Nieuwsoverzicht

Piter Bijlsma en wethouder Marja Ruigrok in het korenveld met de de brug de Citer op de achtergrond.
19 juli 2019

Boer Bijlsma teelt bijzondere oergranen

Steeds meer mensen waarderen mooie, ambachtelijke producten die op duurzame wijze in de eigen omgeving worden gemaakt. De Vennepse akkerbouwers Pieter en Jacqueline Bijlsma hebben het roer daarom omgegooid. Als een van de weinigen in Nederland telen zij bijzondere biologische oergranen.
Twee mensen aan de balie in het servicecentrum in Halfweg
18 juli 2019

Balies Halfweg weer open

Inwoners en ondernemers zijn vanaf maandag 22 juli voor burgerzaken en het Ondernemersplein weer van harte welkom in Servicecentrum Noord in het oude raadhuis in Halfweg. Servicecentrum Noord in Halfweg is sinds september vorig jaar gesloten.
17 juli 2019

Auto parkeren met valet parking niet zonder risico’s

Op en rond Airport Schiphol wordt in toenemende mate overlast ondervonden van valet parkingbedrijven: bedrijven die auto’s van reizigers ergens parkeren.
Fietsen is onderdeel van de mobiliteitsvisie
17 juli 2019

Blijven investeren in goede bereikbaarheid

De ligging van Haarlemmermeer in Nederland is ideaal: midden in de Randstad en goed bereikbaar.
Het bord waarop uitgelegd wat sinusmaaien is

Sinusmaaien: anders en beter

Het maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer richt zich vooral op het vergroten van de biodiversiteit: het aantal en soorten planten en insecten. Sinusmaaien (slingerend maaien) is daarvoor een hele goede manier van maaien.
Wethouder Marja Ruigrok en bestuursleden van de stichting Fort van Hoofddorp bij het fort.
15 juli 2019

Fort Hoofddorp is uit z’n slaap gekust

Negen jaar zijn de bestuursleden van stichting Fort van Hoofddorp al aan het tekenen, rekenen en overleggen. Nu wordt hun droom toch echt werkelijkheid: Fort Hoofddorp is uit z’n slaap gekust. “We gaan de verborgen schat van Hoofddorp teruggeven aan de inwoners”, zegt Femme Hammer vol overtuiging.
Op de foto staat naast Mariëtte, Just Zandhuis, directeur Directeur klant en operatie Meerlanden.
15 juli 2019

Afvalbeheer: gelijke dienstverlening, gelijke tarieven

De gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijk gaan dezelfde tarieven betalen voor gelijke dienstverlening voor afvalbeheer door Meerlanden NV. Deze samenwerking is vastgelegd in de nieuwe Uniforme Dienstverleningsovereenkomst.
De Spaarndammerdijk verkeer in slechte staat en is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer
11 juli 2019

‘College wil Spaarndammerdijk weer toegankelijk maken’

Gemotoriseerd verkeer moet in de toekomst weer over de Spaarndammerdijk, tussen Spaarndam en Halfweg, kunnen. Om dat mogelijk te maken, is vervanging van het wegdek nodig. De werkzaamheden beginnen naar verwachting halverwege 2021.
Minister Kasja Ollongren loopt met wethouder Mariëtte Sedee en anderen langs de kassen in Rijsenhout.
11 juli 2019

Rijsenhout laat minister zien dat het leefbaarder kan

De inwoners en ondernemers van Rijsenhout hebben duidelijke ideeën voor het verbeteren van de leefbaarheid van hun dorp. Zij willen nieuwe woningen en voorzieningen waar nu verpauperde kassencomplexen zijn.
Honden uitlaten
11 juli 2019

Hond uitlaten? Neem altijd een zakje mee

Al jaren staat hondenpoep hoog in de top 10 van grootste ergernissen. Begrijpelijk: het is vies en vervuilt de stoepen, straten en speelplekken. Het is één van de redenen waarom inwoners van Haarlemmermeer die een hond hebben, hondenbelasting betalen. Niet leuk, maar wel nodig.