.

Pont blijft winteropeningstijden aanhouden

Het pontje tussen Rijsenhout en Aalsmeer houdt voorlopig nog de winterregeling aan vanwege de coronacrisis. Normaliter zou vanaf half april de zomerregeling ingaan, maar de gemeente volgt het beleid van provincie Noord-Holland.
11 mei 2020

Plaatsing van fiets- en voetbrug in Rijsenhout

Rondom het terrein van tomatenkweker Schenkeveld wordt een groenstrook aangelegd. De inrichting vindt dit voorjaar plaats en de bomen worden in het najaar van 2020 aangeplant.
14 april 2020
Wethouders Jurgen Nobel en Mariëtte Sedee, minister Kajsa Ollongren en anderen staan naast hun fietsen in Rijsenhout

In Rijsenhout kan weer gebouwd worden

Haarlemmermeer kan verder met de ontwikkeling van 25 woningen in het project Willem Maarsehof in Rijsenhout. Dat is de uitkomst van de procedure bij de Raad van State tegen dit project.
9 april 2020

De gemeente beantwoordt uw veelgestelde vragen

De gemeente Haarlemmermeer verkent of een warmtenet een deel van Rijsenhout van nieuwe energie kan voorzien. Zij beantwoorden veelgestelde vragen van Rijsenhouters over deze energietransitie en andere ontwikkelingen binnen het dorp.
20 maart 2020

Aanleg van groenstrook rondom Schenkeveld uitgesteld

De aanleg van de openbare groenstrook rondom de kassen van tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout is weer uitgesteld. Dit komt door het zeer natte en slechte weer van de afgelopen maanden. Hierdoor was de aanleg en het planten van bomen en struiken niet mogelijk.
17 maart 2020

Onderzoek over energietransitie in Rijsenhout

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt dit voorjaar samen met inwoners en ondernemers of een warmtenet Rijsenhout van nieuwe energie kan voorzien. U kunt hierover meedenken!
27 februari 2020

Nieuwe brug voor groenstrook rondom Schenkeveld

In Rijsenhout wordt er rondom het terrein van tomatenkweker Schenkeveld een groenstrook aangelegd. Om het groen voor Rijsenhouters bereikbaar te maken, worden er bruggen geplaatst. Twee bruggen zijn al klaar.Er zal een derde brug geplaatst worden aan het eind van de Koeteburg naar de Aalsmeerderweg.
27 februari 2020

De bouw op Centurionterrein is begonnen

Wethouder Mariëtte Sedee en Gerben van der Knaap namens de dorpsraad Rijsenhout gaven het startsein voor de bouw. Het dorp en de gemeente Haarlemmermeer maken zich samen sterk voor meer nieuwbouw in Rijsenhout.
19 februari 2020
Een artist impression van de nieuwbouw

Start nieuwbouw in Rijsenhout

Na jaren van voorbereiding kan het eindelijk beginnen: het nieuwbouwplan Rozenhof op het voormalige Centurionterrein. Er komt een nieuw hofje in de dorpskern van Rijsenhout. Dit is goed nieuws voor het dorp.
5 februari 2020
Het nieuwe bruggetje over de Bennebroekertocht bij het Konnetlaantje

Bruggen groenstrook Schenkeveld geplaatst

Op 9 januari zijn er twee voetgangersbruggen geplaatst voor de toekomstig groenstrook rondom tomatenkweker Schenkeveld. Één brug ligt over Bennebroekertocht bij het Konnetlaantje. De andere brug ligt bij de Tijmweg. De beide bruggen zijn nog niet toegankelijk.
16 januari 2020