.

Inloopbijeenkomst op 13 oktober 2021

Om u meer informatie te geven over het plan met de proefafsluiting organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Deze is op woensdag 13 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in de Ontmoetingskerk, Werf 2 te Rijsenhout. Wij beantwoorden dan graag uw vragen. De toegang tot de bijeenkomst gaat volgens de geldende coronaregels. Als u klachten heeft die bij corona passen, vragen we u thuis te blijven. Uw vragen kunt u dan stellen door een e-mail te sturen naar ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl.

Meer informatie

Meer informatie over Rijsenhout in het project Ringdijk en Ringvaart vindt u op de website van Ringdijk en Ringvaart.