Werkzaamheden aan gasleiding hoek Kuyperstraat/Brabantiapad in Spaarndam-Oost
6 augustus 2020

Gasprobleem in Spaarndam-Oost opgelost

Er moest zelfs een noodverordening aan te pas gekomen. Die was nodig om de dreiging van een ramp – een explosie - in Spaarndam-Oost af te wenden.
Burgemeester Marianne Schuurmans
6 augustus 2020

Burgemeester Marianne Schuurmans: we moeten nu volhouden

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft een brief geschreven aan de inwoners waarin zij ingaat op de huidige situatie rond het coronavirus in Haarlemmermeer.
5 augustus 2020

Zwemmen in open water? Kijk op zwemwater.nl

Met warme (vakantie)dagen met ook nog eens een weekeinde erin in aantocht, is de trek naar open zwemwater eenvoudig te voorspellen. In Haarlemmermeer is daarbij de blik vooral gericht op de grote plas en de speelvijver in het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas.
5 augustus 2020

Moniek Schrijver sloopt muren voor kinderen

Kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of autisme die ver verwijderd leven van de andere kinderen. Apart, op een soort eilandje. Dat was voor Moniek Schrijver (31) al een gruwel tijdens haar studie sociaal pedagogische hulpverlening.
De landbouwschool in Hoofddorp
3 augustus 2020

Wordt de landsbouwschool hét monument van het jaar 2020?

Het gebouw van de voormalige landbouwschool staat al sinds 1921 aan de Julianalaan in Hoofddorp en is een van de drie kanshebbers voor de titel Haarlemmermeers Monument van het jaar 2020.
31 juli 2020

Een sieraad voor Graan voor Visch

Het was een megaklus maar het resultaat is fenomenaal, vindt Rob Stam secretaris van de wijkraad Graan voor Visch.
Het pontje op de Ringvaart, foto Danny de  Casembroot
30 juli 2020

Generaties hebben leren zwemmen naast de pont van ome Piet

Hemelsbreed legt het fiets- en voetgangerspontje ‘Ome Piet’ zo’n 40 meter af over de Ringvaart. Van de Nieuwemeerdijk ter hoogte van nummer 337 naar het Amsterdamse Bos aan de overzijde, op een steenworp afstand van de pannenkoekenboerderij. Het pontje kent een lange geschiedenis.
Leony Tensen onderzoekt de bloemen
29 juli 2020

Bloemrijke akkerranden: vrolijk én nuttig

Op verschillende plekken in Haarlemmermeer zaaien boeren sinds een aantal jaar de randen van hun akkers in met een zaadmengsel van (inheemse) bloemen, kruiden en grassen. Een vrolijk gezicht voor iedereen die er langskomt.
28 juli 2020

Grote drukte blijft uit bij zomeractiviteiten

De verwachting dat door corona vakanties vooral in en om eigen huis worden doorgebracht en drukte bij lokale activiteiten ontstaat, komt in Haarlemmermeer niet overal helemaal uit.
Burgemeester Marianne Schuurmans
23 juli 2020

Bezorgde burgemeester: ‘Discipline is en blijft noodzaak’

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft een boodschap voor alle Haarlemmermeerse inwoners en ondernemers. Jong, oud, man, vrouw, voor allemáál: “Alsjeblieft beste mensen, houd je aan de coronaregels.” Ze klinkt bezorgd en streng tegelijk.