Podium en publiek
19 februari 2020

Tevredenheid over verloop Mysteryland

Bezoekers geven er het rapportcijfer 9 voor. En ook de betrokken gemeentelijke diensten en instellingen zijn te spreken over de zeventiende editie van Mysteryland. Die was tussen 23 en 26 augustus 2019. Het mooie, warme weer hielp een handje. Ondanks de grote tevredenheid, zijn er verbeterpunten.
Geniedijk op bevrijdingsdag
18 februari 2020

Subsidie voor activiteiten 75 jaar Vrijheid

Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. 4/5 mei comités, Oranjeverenigingen, en dorps- en wijkraden organiseren verschillende activiteiten in Haarlemmermeer. Ook de gemeente Haarlemmermeer houdt zich bezig met activiteiten rondom 75 jaar vrijheid en denkt graag mee.
Genomineerden sportprijzen bekend
18 februari 2020

De genomineerden zijn bekend!

De genomineerden voor Topsporter, Sporttalent en Sportteam 2019 zijn bekend. Alle stemmen zijn geteld en per categorie maken nog 3 sporters of teams kans op de prijzen! Nu is het aan de deskundige jury; zij kiezen per categorie de winnaar.
Ambassadeur Pete Hoekstra en burgemeester Marianne Schuurmans in de Burgerzaal
17 februari 2020

Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in het raadhuis

De dag nadat Ciara over Haarlemmermeer trok is het weer nog steeds onstuimig. Toch heeft dat de ruim 70 aanwezigen niet weerhouden om maandagavond een informele Town Hall Meeting mee te maken met Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra.
14 februari 2020

Valet parking niet zonder risico's

Wie tijdens de voorjaarsvakantie met het vliegtuig gaat en de auto door een valet parking bedrijf laat parkeren, doet er verstandig aan om goed op te letten. "Er zit veel kaf tussen het koren", aldus burgemeester Marianne Schuurmans.
Oud papier
13 februari 2020

Papierinzameling: er is iets veranderd

In Haarlemmermeer gebeurt het nog: verenigingen die huis aan huis, of met containers op vaste locaties, oud papier inzamelen om de contributie voor de leden laag te houden. Op dit moment is echter sprake van lage oud-papierprijzen. Om die reden zijn de opbrengsten minder.
Overzicht van de straten in Hyde Park
13 februari 2020

Straten Hyde Park krijgen namen van architecten

Over een paar jaar kan je gezellig uit eten of iets drinken op het Berlageplein of in de Eiffelstraat. Je kunt dan naar de sportschool in de Mies van der Rohestraat of bij vrienden op bezoek aan de Hadidkade. De straatnamen in Hyde Park worden vernoemd naar grote architecten.
Afdichten van het raam tegen de tocht
12 februari 2020

Informatiemarkt over nieuwe energie in Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer organiseert op woensdag 4 maart een doorlopende informatiemarkt met de titel ‘Comfortabel wonen met nieuwe energie’. Inwoners kunnen inlopen en vragen stellen over onderwerpen als energiebesparing en de energietransitie. Er zijn ook verschillende korte presentaties.
Jasmijn van Vliet van Jumbo Van Vliet
10 februari 2020

Samenwerken aan sfeervol Nieuw-Vennep centrum

Met de plannen van de gemeente voor het centrum in Nieuw-Vennep is ze het in grote lijnen eens, zegt Jasmijn van Vliet, mede-eigenaar van supermarkt Jumbo Van Vliet en bestuurslid van winkeliersvereniging De Symfonie.
Fort Hoofddorp
6 februari 2020

Erfgoed: omarmen en beleven

Als kind fietste Femme Hammer vaak langs Fort Hoofddorp en dat robuuste bouwwerk trok haar aan. Tien jaar geleden kreeg zij het idee om het fort terug te geven aan het publiek. Ze legde haar plan voor aan architect Serge Schoemaker en samen gingen ze aan de slag.