Programmabegroting
30 september 2022

Positief saldo voor begroting Haarlemmermeer

Het college van burgemeester en wethouders is nu dik 100 dagen aan de slag en presenteerde vrijdag haar eerste programmabegroting. Daarin krijgt het coalitieakkoord “toekomstbestendig groeien" vorm en inhoud.
Geld
30 september 2022

'We willen lokale lasten voor inwoners niet onnodig verhogen'

Het uitgangspunt van het college van burgemeester en wethouders is dat de lastenverhoging voor de inwoners minimaal is. De lokale belastingen stijgen dan ook alleen met de inflatiecorrectie.
Jongere die voorovergebogen op straat in zijn eentje op een stoepje zit
29 september 2022

Week tegen Eenzaamheid

De week van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Hoe eerder eenzaamheid wordt (h)erkend, hoe meer je kunt doen voor iemand. Toon betrokkenheid met de buren, de straat, de buurt en wijk. Spreek mensen aan, bel eens of ga gewoon langs.
sociale huurwoning zoeken
27 september 2022

Toewijzen sociale huurwoningen verandert

Het systeem voor het toewijzen van sociale huurwoningen gaat medio januari 2023 op de schop. De veranderingen betreffen de woningzoekenden in 14 gemeenten in deze regio, waaronder Haarlemmermeer.
Rietveldschool

Optimisme over scholenbouw overheerst

Het is een enorme opgave en het gaat er niet gemakkelijker op worden de komende tijd maar er zijn wel degelijk redenen om optimistisch te zijn over de bouw en verbouw van de vele schoolgebouwen in Haarlemmermeer. Dat is de strekking van het geactualiseerde Integraal Huisvestingsplan Onderwijsvoorzie
Lisanne de Roever interviewt wethouder Mariëtte Sedee
26 september 2022

‘Een vereniging kan mensen boeien en binden’

Tijdens het jaarlijkse Haarlemmermeerse Sportcafé interviewde Olympisch kampioene Lisanne de Roever sportwethouder Marëtte Sedee. Het gesprek ging over de uitdagingen waarvoor gemeente en sportverenigingen staan.
Een mevrouw checkt haar fiets in via het geautomatiseerde systeem
26 september 2022

Makkelijk en veilig je fiets gratis stallen bij station Hoofddorp

In de bewaakte fietsenstalling op station Hoofddorp is het mogelijk om fietsen gratis te stallen. Dat geldt voor elke eerste 24 uur. Het is een bewaakte fietsenstalling, dus de fiets is veilig gestald. De stalling is vlakbij het perron en de fiets staat hier veiliger en droog.
Voorzitter Matthijs Seijlhouwer kreeg namens AV Haarlemmermeer van de wethouder het predicaat Veilig Sportklimaat aangeboden
24 september 2022

Sportclubs gaan voor Veilig Sportklimaat

De eerste Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat is door wethouder Mariëtte Sedee overhandigd. Het predicaat ging naar Atletiek Vereniging Haarlemmermeer in Hoofddorp.
Joris (links) en Ramses luisteren naar de burgemeester voordat ze geinstalleerd worden
22 september 2022

Haarlemmermeer heeft nieuwe kinderburgemeester

Ramses Opdam uit Hoofddorp is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 september benoemd als vijfde kinderburgemeester van Haarlemmermeer. Ramses volgt Floor ten Veen op, die de lastige taak had om in de coronaperiode burgemeester Marianne Schuurmans bij te staan als kinderburgemeester.
wethouder Marja Ruigrok met de winnaars Schiphol Trade Park
22 september 2022

Haarlemmermeerse Schiphol Trade Park wint PlaBeKa Bokaal

Schiphol Trade Park in Haarlemmermeer heeft een PlaBeKa-bokaal gewonnen in de categorie ‘energietransitie op bedrijventerreinen’. PlaBeKa, Platform Bedrijven en Kantoren, reikte de bokaal uit tijdens het symposium van de MetropoolRegio Amsterdam (MRA) ‘State of Sustainability’.