Nieuwsoverzicht

donderdag 21-09-2017

Webinar vol inspiratie voor puberouders

Pubers in huis…dat is voor veel ouders best een uitdaging. Naast leuk en lief kunnen pubers ook onvoorspelbaar, onuitstaanbaar en emotioneel zijn. Een beetje inspiratie is voor ouders dan wel fijn en handig. Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve geeft in opdracht van Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) op woensdag 4 oktober van 20.30 tot 21.30 uur een gratis webinar vol eyeopeners, voorbeelden en praktische tips.
donderdag 21-09-2017

Landschapstroonrede is poëtische reis

De mens creëert het landschap, maar wordt er tegelijkertijd door gevormd, betoogt Kader Abdolah. Tijdens de Landschapstriënnale sprak de schrijver op de derde dinsdag in september de Landschapstroonrede uit. Op Landgoed Kleine Vennep nam hij zijn publiek mee op een poëtische reis, van het paradijs naar de ruimte en van Iran naar Nederland.
donderdag 21-09-2017

Migranten thuis in Haarlemmermeer

Het inloopspreekuur voor migranten bestaat één jaar. Vrijwilligers van acht partners werken daarin samen om migranten in Haarlemmermeer wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving. De ervaringen – van zowel bezoekers als vrijwilligers – zijn positief. Het spreekuur blijkt te voorzien in een grote behoefte. Een kort gesprek met twee vrijwilligers van MOI, Said Akkabi van stichting Marhaba en Ali Ware van Stichting Somaliërs Haarlemmermeer.
woensdag 20-09-2017

Wethouder Nederstigt: ‘Apart inzamelen grondstoffen levert wel degelijk winst op’

Wethouder John Nederstigt (duurzame economische ontwikkeling) reageert op de mededeling van het Centraal Planbureau (CPB) dat het huidige systeem van plastic-inzameling weinig milieuwinst oplevert en dat we op zoek moeten naar andere oplossingen.
woensdag 20-09-2017

Eigen huis? Bespaar geld en neem zonnepanelen

Lagere energielasten zijn nu bereikbaar voor veel inwoners met een eigen dak. Dit najaar start een nieuwe ronde van een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen. Wegens het succes van eerdere edities wordt het nu groter aangepakt dan ooit.
dinsdag 19-09-2017

Participatieraad: aandacht voor wonen

Sinds januari 2015 is in Haarlemmermeer de Participatieraad actief. Anja Smink is vanaf het begin lid. Zij vertelt over de reden van haar betrokkenheid en over een belangrijk onderwerp waarmee de raad zich het afgelopen jaar heeft beziggehouden: huisvesting voor kwetsbare inwoners.
dinsdag 19-09-2017

Haarlemmermeer wil energieleverend worden

"Ik zou bijna zeggen: het gas erop", aldus John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid, tijdens 'SHARE meets' afgelopen vrijdag in Lisserbroek. Thema van de bijeenkomst is de overgang naar duurzame energie. Velen in Haarlemmermeer delen met de wethouder het gevoel van urgentie. De inschrijving voor de bijeenkomst was in een mum van tijd vol.
maandag 18-09-2017

Maatvast pakt uit op Burendag

Het is bijna onmogelijk om in Haarlemmermeer op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september níets mee te krijgen van Burendag. Stichting Maatvast zet immers dat weekeinde maar liefst achttien (van haar 24) buurt- en dorpshuizen en jongerencentra in voor programma’s met laagdrempelige en gratis activiteiten.
maandag 18-09-2017

Rivierkreeft rukt op in Haarlemmermeer

De Amerikaanse rivierkreeft, niet te verwarren met een schorpioen, rukt steeds meer op en de beestjes worden steeds vaker door inwoners gesignaleerd. Bij de gemeente komen meldingen binnen over de zwartrode kreeften die opvallen in het straatbeeld. Ook op Facebook in de groep ‘Je bent Hoofddorper als…’ worden er foto’s geplaatst van de Amerikaanse rivierkreeft die gezien worden rondom sloten.
donderdag 14-09-2017

Nieuwe Bijlmer Bajes wordt mede ontwikkeld door Waste Transformers

The Waste Transformers hebben samen met partners OMA Architects en AM projectontwikkelaars de prijsvraag gewonnen om de Bijlmer Bajes in Amsterdam te herontwikkelen. Afgelopen voorjaar viel The Waste Transformers ook al in de prijzen en wonnen ze de SHARE Award.

Pagina's