Olympiastraat en Regenboogstraat: opknappen rijweg en parkeerplaatsen

Op maandag 30 augustus start aannemer AW Rijneveld met werkzaamheden aan de rijweg en parkeerplaatsen in de Olympiastraat en in de Regenboogstraat. De aannemer verwijdert de stenen (klinkers) en brengt een fundering aan onder de rijweg. Daarna worden de rijweg en parkeerplaatsen opnieuw bestraat met de oude stenen. Om de overlast te beperken, voert de aannemer de werkzaamheden uit in verschillende fases. We verwachten dat de laatste fase vrijdag 29 oktober klaar is. 

Niet bereikbaar

In de fase dat er werkzaamheden zijn bij u in de straat, zijn de rijweg en de parkeerplaatsen op dat deel afgesloten. U kunt dan niet met de auto bij uw woning, bedrijf of garagebox komen. De woningen, bedrijven en garageboxen blijven te voet en met de fiets wel bereikbaar. De woningen, bedrijven en garageboxen zijn altijd bereikbaar voor de politie, brandweer en ambulance.

Planning werkzaamheden

In de praktijk kan de uitvoering van het werk afwijken van onderstaande planning. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren doordat werkzaamheden vaak afhankelijk zijn van het weer.  Voor zo ver mogelijk worden wijzigingen in de planning verwerkt op deze pagina. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 17.00 uur.  De planning is als volgt:

  • Olympiastraat: rijweg en parkeerplaatsen afgesloten bij huisnummers 24 tot en met 18, van 30 augustus tot en met 10 september.
  • Olympiastraat: rijweg afgesloten bij huisnummers 13 tot en met 1, van 13 september tot en met 29 september. 
  • Regenboogstraat: rijweg afgesloten bij huisnummers 24 tot en met 12, van 30 september tot en met 13 oktober.
  • Regenboogstraat: rijweg en parkeerplaatsen afgesloten bij huisnummers 11 tot en met 1, van 14 oktober tot en met 29 oktober.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Wij rekenen op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. 

Tijdelijke parkeerplaats

Als er werkzaamheden zijn bij u in de straat, kunt u hier niet parkeren. Ook niet bij de garageboxen. De aannemer legt een tijdelijk parkeerterrein aan in de middenberm. Wij vragen u om uw auto tijdelijk hier of ergens anders in de wijk te parkeren

Hoogteverschil na opnieuw bestraten

De bodem zakt. Niet alleen de stoepen, rijweg en parkeerplaatsen maar ook uw eigen terrein. Bij het opnieuw bestraten, komen de rijweg en parkeerplaatsen weer op de oorspronkelijke hoogte te liggen. Hierdoor kan er een hoogteverschil met uw eigen terrein ontstaan. Ophogen van uw eigen terrein, als dit nodig is, moet u zelf doen. Eigenaren zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het ophogen van hun eigen terrein en het afvoeren van regenwater op eigen terrein. 

Huisvuilcontainers aan de weg zetten

Op de ophaaldagen van Meerlanden kunt u uw huisvuilcontainer buiten het deel waar de werkzaamheden zijn aan de weg zetten. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan. 

Tijdelijke opslag materialen aannemer

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer materialen opslaan. Hiervoor wordt een tijdelijke opslag gemaakt op het grasveld in het midden van de straat.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Niek Kamper via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag 'Olympiastraat en Regenboogstraat' in het onderwerp zetten.