De eerste schop gaat de grond in voor het Transavia bos

Recreatiegebied Groene Carré krijgt Transavia bos

Op zondag 28 november 2021 werd het startsignaal gegeven voor de aanplant van het ‘Transavia bos’ in recreatiegebied de Groene Carré in Haarlemmermeer.
kinderburgemeester Floor ten Veen samen met burgemeester Marianne Schuurmans en een aantal Haarlemmermeerse kinderen bij de intocht van Sinterklaas
30 november 2021

‘Het is superleuk om te doen’

De vierde kinderburgemeester van Haarlemmermeer, Floor ten Veen uit Nieuw-Vennep, kreeg tijdens haar installatie als kinderburgemeester de ambtsketen omgehangen door haar moeder. Oorzaak: corona.
een interieur
30 november 2021

Test met geluiddichte ramen in Zwanenburg

's Werelds eerste slimme geluiddichte ramen worden getest in Zwanenburg. Het bedrijf Denoize doet een maand lang onderzoek naar de effectiviteit van de nieuwe technologie in het verminderen van geluidsoverlast, met name in de omgeving van luchthavens.
Vier mensen op straat bekijken een lichtmast
29 november 2021

Back to the future in het noorden

Door Halfweg en andere dorpen in het noorden van de gemeente rijden is als een tijdreis. Het ene moment bevind je je in een tot leven gekomen idyllische ansichtkaart. Niet lang daarna glanst Amsterdam The Style Outlets je tegemoet. Back to the future!
De groep redders, samen met locoburgemeester Jurgen Nobel en de slachtoffers die ze gered hebben

‘Helden van Badhoevedorp’ krijgen onderscheiding

Vijf ‘helden van Badhoevedorp’ kregen een drenkelingenmedaille uitgereikt. Met hun heldhaftige optreden, hebben zij het leven van twee mensen gered. Zij kregen de medaille tijdens de landelijke Nationale Heldendag op vrijdag 26 november 2021 in de raadzaal van het raadhuis in Haarlemmermeer.
Appartementencomplex Vorstin
26 november 2021

Hoe krijgen we meer betaalbare woningen?

Het college van B en W heeft besloten om aanvullende eisen en voorwaarden te stellen aan woningbouwprojecten, groter dan 30 woningen. Vijftig procent van de nieuw te bouwen woningen worden betaalbaar voor mensen met een inkomen tot anderhalve keer modaal.
Een compilatie van een aantal gevels

Plannen Badhoevedorp centrum West en centrum Oost verder uitgewerkt

De plannen voor Badhoevedorp Centrum West en Oost zijn weer een stapje verder. Voor deze gebieden is een plan gemaakt voor de gebouwen en de ruimte daaromheen (concept-beeldkwaliteitsplan). Ook zijn er ontwerpwijzigingsplannen gemaakt. Beide plannen zijn binnenkort in te zien.
Kitesurfer Roderik Pijls
25 november 2021

Haarlemmermeer sluit zich aan bij project Comeback

De gemeente Haarlemmermeer sluit zich aan bij het Project Comeback. Samen met MeerWaarde en Teamsportservice (Sportservice Haarlemmermeer) worden jongeren via hun schoolomgeving aangemoedigd om door te zetten, zeker in een periode waarin corona groot effect heeft op hun mentale welzijn.
Twee mannen doen oefeningen aan rekstokken in een bos
25 november 2021

Visie op landschap en recreatie

Haarlemmermeer groeit en bloeit en staat dus voor grote uitdagingen. Alleen al de bouw van duizenden nieuwe woningen. Maar ook de energietransitie en klimaatadaptatie hebben invloed op de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren.

Verhuizing gemeente Haarlemmermeer vertraagd

Door de verscherpte coronamaatregelen en de daaropvolgende strengere richtlijnen van Bouwend Nederland, zijn de werkzaamheden aan de tijdelijke huisvesting van de gemeente vertraagd. Oorspronkelijk was het plan dat de verhuizing van de gemeentelijke organisatie op 20 december zou zijn.