Op zoek naar technisch personeel? Kom naar Techniekmeesters 2019

26 sep 2019

De samenleving draait op techniek. Zonder techniek staat alles stil. De vraag naar goed opgeleide mensen is groot. De Alliantie Arbeidsmarkt & Onderwijs van de gemeente Haarlemmermeer organiseert samen met Sterk Techniek Onderwijs op 26 september de bijeenkomst Techniekmeesters.

Tijdens deze bijeenkomst gaan werkgevers, opleiders en gemeente met elkaar op zoek naar hoe de technische sector kan zorgen voor meer leerlingen, zich kan richten op schoolverlaters met de juiste competenties en het optimaal benutten van het startende technisch talent op de arbeidsmarkt.

Het is een inspirerend en interactief programma met ruimte om in contact te komen met mensen uit de sector. Aanwezigen kunnen ervaringen uitwisselen, mogelijkheden bespreken en nieuwe ideeën opdoen. Het belooft een inspirerende dag te worden! Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst.

Locatie: Hoofdvaart College, Paxlaan 20, Hoofddorp.

16.30 uur

Inloop & aanmelden – Ontvangst met kopje thee of koffie

16.45 uur

Opening door de dagvoorzitters:

• Michael Mangold, directeur Heringa & Wutrich Installatietechniek
  • Jaimie Hooi, projectleider Sterk Techniek Onderwijs

16.55 uur

Thema 1: Werven leerlingen technisch beroepsonderwijs

Situatie, initiatieven en inspiratie door Ruud Porck van het platform Bèta Techniek.

17.25 uur

Thema 2: Aansluiting competenties young professionals op de beroepspraktijk

Ervaringen van leidinggevenden en young professionals, informatie over de activiteiten van Sterk Techniek Onderwijs en een praktijkvoorbeeld van PWN en Nova College

17.45 uur

Thema 3: Optimaal benutten van getalenteerde young professionals

Motivatiecoach Marieke Ringrose-Blijleven spreekt over de wereld van jongvolwassenen en de rol van volwassenen daarin. Inclusief praktische tips!

18.15 uur

Wethouder Ap Reinders over de noodzaak van samenwerking tussen arbeidsmarkt en onderwijs.

18.20 uur

Speeddating

Onder het genot van een hapje en een drankje gaat u op de themapleinen in gesprek met deelnemers uit de sector. Wissel ervaringen uit en bespreek mogelijkheden voor de toekomst.

19.00 uur

Einde van de bijeenkomst Techniekmeesters

Ook uw relaties zijn van harte welkom. U kunt deze aanmeldlink daarvoor doorsturen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatiemanager Sylvia Vrugt via 06 479 584 88 of een e-mail sturen naar alliantie@haarlemmermeer.nl.

Uitnodiging Techniekmeesters