Zicht op een deel van de Fanny Blankers Koenlaan
21 oktober 2021

Evaluatie Fanny Blankers Koenlaan

In 2020 is de Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp opnieuw ingericht. Zo is de verkeersveiligheid verbeterd en is de laan aangepast door de komst van een nieuwe buslijn. De gemeente Haarlemmermeer is benieuwd hoe de FBK-laan nu wordt beleefd door de gebruikers.
Floor ten Veen krijgt de ambtsketen omgehangen door haar moeder
20 oktober 2021

Floor ten Veen bij kinderburgemeestersdebat

De Haarlemmermeerse kinderburgemeester Floor ten Veen is, samen met zes collega’s, geselecteerd voor het kinderburgemeestersdebat. Dit debat vindt plaats tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland.
Dorpshuis Het Praatpunt in Abbenes
18 oktober 2021

‘Dit is Abbenes op zijn best’

Waarin een klein dorp groot kan zijn. Dat is de kern van het verhaal van Ria Baars, algemeen bestuurslid van de dorpsraad van het zo’n 1100 inwoners tellende Abbenes.
Drie jonge mannen zijn buiten aan het sporten. Ze doen push-ups
18 oktober 2021

Denken over de toekomst is keuzes maken

Nog tot 25 oktober ligt de ontwerp-omgevingsvisie ligt de visie ter inzage. InforMeer publiceerde al een aantal artikelen over deze toekomstvisie om kort te vertellen waar die over gaat. In dit artikel gaat het over de keuzes die de gemeente moet maken.
In gesprek over Duinpolderweg

Samen werken aan bereikbaarheid

Woensdagavond 13 oktober waren de wethouders Verkeer en Vervoer van Hillegom, Lisse, Teylingen en Haarlemmermeer te gast in de raadzaal.
Ferd Grapperhaus in Floriande

Minister Ferd Grapperhaus neemt de tijd voor YouChoose

“Het is maar een pop”, stelt demissionair minister Ferd Grapperhaus de kleinste kinderen aan de andere kant van het dranghek gerust. Achteloos trekt hij er een beetje aan om zijn stelling te bewijzen. In de pop is een keukenmes gestoken dat ernaast ligt. De tomatenketchup moet bloed voorstellen.
September Circulaire

In 2022 geen bezuinigingen door extra geld van het Rijk

In de zogenaamde septembercirculaire kondigde de Rijksoverheid aan extra geld in het gemeentefonds te storten, hierdoor is er onverwachts financiële ruimte ontstaan en zijn wij ingehaald door de realiteit. Daarom heeft het college besloten om de gemeenteraad voor te stellen de ombuigingen in het kal
Fort bij Hoofddorp

Eervolle Vermelding architectuurprijs voor Fort van Hoofddorp

Architect Serge Schoemaker kan trots zijn op zijn restauratieproject van het Fort van Hoofddorp. In september won hij de Eervolle Vermelding van de architectuurprijs ‘BNA Beste Gebouw van het Jaar’.
Een bedankbrief aan Hilletje en Gerbrand Eijk uit 1957 van Maurits Cohen, de broer van Hans en een portret van Hans
13 oktober 2021

Een gedenkkei voor Hans Cohen

Het zijn er 150: de namen op de gedenkkeien voor mensen die de Tweede Wereldoorlog in Haarlemmermeer niet hebben overleefd. Door corona is de onthulling van deze gedenkkeien uitgesteld.
Wethouder Marjolein Steffens en gebiedsbeheerder Michael Ardewijn staan op een groot verhard terrein
12 oktober 2021

‘Gemeente moet zélf ook tegels wippen’

Een grote hoeveelheid onnodige verharding, typeert de gemeentelijke gebiedsbeheerder Michael Ardewijn de stenen vlakte bij wijkpark Overbos ter hoogte van Elspeterbos.