Informeer 23 februari 2017

donderdag 23-02-2017
De nieuwste InforMeer van 23 februari 2017 met onder andere een artikel over de Vernieuwing Museum Cruquius, (Beter) Nederlands leren? Taalhuis wijst de weg, Vliegensvlug stemmen op Schiphol en nog meer.

Informeer 23 februari 2017

donderdag 23-02-2017
De InforMeer 23 februari 2017 met deze week onder andere: Vernieuwing Museum Cruquius, (Beter) Nederlands leren? Taalhuis wijst de weg, Vliegensvlug stemmen op Schiphol en nog meer.

Gemeente biedt film ‘Before the flood’ aan

woensdag 22-02-2017
Op dinsdag 7 maart draait de Amerikaanse documentairefilm ‘Before the flood’ (presentatie Leonardo di Caprio) in Het Oude Raadhuis. De gemeente Haarlemmermeer biedt de filmvoorstelling aan, samen met Tegenstroom, Schouwburg De Meerse (Het Oude Raadhuis) en National Geographic.

Energiecafé Burgerveen over warmtenet en zonnepanelen

woensdag 22-02-2017
Op woensdagavond 1 maart organiseert de Dorpsraad van Burgerveen samen met NMCX Centrum voor Duurzaamheid een Energiecafé in Burgerveen. Er zijn diverse organisaties uitgenodigd die vertellen hoe er energie bespaard kan worden en hoe de overgang naar een duurzame energievoorziening (de energietransitie) gemaakt kan worden.

Inloopbijeenkomst woningbouw Spectrum

woensdag 22-02-2017
Naast Het Spectrum aan Assumburg in Hoofddorp worden nieuwe woningen gebouwd. Novaform is door de gemeente aangewezen als ontwikkelaar op basis van hun voorlopig ontwerp, de inpassing van het groen, het parkeren en de voorgestelde verkeerscirculatie. Op dinsdag 28 februari is er van 17.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in Het Spectrum.

Beelden Gomes geven ziel aan polder

woensdag 22-02-2017
De in 2016 op 86-jarige leeftijd overleden beeldhouwer Karel Gomes gaf met zijn bronzen monumenten een ziel aan Haarlemmermeer. De tientallen sculpturen van zijn hand in de gemeente getuigen van een brede interesse: van de zeventiende-eeuwse waterbouwkundige Leeghwater tot oorlogsmonumenten en bijbelse verhalen. Het eerste deel van een tweeluik over de beelden van Karel Gomes in Haarlemmermeer.

Vernieuwing museum bij De Cruquius

woensdag 22-02-2017
“Haarlemmermeerders mogen ontzettend trots zijn op hun geschiedenis. Het verhaal over de strijd tegen water is van wereldniveau. Het nieuwe Haarlemmermeermuseum De Cruquius laat dat heel mooi zien. Aan buitenlanders, maar ook aan Haarlemmermeerders zelf.”

(Beter) Nederlands leren? Taalhuis wijst de weg

woensdag 22-02-2017
Farzad doet een opleiding tot taxichauffeur, maar worstelt met het Nederlands. Dankzij het Taalhuis krijgt hij drie keer per week hulp van Eva. “Ik ben heel blij.”

America first, Rijsenhout second

dinsdag 21-02-2017
De Rijsenhoutse Donja Maerten was vorige week dinsdag weer eens aan het opscheppen over haar geliefde dorp. Een collega vatte haar ode samen met ‘Rijsenhout first’, refererend aan de inmiddels wereldberoemde clip ‘America First’ van Arjen Lubach. Dat was het moment waarop het idee America First, Rijsenhout Second ontstond. Dit ontzettend grappige filmpje staat op het moment van schrijven drie dagen online en is alleen al op YouTube zo’n 1.400 keer bekeken.