Plannen voor vestiging Bauhaus in Cruquius

Er zijn plannen voor een vestiging van een Bauhaus in Cruquius. Bauhaus is een Duitse winkelketen van bouwmarkten. Om ondernemers en inwoners over deze plannen te informeren waren er op 22 en 23 mei informatieavonden.

De locatie

De vestiging zou moeten komen aan de Spaarneweg in Cruquius-Zuid, van nummer 34 tot en met nummer 41. Het gaat om de plek waar nu de werkmaatschappijen van Dura Vermeer zijn.

De vestiging

De oppervlakte van het terrein is ongeveer 4 hectare. De bouwmarkt zou 8.000 vierkante meter groot worden, met een tuincentrum van 3.750 vierkante meter. Daarnaast is er een drive-in van 3.400 vierkante meter en is de overige ruimte 1.500 vierkante meter. Deze ruimte is bedoeld voor bijvoorbeeld een magazijn, horeca, een kantoor en wc’s.
 
Het gebouw zou ongeveer 10 meter hoog moeten worden. Door het logo van Bauhaus aan de gevel is het hoogste punt ongeveer 15 meter. Aan de voorkant van het gebouw zouden 387 parkeerplaatsen voor auto’s komen en 20 parkeerplaatsen voor fietsen. 

Verkeersmaatregelen

Bauhaus trekt veel verkeer aan. Dit zorgt voor een toename van verkeer op de ringdijk. De ringdijk ter hoogte van het dorp Cruquius is nu al vrij druk. De weg nog drukker laten worden is daarom geen goede optie.
 
Ter hoogte van het vroegere fortterrein in de richting van de N201 naar Plaza is er een inrijverbod. Door dit inrijverbod wordt het onmogelijk via de dijk naar Plaza te rijden. Hierdoor ontstaat er een zogenaamde knip tussen het dorp en Plaza. Deze knip gaat doorgaand verkeer tegen. Hierdoor verbetert het leefklimaat. Deze maatregel staat in het ringdijkbeleid, dat vorig jaar is gemaakt.
 
Een ander gevolg van deze knip is dat er verkeer naar de Spieringweg en Spaarneweg gaat. Deze wegen worden daarom drukker. Dit extra verkeer moet worden tegengegaan. Dit kan door eenrichtingsverkeer in te voeren op de Spaarneweg ter hoogte van Plaza. Ook door de Cruquiuszoom als doorgaande route te gebruiken worden knelpunten opgelost. Hierdoor blijft het gebied ook in de toekomst bereikbaar. 

Reacties

Heeft u vragen over de plannen voor de vestiging van Bauhaus? Dan kunt u contact opnemen via GenR@Haarlemmermeer.nl.

Projecten

Meer informatie over andere projecten in Haarlemmermeer staat op de pagina over projecten.