Nieuwsoverzicht

Wethouder Marjolein Steffens op bezoek bij de Antoniusschool in Nieuw-Vennep
26 mei 2020

‘De boel opvrolijken in coronatijd’

Premier Mark Rutte wil ideeën van kinderen om het land door de coronacrisis te loodsen. Die kan hij krijgen. Uit Haarlemmermeer.
Hilbert Moll en Bea ten Kate voor de Lichtkring
26 mei 2020

Verrassen en verrast worden

Hilbert Moll uit Hoofddorp vroeg een Koninklijke onderscheiding aan voor mevrouw Bea ten Kate uit Hoofddorp. Mevrouw Ten Kate werd op vrijdag 24 april gebeld door burgemeester Marianne Schuurmans met de mededeling ‘Dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd…’.
25 mei 2020

Online deelname aan SHARE Meets levert inspiratie op

De gemeente Haarlemmermeer heeft z’n eerste grote digitale evenement achter de rug. Omdat er door het coronavirus geen bijeenkomsten mogen plaatsvinden, werd gekozen voor een webinar. Dat is goed bevallen en smaakt naar meer.
22 mei 2020

De recreatiegebieden van Spaarnwoude zijn jarig

De recreatiegebieden van Spaarnwoude bestaan 50 jaar. Een gouden jubileum. Door de coronacrisis was het niet mogelijk om een feestje te organiseren op de echte verjaardag in april. Maar bomen planten kon gelukkig wel doorgaan!
Schiphol
20 mei 2020

Duidelijk beeld ondermijningsrisico’s Schiphol

Schiphol is een factor van formaat in de Nederlandse economie, een omvangrijk logistiek knooppunt van mensen en goederen, en toegangspoort tot Europa en naar de wereld. Net als op andere (lucht)havens en grote steden ziet ook de georganiseerde criminaliteit hier kansen.
20 mei 2020

Bestemmingsplan De Veldpost onherroepelijk

De Veldpost is een van de deelgebieden van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp. Het bestemmingsplan voor De Veldpost is onherroepelijk, dat is de conclusie van de uitspraak die de Raad van State in deze zaak heeft gedaan.
Mevrouw De Jong krijgt een bloemetje
20 mei 2020

Mantelzorgen? Dat verdient een bloemetje

De afgelopen dagen werden zo’n 2400 mantelzorgers in Haarlemmermeer verrast met bloemen uit handen van de medewerkers van Mantelzorg & Meer en MEEAZ. Dit leverde blije en ook emotionele reacties op.
Boomspiegel
20 mei 2020

De vele pluspunten van buurttuinen

De woonomgeving wordt er groener van. Gevarieerder ook. En de invloed van bewoners groot en zeer concreet. Net als hun betrokkenheid. Wat weer gunstig is voor de onderlinge verstandhoudingen in een wijk of dorp. Kortom, buurttuinen, want daar gaat het hier over, hebben tal van pluspunten.
Opgestapelde stoelen op het Van Stamplein
19 mei 2020

Extra ruimte voor terrassen in Haarlemmermeer

Met de afgekondigde versoepeling van de coronamaatregelen kunnen sommige sectoren weer geleidelijk open.
Waarschuwingsborden langs de waterkant
18 mei 2020

Oorzaak vissterfte Getsewoud blijft onduidelijk

Het is en blijft in elk geval tot aanstaande vrijdag 22 mei de vraag of botulisme de oorzaak is van de vele honderden dode vissen die eerder zijn aangetroffen in verschillende watergangen in Getsewoud in Nieuw-Vennep.

Pagina's