Amy Pieters op de fiets tijdens een eerdere wedstrijd
13 augustus 2019

Amy Pieters uit Zwanenburg Europees wielrenkampioen

Haarlemmermeer heeft er een kampioen bij. Een Europees kampioen nog wel. Amy Pieters (28) uit Zwanenburg won zaterdag in Alkmaar het EK wielrennen voor vrouwen op de weg.
Mysteryland 2017
13 augustus 2019

Opbouw Mysteryland begonnen

In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 augustus is Haarlemmermeer weer in de ban van het dancefestival Mysteryland. De opbouw is inmiddels begonnen en delen van het Haarlemmermeerse Bos zijn al afgezet. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren tienduizenden bezoekers.
9 augustus 2019

Mensenhandel en illegale prostitutie in massagesalons

In alle zes de massagesalons in Haarlemmermeer worden seksuele handelingen verricht tijdens ontspanningsmassages, soms ongevraagd. In een salon lijkt zelfs sprake van mensenhandel. Dat is gebleken na bezoeken van een mystery guest.
9 augustus 2019

Grote zorgen om dorps- en wijkraden

“Afstoffen, uithuilen en opnieuw beginnen.” Dat is wat volgens Maarten Askamp, directeur-bestuurder van Maatvast, moet gebeuren om - wat hij “de teloorgang” van dorps- en wijkraden noemt - tegen te gaan. Deze raden maar ook migrantenorganisaties nemen in kwaliteit en kwantiteit af, stelt hij.
2 augustus 2019

Blauwalg in het Haarlemmermeerse Bos

Door de zomerse dagen van juli zijn er in de Haarlemmermeerse Bosplas en de spartelvijver blauwalgen gevonden. Met ingang van 1 augustus geldt er een negatief zwemadvies.
Een klusjesman aan het werk
31 juli 2019

Pas op voor 'klusjesmannen'

De politie waarschuwt weer voor zogenoemde ‘Irish Travellers’. Deze personen zijn op zoek naar klusjes en werk bij particulieren. Zij bieden zich aan om bij mensen klusjes te doen voor een redelijk bedrag. Vaak leveren ze geen goed werk af en worden agressief als ze daarop worden aangesproken.
30 juli 2019

Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid in de buurt

Het is weer tijd voor het invullen van veiligheidsmonitor: een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van de gemeente en de politie in de verschillende buurten en wijken in Haarlemmermeer. Niet iedereen krijgt een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen.
Pieter Heiliegers en Onno Hoes
30 juli 2019

'Erfgoed maakt ons een completer mens'

"Met erfgoed, cultuur en kunst kunnen we de samenleving versterken." Dat zeggen de - intussen - oud-burgemeesters van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
zandwinning Toolenburgerplans

Goed toeven aan de Toolenburgerplas

Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat de Toolenburgerplas in Hoofddorp officieel werd geopend door de toenmalige wethouders Jeroen Nobel (Financiën, Wonen, Groen en Recreatie) en Michel Bezuijen (Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Sport).
Aandachtig luisteren tijdens een inburgeringsbijeenkomst
25 juli 2019

Haarlemmermeer doet mee aan pilot inburgering

Omdat het huidige inburgeringsstelsel niet voldoet gaat op 1 januari 2021 de nieuwe inburgeringswet gelden. De gemeenten worden daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet.