woensdag 24-05-2017

Groen speelplein De Zevensprong geopend

Met bellenblaas en taart vierden de leerlingen van basisschool De Zevensprong in Rijsenhout woensdag 24 mei de opening van hun prachtige nieuwe groene schoolplein. Een avontuurlijk ‘beweegplein’ met een klimbos, een huttenbouwhoek en een speelheuvel. In de nieuw aangelegde schooltuin kunnen de leerlingen zelf groente en fruit verbouwen.
woensdag 24-05-2017

Afvalmonster bij IKC Wereldwijs

Afval weggooien is een stuk makkelijk bij basisschool IKC Wereldwijs in Hoofddorp. Daar is een heus afvalmonster in gebruik genomen.

Inspectie bomen met inwoners Badhoevedorp

In het tweede en derde kwartaal van 2017 vinden werkzaamheden plaats bij het Wandelbos en voorzieningengebied. Het gaat om het graven van water, het dempen van de vijver en de aanleg van nieuw groen.
dinsdag 23-05-2017

Maaien, hoe zit het nou?

Op sommige plekken in de openbare ruimte is het gras langer dan op andere. En staat het ook hoger dan vroeger. Dat komt doordat de gemeente sinds 2016 anders om gaat met maaien. In heel Haarlemmermeer wordt een kwart van het gras minder vaak gemaaid.
dinsdag 23-05-2017

Water vervangen door zand in speeltuin Kleiland

Water wordt zand. Of scherper gesteld: moet zand worden. Daar komt de noodzakelijke aanpassing van speeltuin Kleiland op neer. Een tegenvaller, vindt ook projectmanager Tessel van Toorn. Maar ze is ervan overtuigd dat Kleiland blijft wat het van meet af aan is geweest: een succes. "Kleiland blijft ook zonder water zeer aantrekkelijk."

Zonnige toekomst voor jaren 80-kantoor

Dat ook voor oudere gebouwen een duurzame toekomst mogelijk is, bewijst Delta Electronics met haar kantoorpand op bedrijvenpark De Hoek. Dankzij technische snufjes en slimme systemen wordt hier een jaarlijkse energiebesparing van dertig procent gerealiseerd, en straks zelfs 45 procent.
dinsdag 23-05-2017

'Aardgas en lichtnet in toekomst niet meer nodig'

Hoe gaat het met de vijf deelnemers die juni 2016 in de finale van ‘Het Groenste Idee van Haarlemmermeer’ stonden? Een update van wat zij hebben bereikt in negen maanden. Zijn hun ideeën op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid inmiddels realiteit? In het vierde deel: Burgerveen Energie Autonoom.
maandag 22-05-2017

Gloeilampen tellen in dorpshuizen en wijkgebouwen

Gloeilampen tellen. Het is zeker niet de hoofdtaak van Martine Enthoven, teammanager bij de afdeling Projecten van de gemeente, maar ze vat de opdracht serieus op. Ze gaat deze middag drie dorpshuizen en een wijkgebouw af, alle beheerd en geëxploiteerd door Stichting Maatvast, om de gloeilampen te tellen die daar sinds eind januari 2017 zijn ingeleverd. Het dorpshuis of het wijkgebouw met de meeste gloeilampen wint.
vrijdag 19-05-2017

Haarlemmermeer scoort opnieuw goed

In de Atlas voor gemeenten scoort Haarlemmermeer opnieuw goed als het gaat om sociaaleconomische factoren en woonaantrekkelijkheid. Door het grote aantal banen (eerste), een hoge arbeidsparticipatie onder vrouwen (vierde), lage werkloosheid (tweede), weinig armoede (tweede) en een beperkt aantal arbeidsongeschikten (vijfde) staat Haarlemmermeer – net als in de afgelopen vijf jaar – eerste op de sociaaleconomische index.
vrijdag 19-05-2017

Denk mee over de gemeentewebsite!

Wat vind jij nou van de gemeentewebsite? Is het makkelijk om online een afspraak te maken, of digitaal een uitkering of een vergunning aan te vragen? Gemeente Haarlemmermeer wil graag haar dienstverlening verbeteren en zoekt daarom inwoners die willen deelnemen aan een testpanel.