Nieuwsoverzicht

De hekken van de tijdelijke fietsenstalling met daarop de borden die aangeven wanneer de stalling open is
29 juli 2021

Bewaakte fietsenstalling Van Stamplein in afwachting van cameratoezicht

Op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp komt een tijdelijke bewaakte fietsenstalling. Deze opent op 30 juli 2021. De fietsenstalling wordt bewaakt door toezichthouders van de gemeente Haarlemmermeer, van 08.00 uur ‘s ochtends tot 22.00 ‘s avonds.
Terrassen op het Van Stamplein, in de coronatijd ingericht op anderhalve meter
27 juli 2021

Veertiende Ondernemersprijs Haarlemmermeer

Ondernemers en bedrijven die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en die minimaal vijf medewerkers hebben, kunnen weer in aanmerking komen voor de Ondernemersprijs Haarlemmermeer. Op vrijdag 10 december wordt deze ondernemersprijs voor de veertiende keer uitgereikt.
Een afbeelding van een identiteitskaart met in plaats van een hoofd, een vingerafdruk
26 juli 2021

Nieuwe ID-kaart met vingerafdruk

Wie op 2 augustus of later een identiteitskaart aanvraagt bij de gemeente krijgt het nieuwe model van de kaart. Dat geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder. Voor het nieuwe model van de identiteitskaart wordt de apparatuur van burgerzaken aangepast.
De eikenprocessierups
21 juli 2021

Waar zit de eikenprocessierups?

Zeg je zomer, dan zeg je eikenprocessierups. Doordat de wind de haren van deze rups verspreidt, komen ook mensen ermee in aanraking. Het gevolg kan zijn dat mensen serieuze gezondheidsklachten krijgen. Daar zit niemand op te wachten.
Eenzame oudere dame kijkt door het raam naar buiten
20 juli 2021

Meer aandacht voor gevolgen coronacrisis op kwetsbare mensen

De coronacrisis heeft veel impact op het sociaal en mentaal welzijn van mensen in alle lagen van de samenleving. Dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare mensen, zoals mensen met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking, eenzame mensen of dak- en thuislozen.
Een hacker aan het werk achter zijn computers
19 juli 2021

Gezocht: Slachtoffers cybercriminaliteit die hun verhaal willen doen

Iedereen kent wel iemand die slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit. Denk aan oplichting via Marktplaats, WhatsApp of via datingsites, maar ook aan phishing, hacking en ransomware. Los van de financiële gevolgen hebben slachtoffers ook last van emotionele schade.
GijsHeijnis, jongerenwerker van MeerWaarde, laat de film zien aan een jongen
19 juli 2021

'We willen een zaadje planten'

In de campagne YouChoose, die de gemeente Haarlemmermeer vorig jaar startte samen met de politie, draait het om een keuze: wil jij indruk maken op je vrienden door een mes te dragen? Of wil je respect krijgen doordat je goed bezig bent? YouChoose!
losliggende stoeptegels
16 juli 2021

Minder klachten maar geen feestje

Een bord dat verwijst naar bedrijventerrein De Liede
15 juli 2021

Handhavingsactie De Liede brengt risico’s aan het licht

Een handhavingsactie op bedrijventerrein De Liede bracht meerdere verontreinigings- en veiligheidsrisico’s aan het licht. Ook is een illegaal in Nederland verblijvende man overgebracht naar Ter Apel.
De snelle bolide van Max Verstappen op het circuit van Zandvoort
15 juli 2021

Afsluiting spoorwegovergangen Halfweg en Haarlemmerliede

Zandvoort staat het eerste weekend van september in het teken van Max Verstappen. Op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 worden de Formule 1 races gereden, georganiseerd door de Dutch Grand Prix (hierna: DGP).