Geparkeerde auto in parkeergarage
4 december 2020

Parkeergarage naast Raadhuis in Hoofddorp gesloten

Het is niet meer mogelijk om te parkeren in de tijdelijke parkeergarage naast het Raadhuis in Hoofddorp. Geparkeerde auto’s kunnen op vrijdag 4 december nog tot 21.00 uur worden opgehaald, daarna wordt de garage afgesloten.
De auto waarmee gescand wordt
4 december 2020

Scanauto controleert betaald parkeren

De gemeente controleert vanaf 4 december het betaald parkeren met behulp van een scanauto. Deze kan sneller en efficiënter kentekens controleren dan handhavers te voet. Van 1 oktober 2018 tot 1 oktober 2019 was er een proef met de scanauto in Stadscentrum Hoofddorp.
Stephen Willem de Clercq met zijn kinderen in boomgaard
3 december 2020

Vijf generaties doorleven 'de Olmenhorst'

Van verre weten mensen landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek te vinden. Zeker in het najaar als manden vol appels en peren worden geplukt. De plek hééft iets. Wat precies is ongrijpbaar.
Twan de Mijttenaere bij de teststraat in Vijfhuizen
3 december 2020

Achter de schermen bij de coronateststraat in Vijfhuizen

Iedereen die een coronatest heeft gedaan, weet inmiddels hoe het eraan toegaat in een coronateststraat. Maar wat gebeurt er achter de schermen? Twan de Mijttenaere is voor de GGD Kennemerland coördinator van de coronateststraten in de regio. Daaronder valt ook de teststraat in Vijfhuizen.
Carbidschieten
2 december 2020

Burgemeester wil verbod op carbidschieten

De melkbus is in Haarlemmermeer met de jaarwisseling geen alternatief voor kanonslagen, vuurpijlen of gillende keukenmeiden. Burgemeester Marianne Schuurmans wil daar een stokje voor steken met haar voorstel om een verbod op carbidschieten in te voeren.
Wethouder Marjolein Steffens maakt een selfie met een aantal jongeren
2 december 2020

‘Terug naar normale oplossingen voor normale problemen’

Vlak voor het eindexamen voor het vwo bezeerde Marjolein van de Water na een lelijke val haar pols. Die moest in een ijzeren brace. Schrijven ging daardoor plots een stuk moeilijker en vooral langzamer en computers waren in die tijd – de jaren tachtig - helemaal nog niet zo in zwang.
Afval gedumpt naast de containers van het brengparkje
2 december 2020

Extra toezicht in de strijd tegen zwerfvuil

Door ambtenaren die door de pandemie hun eigen werk niet meer kunnen doen in te zetten als extra toezichthouders, kan het dumpen van afval bij bijvoorbeeld brengparkjes en ondergrondse containers worden tegengegaan.
Schuilhoeve vanuit de lucht gezien
2 december 2020

Flinke stap in de goede richting voor Schuilhoeve

De Raad van State (RvS) heeft op 2 december 2020 uitspraak gedaan in het beroep tegen bestemmingsplan Schuilhoeve. Schuilhoeve wordt een nieuwe woonwijk aan de oostzijde van Badhoevedorp en is één van de vijf deelgebieden van de gebiedsontwikkeling in het dorp.
Wethouder Johan Rip (links), woordvoerder Marcel Duyvestijn (midden) en wethouder Jurgen Nobel (rechts) aan tafel
2 december 2020

'Raadhuisplein moet hét plein van Hoofddorp worden'

Wat het Leidseplein is voor Amsterdam is, is het Raadhuisplein voor Hoofddorp. Het is het belangrijkste plein van het stadscentrum. “Het is de plek waar je graag bent en waar je trots op kunt zijn”, zegt wethouder Nobel. Er is inmiddels een zogenaamd stedenbouwkundig kader opgesteld.
Burgemeester Marianne Schuurmans (midden) reikte de zilveren penning uit aan Remco Lanser (links) en Yoni Bulterman (rechts)

Zilveren penning voor Yoni en Remco

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei raakte een 76-jarige vrouw met haar auto te water in de Hoofdvaart, ter hoogte van Lijnden. Remco Lanser (21 jaar) en Yoni Bulterman (toen 19) reden precies op dat tijdstip langs.