dinsdag 21-11-2017

Onno Hoes: 'Met veel energie aan de slag'

Onno Hoes (56) begint dinsdag 28 november als waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. Hoe kijkt hij tegen zijn nieuwe functie aan? En wat denkt hij voor de gemeente te kunnen betekenen? "Het belangrijkste dat het komende jaar nodig is, is om zowel Haarlemmermeer als Haarlemmerliede en Spaarnwoude voor te bereiden op het samengaan per 1 januari 2019."
maandag 20-11-2017

Haarlemmermeer tweede in categorie 'Grote gemeente met Schoonste Winkelgebieden'

De gemeente Haarlemmermeer staat dit jaar op de tweede plek van 'Grote gemeente met Schoonste Winkelgebieden'. Dat maakte Nederland Schoon maandag 20 november bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.
maandag 20-11-2017

Fins bos op landgoed Kleine Vennep in PARK21

Je ruikt de geur van de herfst, de bladeren veranderen in een schitterend kleurenspel van oranje, rood en groen. Je waant je op vakantie in een prachtig bosgebied in Finland. Dit gevoel krijg je straks als je door Finland100park loopt. Een park van 550 berken op het Landgoed Kleine Vennep in PARK21. De berken zijn gedoneerd door de Fins-Nederlandse gemeenschap.

Nieuwe dienstregeling Connexxion start 10 december

Vanaf 10 december 2017 rijdt Connexxion in de regio Amstelland-Meerlanden volgens een nieuwe dienstregeling. Het R-net breidt fors uit en gaat op veel lijnen 24 uur per dag rijden. Elke woonplaats met meer dan 10.000 inwoners krijgt 24/7 een directe OV-verbinding met Schiphol. Elke halte binnen het hele gebied wordt met maximaal één overstap met de luchthaven verbonden.

Tijdelijke afsluiting Nieuwe Bennebroekerweg

De Nieuwe Bennebroekerweg is maandag 27 november tot en met vrijdag 8 december 2017 tussen de Nieuwe Molenaarslaan en de Hoofdweg, in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Voor het (doorgaand) autoverkeer geldt een omleidingsroute via de N205 – Noordelijke Randweg en de Spoorlaan (en omgekeerd).

IJspret in Winter Village Hoofddorp

Zwieren over het ijs, genieten van de gezellige sfeer en natuurlijk de warme chocolademelk: vanaf volgend weekend is het weer winterpret op het Raadhuisplein. Winter Village Hoofddorp biedt een openlucht schaatsbaan, een pop-up restaurant, een buitenbar, muziek en tal van activiteiten. Wethouder Adam Elzakalai (Citymarketing) verzorgt zaterdag 18 november om 14.00 uur de opening.
donderdag 16-11-2017

Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft de heer Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 28 november 2017 Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester.
donderdag 16-11-2017

Buitengewone raadsvergadering voor afscheid burgemeester Weterings

De gemeenteraad van Haarlemmermeer neemt op donderdag 23 november afscheid van burgemeester Theo Weterings tijdens een buitengewone raadsvergadering. De vergadering begint om 19.00 uur. Acht personen uit binnen- én buitenland zullen burgemeester Weterings toespreken.
donderdag 16-11-2017

Door huisbatterij efficiënt gebruik van zonnepanelen

'Practice what you preach' lijkt John Nederstigt op het lijf te zijn geschreven. De wethouder van onder meer duurzame economische ontwikkeling doet wat hij zelf uitdraagt. Teveel opgewekte energie van zijn zonnepanelen slaat hij vanaf nu op in zijn huisbatterij. Ook andere inwoners met zonnepanelen kunnen zo’n batterij een jaar lang gratis gebruiken.
donderdag 16-11-2017

'Dit afscheid doet me echt wel wat'

Hij heeft het zelf opgezocht en uitgerekend. Minutieus, zoals altijd. En sportief, zoals altijd, erkent hij nét niet de naoorlogse burgemeester van Haarlemmermeer met de langste diensttijd te zijn geweest. Die eer komt J.F. Jansonius, die de ambtsketen van 1945 tot 1955 droeg, toe. "Het scheelt ruim twee weken", aldus Theo Weterings (58) die na een dikke tien jaar Haarlemmermeer verruilt voor zijn geboortestad Tilburg.