Basisschool De Zwaan met buurttuin
12 mei 2021

'De winkel blijft open' tijdens verbouwing scholen

Twee scholen in Zwanenburg staan aan de vooravond van grote veranderingen. Het gebouw van De Kameleon aan Kinheim wordt verbouwd en uitgebreid. Dit geldt ook voor het gebouw van De Zwaan aan de Wilgenlaan waar nieuwbouw komt. Wat gaat er allemaal gebeuren?
Arie Boesveld
12 mei 2021

Arie lag een maand op de IC met corona

Arie Boesveld (67) was één van de eerste corona patiënten die maart vorig jaar in het Spaarne Gasthuis werd opgenomen. In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertelt hij over zijn ervaringen en de zorg die hij heeft gekregen.
De rotonde van het Beursplein met rechts op de foto Hotel de Beurs
11 mei 2021

Aan de slag met rotonde Beursplein

De gemeente Haarlemmermeer wil voor de rotonde van het Beursplein een blijvende oplossing waarbij de verkeersveiligheid voorop staat. Op deze rotonde in Hoofddorp vinden veel ongelukken plaats.
De nieuwe situatie bij bedrijventerrein De Liede met de nieuwe verkeersborden
11 mei 2021

Nieuwe ontsluiting bedrijventerrein De Liede

Bedrijventerrein De Liede heeft sinds kort een nieuwe ontsluiting via de Nieuwe Spaarndammerweg. De huidige Spaarnwouderweg blijft in stand en is aangesloten op de Nieuwe Spaarndammerweg.
Thermostaat
10 mei 2021

Hoe gaan we in de toekomst ons huis verwarmen?

Volgens het klimaatakkoord van het Kabinet, wordt in Nederland in 2050 geen aardgas meer gebruikt. Dat betekent dus dat over dertig jaar het verwarmen van water en gebouwen op een andere manier gebeurt en dat er niet meer wordt gekookt op aardgas.
Mud Masters als Fieldlab-evenement op 8 mei
6 mei 2021

Motie ‘Mud Masters Ja Fieldlab Nee’ is onuitvoerbaar

Mud Masters gaat door op 8 mei. Donderdag 29 april nam de gemeenteraad van Haarlemmermeer de motie ‘Mud Masters Ja, Fieldlab Nee’ aan. De gemeenteraad vindt dat de Fieldlab Mud Masters in strijd is met het bestemmingsplan en de Wet natuurbescherming. Het college begrijpt de zorgen van de raad.
Monument in Hoofddorp met kransen

4 mei-toespraak burgemeester Marianne Schuurmans

‘Ik bleef staan om te kijken naar de mensen die uitstapten, alsof ik op iemand wachtte. Iemand met een vertrouwd gezicht, vlak voor het mijne. Maar ik miste het geloof van mijn oom. Zij zouden nooit terugkomen, mijn vader niet, mijn moeder niet, Bettie niet, noch Dave en Lotte.’
De zuigerklep wordt omhoog getakeld

Stoomploeg + Griekspoor = 21e-eeuws vakmanschap

Een grote hijskraan op de hoek van de Cruquiusdijk, twee bedrijfsbussen van Griekspoor en verschillende verkeersregelaars voor de deur: dan weet je dat er iets bijzonders gebeurt bij Haarlemmermeermuseum De Cruquius.
Cor Gehrels is bezig met zijn zendapparatuur op zolder in Eindhoven

Haarlemmermeers tintje aan Radio Herrijzend Nederland

Over de oorlog in Haarlemmermeer is al veel bekend. Toch duiken er soms pareltjes van verhalen op met een Haarlemmermeers tintje. Het verhaal van de man die de zender van Radio Herrijzend Nederland in Eindhoven bouwde is er zo een. Wie was deze Cor Gehrels? En wat was zijn link met Haarlemmermeer?
Taartje met meringue en framboos
3 mei 2021

Taart met of zonder bril?

Met alle problemen waar ondernemers door corona mee te maken hebben, is ‘omdenken’ voor hen relevanter dan ooit. In Haarlemmermeer zijn veel voorbeelden van ‘omdenken’. Hotels die kamers aanbieden voor mensen die even aan de thuissituatie willen ontsnappen. Een designstudio werd stickerproducent.