• Lente in Haarlemmermeer

vrijdag 21-04-2017

Lintjesregen live te volgen op YouTube

De dag voor Koningsdag, woensdag 26 april, is de jaarlijkse lintjesregen. Dan worden in het hele land vrijwilligers, die zich jarenlang belangeloos voor de samenleving hebben ingezet, met een koninklijke onderscheiding geëerd. De lintjesregen is te zien via de livestream op ons YouTube-kanaal.
vrijdag 21-04-2017

Donderdag 4 mei dodenherdenking

Op verschillende plaatsen in de gemeente spreken leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad donderdag 4 mei een speech uit ter gelegenheid van dodenherdenking.

Mud Masters barst weer los

Duizenden deelnemers wagen zich op zaterdag 22 en zondag 23 april tijdens Mud Masters Haarlemmermeer aan een uitdagend hindernissenparcours. Net als voorgaande jaren is dit evenement weer in het Haarlemmermeerse Bos en Groene Weelde. Er zijn maatregelen genomen om broedende vogels niet te verstoren.

Nieuw rioolgemaal Hoofddorp Zuid

In de zuidrand van Hoofddorp komt een nieuw rioolgemaal. Het Hoogheemraadschap van Rijnland start in mei met de aanleg en naar verwachting is het gemaal ter hoogte van de kruising van R-Net met de Nieuwe Bennebroekerweg begin 2018 gereed.
donderdag 20-04-2017

Burgemeester Weterings reikt twee erespelden uit

Burgemeester Theo Weterings reikte woensdagavond 17 april 2017 de gemeentelijke erespeld uit aan Peter Duwel en Dick Nijssen. Zij zijn samen 67 jaar actief geweest als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid.

'Airport City' is thema SHARE 2017

SHARE 2017 vindt maandag 29 mei plaats in Sugar City Halfweg. In deze negende editie staat Haarlemmermeer als Airport City centraal. Schiphol heeft grote impact op de economie en het dagelijks leven in de regio.

Subsidie aanvragen vereenvoudigd

Uit ‘de potjes’ van de gemeente wordt jaarlijks zo’n 35 miljoen euro subsidie verstrekt aan organisaties op allerlei gebieden. Van sportclub tot jeugd- en jongerenwerk tot amateurkunstbeoefening. Elke vereniging of stichting die in aanmerking wil komen voor financiële ondersteuning moet hiervoor een subsidieaanvraag indienen. Dit is nu een stuk eenvoudiger én sneller.
woensdag 19-04-2017

Ontmoet elkaar op digitaal dorpsplein

“Wij bieden inwoners een digitaal dorpsplein.” Maria Roodenburg is initiatiefneemster van buurtwebsite Lisserbroekonline. Anne Marie Kamevaar, voorzitter van vereniging dorpsraad Badhoevedorp, vertelt dat het vergelijkbare initiatief HalloBadhoevedorp min of meer gelijktijdig de lucht inging. “Onafhankelijk van elkaar hebben we voor hetzelfde digitale platform gekozen om de verbinding in de buurt te vergroten.”

Besparingen tot wel 40 procent met Energy Battle

Hoe gaat het met de vijf deelnemers die juni 2016 in de finale van ‘Het Groenste Idee van Haarlemmermeer’ stonden? Een update wat zij hebben bereikt in negen maanden en of hun ideeën op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid inmiddels realiteit zijn. In het eerste deel: de Energy Battle.

Prins Bernhardbos met glans geslaagd

Prins Bernhard, de opa van koning Willem-Alexander, plantte op 3 april 1998 in het gebied tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen een 86 jaar oude eik. Dat was de start van de aanleg van het Prins Bernhardbos: een direct-klaar-bos. Bijna twintig jaar later is het een van de mooiste stukjes groen en natuur in heel Haarlemmermeer.