Nieuwsoverzicht

Minister Kajsa Ollongren in gesprek met kinderen
donderdag 15-11-2018

Basisschool De Kameleon ontvangt bijzondere steun uit Den Haag

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg ontvangt 350.000 euro van het Rijk om haar duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren. De plannen van De Kameleon zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en de partners NMCX en C-creators.
Onno Hoes bij Toolenburgerplas
donderdag 15-11-2018

‘Hier zie je de toekomst ontstaan’

Op 1 januari 2019 fuseert Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De acht wethouders en twee burgemeesters vertellen in de serie ‘Mijn Haarlemmermeer’ over hun bijzondere plek in de nieuwe gemeente die het bezoeken waard is. Burgemeester Onno Hoes vertelt over zijn favoriete locatie in...
Eerste paal gaat de grond in
donderdag 15-11-2018

Woningen voor Haarlemmermeerse jongeren in de maak

Jongeren die in Haarlemmermeer wonen of er werken, krijgen voorrang bij de toewijzing van de in totaal 46 woningen die Eigen Haard en Ymere voor jongeren bouwen. Dat heeft wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen) gezegd in een toelichting op een nota van burgemeester en wethouders hierover.
Dansen in de huiskamer
woensdag 14-11-2018

‘Gluren bij buren’ in Haarlemmermeer

Het heet ‘Gluren bij de Buren’, het is een huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune en dit landelijke initiatief komt voor het eerst naar Haarlemmermeer. Dat heeft wethouder Derk Reneman (Cultuur) bekend gemaakt.
De Recreanten in Haarlemmermeerse Bos
woensdag 14-11-2018

Gestolen beelden keren terug als replica’s in Haarlemmermeerse Bos

Terug van weg geweest: de Recreanten. De gelijknamige beeldengroep van kunstenaar Karel Gomes neemt naar verwachting in de zomer van 2019 haar plek op een bankje aan de rand van het meer van het Haarlemmermeerse Bos weer in.
Adri Bruin in haar woonboot
woensdag 14-11-2018

“Wonen op het water is leven met de seizoenen”

Een verborgen pareltje is vast moeilijk te vinden, wordt vaak gedacht. Niets is minder waar. De woonboot van Adri Bruin en haar partner Miguel Schipper ligt gewoon aan de Ringvaart-Cruquiusdijk in Vijfhuizen. “We wonen hier al twaalf jaar, maar ik krijg nog steeds een vakantiegevoel als ik naar...
Overeenkomst Hyde Park
dinsdag 13-11-2018

Grote interesse voor nieuwe stadswijk Hyde Park in Hoofddorp

Hyde Park, de nieuwe stadswijk in het centrum van Hoofddorp, krijgt veel belangstelling. Inmiddels hebben 4.000 mensen zich aangemeld als geïnteresseerde voor een woning. Maandag 12 november werd een overeenkomst getekend met de ontwikkelaar voor de realisatie van zo’n 3800 woningen.
Partijen aan het woord tijdens het Lijsttrekkersdebat
dinsdag 13-11-2018

Levendig lijsttrekkersdebat in Burgerzaal

Bijna alle lijsttrekkers denken dat ze zetelwinst gaan boeken. Vooral de huidige coalitiepartijen VVD, PvdA, D66 en HAP vinden dat Haarlemmermeer zelf ook moet investeren in het doortrekken van de Noord/Zuidlijn. En dat Haarlemmermeer de komende jaren flink moet bouwen, is de overtuiging van alle...
Viviane Regout (Ymere), wethouder Tom Horn en Remco Pols (Ymere) bij Nieuwe Kom
maandag 12-11-2018

Er zit weer gang in de Nieuwe Kom

Het gaat met horten en stoten, de ontwikkeling van de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep. Dankzij een cruciale grondtransactie is er een einde aan de impasse gekomen rond het Marktgebouw. Deze doorbraak valt samen met de oplevering van tientallen sociale huurwoningen van Ymere.
Burgemeesters
maandag 12-11-2018

Een nieuwe ziel voor het nieuwe Haarlemmermeer

Inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen op woensdag 21 november hun stem uitbrengen voor de gemeenteraad van het nieuwe Haarlemmermeer. Kunnen? “Moeten”, vinden de burgemeesters Onno Hoes en Pieter Heiliegers .

Pagina's