.

Huizen met zonnepanelen in Rijsenhout

Speciale bijeenkomst voor huurders samen met Ymere

Tijdens het inspiratiecafé helpt woningcorporatie Ymere met het bedenken van passende oplossingen. Inwoners die hun woning of omgeving eerder verduurzaamden, delen hun ervaring met je. De bijeenkomst is op 13 oktober van 16.30 tot 18 uur in de ontmoetingskerk. Meld je hieronder aan.
8 oktober 2021
Kruising van Aalsmeerderdijk met rechts op de foto Verremeer

Proef afsluiting Aalsmeerderdijk Rijsenhout start 1 november

De Aalsmeerderdijk in Rijsenhout wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer van maandag 1 november tot en met zondag 28 november van 7.00 uur tot 19.00 uur. Het gaat om een proef.
5 oktober 2021
Leimuiderdijk

Een duurzame toekomst voor Rijsenhout

Samen met inwoners en ondernemers uit Rijsenhout wordt het dorp klaargemaakt voor een duurzame toekomst. Aardgas wordt uiteindelijk vervangen voor nieuwe, duurzame warmtebronnen.
27 augustus 2021
Mevrouw Buis met een bos bloemen en naast haar haar dochter en zoon, rechts op de foto staat wethouder Mariëtte Sedee

Cees Buisbrug geopend

Woensdag 16 juni openden mevrouw Buis, de weduwe van Cees Buis uit Rijsenhout, de naar haar man vernoemde voetgangersbrug. Zij deed dat samen met wethouder Mariëtte Sedee (Grootschalig groen en recreatie). Ook de kinderen, kleindochter en schoonzus van mevrouw Buis waren aanwezig.
17 juni 2021
Impressie van het transformatorstation aan de Incheonweg

Incheonweg geschikt voor Transformatorstation

Het haalbaarheidsonderzoek naar de locatie voor een nieuw transformatorstation aan de Incheonweg is afgerond. De locatie voldoet aan de gestelde eisen. Alles afwegend vindt het college van B&W de locatie aan de Incheonweg geschikt.
7 april 2021
Binnen de rode stippellijn ligt de voorkeurslocatie voor een nieuw transformatorstation.

Informatiebijeenkomst haalbaarheidsonderzoek transformatorstation

Op donderdag 21 januari is er een online informatiebijeenkomst over het haalbaarheidsonderzoek naar een transformatorstation aan de Incheonweg in Rozenburg. De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt samen met TenneT en Liander of er daar een transformatorstation kan komen.
11 januari 2021
Kaartje: In de rode stippellijn ligt de voorkeurslocatie voor een nieuw transformatorstation

Onderzoek naar transformatorstation aan de Incheonweg

De gemeente Haarlemmermeer gaat onderzoeken of er een transformatorstation kan komen aan de Incheonweg bij bedrijventerrein Schiphol Logistics Park (SLP) in Rozenburg. Dit onderzoek naar de haalbaarheid doet de gemeente samen met de netwerkbedrijven TenneT en Liander.
27 november 2020
Een brug in de groenstrook rondom Schenkeveld

Start beplanting groenstrook Schenkeveld

In de week van 9 november start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor het planten van bomen en struiken in de groenstrook om tomatenkweker Schenkeveld. Er worden dan gaten gegraven voor de bomen en daarin komt speciale grond.
5 november 2020

Sporten in buitenlucht: primeur ‘Gymboxx’ in Rijsenhout

“Buiten sporten geeft je écht een ander gevoel dan binnen! ” Oud marinier Christian Rombaut (24) opende begin augustus zijn outdoor fitness en bootcamp bedrijf ‘Legacy Official’ in Rijsenhout. Plek van actie: het grasveld achter de brandweer rondom de Gymboxx, een zeecontainer vol sportmaterialen.
30 oktober 2020
Sadie Ras en Antoinette Lieftink

Groenstrook Rijsenhout open

De openbare groenstrook om de kassen van tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout is open. Speeltoestellen, paden, bankjes, prullenbakken, bruggetjes en vijvers zijn klaar voor gebruik. Over een lengte van bijna 6 kilometer kunnen mensen nu wandelen, rennen of de hond uitlaten.
15 juli 2020