.

Nieuwsoverzicht

Kaartje: In de rode stippellijn ligt de voorkeurslocatie voor een nieuw transformatorstation

Onderzoek naar transformatorstation aan de Incheonweg

De gemeente Haarlemmermeer gaat onderzoeken of er een transformatorstation kan komen aan de Incheonweg bij bedrijventerrein Schiphol Logistics Park (SLP) in Rozenburg. Dit onderzoek naar de haalbaarheid doet de gemeente samen met de netwerkbedrijven TenneT en Liander.
27 november 2020
Een brug in de groenstrook rondom Schenkeveld

Start beplanting groenstrook Schenkeveld

In de week van 9 november start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor het planten van bomen en struiken in de groenstrook om tomatenkweker Schenkeveld. Er worden dan gaten gegraven voor de bomen en daarin komt speciale grond.
5 november 2020

Sporten in buitenlucht: primeur ‘Gymboxx’ in Rijsenhout

“Buiten sporten geeft je écht een ander gevoel dan binnen! ” Oud marinier Christian Rombaut (24) opende begin augustus zijn outdoor fitness en bootcamp bedrijf ‘Legacy Official’ in Rijsenhout. Plek van actie: het grasveld achter de brandweer rondom de Gymboxx, een zeecontainer vol sportmaterialen.
30 oktober 2020
Een nieuw bruggetje naar de groenstrook om tomatenkwekerij Schenkeveld

Einde samenwerking met SGN

De gemeente Haarlemmermeer wil de samenwerking met ontwikkelaar Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) voor het project PrimA4a per 1 januari 2021 beëindigen. Dat stelt het college van B&W voor aan de gemeenteraad.
6 oktober 2020

'We willen dat Rijsenhout zich toekomstbestendig ontwikkelt'

In Rijsenhout wachten verschillende voormalige glastuinbouwpercelen op een nieuwe invulling. Moderne en duurzame glastuinbouw zal er op die percelen niet meer komen. De kavels zijn daarvoor te klein.
2 oktober 2020
Dorpshuis de Reede in Rijsenhout

Project Dorpshuis Rijsenhout

Op 30 juni 2020 heeft het college van B&W van Haarlemmermeer ingestemd met de afspraken tussen de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS).
20 juli 2020
AMLflex Connexxion

AMLflex vervoerservice verandert vanaf 17 augustus

Tussen 7:00-8:00 uur én tussen 13:00-16:15 uur komt, in plaats van de AMLflex dienstverlening (auto’s), de reguliere vaste lijnbus (663) weer terug.
6 augustus 2020
Sadie Ras en Antoinette Lieftink

Groenstrook Rijsenhout open

De openbare groenstrook om de kassen van tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout is open. Speeltoestellen, paden, bankjes, prullenbakken, bruggetjes en vijvers zijn klaar voor gebruik. Over een lengte van bijna 6 kilometer kunnen mensen nu wandelen, rennen of de hond uitlaten.
15 juli 2020

Proef afsluiting Leimuider- en Aalsmeerderdijk

De gemeente gaat verkeersmaatregelen uitvoeren in Rijsenhout. Het doel is de Ringdijk en Ringvaart leefbaarder en aantrekkelijker te maken. De gemeente volgt hiermee de visie Ringdijk en Ringvaart. Er komt meer ruimte voor recreatie en alle chicanes op de Ringdijk worden verwijderd.
29 juni 2020
In juli 2019 werd minister Ollongren rondgeleid door Rijsenhout

Weg met die extra landingsbaan bij Rijsenhout

De parallelle Kaagbaan, de landingsbaan die naast de bestaande Kaagbaan zou komen, hangt als een zwaard van Damocles boven Rijsenhout. Die baan staat ingetekend en de grond is gereserveerd.
25 juni 2020