woensdag 26-07-2017

Voorbereiding aanleg nieuwe Sloterbrug na zomer van start

De gemeenteraad van Amsterdam heeft vorige week in haar Voorjaarsnota 2017 financiële middelen gereserveerd voor vervanging van de Sloterbrug in Badhoevedorp. Haarlemmermeer had eerder al financiële middelen beschikbaar gesteld in het Uitvoeringsprogramma van het Deltaplan Bereikbaarheid. Ook de Vervoerregio Amsterdam subsidieert de vervanging van de brug om de doorstroming en de veiligheid te verbeteren.
dinsdag 25-07-2017

Fraude loont niet!

De gemeente Haarlemmermeer heeft in 2016 bijna 365.000 euro bespaard op uitkeringsbedragen van inwoners die hun uitkering ten onrechte ontvingen. Naast het direct stopzetten van deze uitkering wordt gelijk ook alles in het werk gesteld om in deze gevallen het gefraudeerde bedrag terug te krijgen. Die terugvordering omvat ook nog eens een bedrag van bijna 360.000 euro.
dinsdag 25-07-2017

Welk monument wordt: 'Monument van 2017'?

Ook dit jaar benoemt wethouder Derk Reneman (Cultuur) wederom een monument uit Haarlemmermeer tot monument van het jaar. De officiële bekendmaking vindt plaats op zaterdag 9 september om 13.00 uur in het Cruquius Museum, de winnaar van vorig jaar.
maandag 24-07-2017

Biologische moestuin Tudorpark verplaatst naar PARK21

Binnenkort verplaatst de biologische moestuin in Tudorpark naar de locatie achter het tuincentrum Ranzijn tuin & dier in PARK21.
maandag 24-07-2017

Boseilanden: Rust en ruimte middenin de Randstad

Boseilanden is een natuur- en recreatiegebied in Zwaanshoek, aan de rand van Hoofddorp. In dit gebied van 87 hectare is slechts veertien hectare gereserveerd voor woningbouw. Een unieke kans om in alle rust en ruimte midden in de Randstad te wonen. Verschillende kavels zijn inmiddels verkocht en bebouwd. De gemeente biedt op dit moment de laatste kavels te koop aan. Twee gezinnen die al een kavel hebben gekocht, vertellen over hun ervaringen.

Uitwerking locaties voor 8.000 woningen

Het college van burgemeester en wethouders wil dat er meer nieuwe woningen in Haarlemmermeer gebouwd gaan worden. Naast alle lopende woningbouwprojecten wil het college daarom de uitwerking van nieuwe woningbouwlocaties versnellen.

Wandelbos vanaf 24 juli afgesloten

Het wandelbos in Badhoevedorp gaat op de schop en het duurt wel even voordat het nieuw aan te leggen park er aantrekkelijk uitziet. Vanaf 24 juli wordt er volop gewerkt in het wandelbos. In verband met de veiligheid is gedurende de werkzaamheden het wandelbos afgesloten.

Nieuw servicecentrum in Halfweg

Als op 1 januari 2018 de medewerkers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude aan de slag gaan in Haarlemmermeer, blijft het gemeentehuis in Halfweg gewoon geopend. Burgemeester en wethouders blijven hier natuurlijk nog een jaar aan het werk. Ook vergaderen de gemeenteraad en verschillende commissies in 2018 nog aan de Haarlemmerstraatweg. En: het gemeentehuis blijft in gebruik als servicecentrum.
donderdag 20-07-2017

Nieuwe gehandicaptenparkeerkaart zo gepiept

Het verstrekken van een gehandicaptenparkeerkaart is tegenwoordig een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten kan deze worden uitgedraaid bij je aan de keukentafel. Hiermee wordt de doorlooptijd van de gehandicaptenparkeerkaart verkort van zes weken tot circa een uur.
donderdag 20-07-2017

Bijna 90 jaar brood bakken aan Ringdijk

Niets zo kenmerkend voor Haarlemmermeer als de Ringvaart en de Ringdijk. De gemeente is benieuwd naar verhalen hierover. Inwoners worden uitgenodigd hun verhalen te delen. In deze aflevering John van Leeuwen die samen met zijn broer Leo Bakkerij Van Leeuwen runt. Vanuit de bakkerij aan de Leimuiderdijk 275 in Burgerveen worden niet alleen de vijf winkels bediend, maar ook brood en banket geleverd aan restaurants, kantines en bedrijven in de buurt.