Tuibrug Harp van Santiago Calatrava in de Noordelijke Randweg
28 september 2021

Praat mee over de toekomst van Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer werkt elke dag aan een fijne en leefbare plek. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is om de gemeente zo duurzaam en bereikbaar mogelijk te houden. Hiervoor wordt een Verkeersstructuurplan (VSP) voor 2040 opgesteld.
Het Oude Raadhuis

Nieuw programma in Het Cultuurgebouw: talkshow De Ruimte

Het Cultuurgebouw start met een nieuw programma: De Ruimte. Een praatprogramma dat bestaat uit een vast format met inhoudelijke, culturele en/of lokale onderwerpen. De eerste aflevering vindt plaats op dinsdag 12 oktober om 20.00 uur in het Oude Raadhuis in Hoofddorp.
het kunstwerk Vis in PARK21
28 september 2021

Ruimte voor groen en voor wonen

Waar is in de toekomst volop ruimte om te wandelen, te fietsen of hard te lopen? Waar zijn plekken om met elkaar af te spreken? Waar kan je rustig wonen in het groen en waar woon je juist midden tussen winkels en terrasjes en dichtbij openbaar vervoer? Dat staat in de ontwerp-omgevingsvisie.
Cees achter de piano
27 september 2021

Eén tegen eenzaamheid

Cees is 80-plusser en sinds twee jaar weduwnaar. Hij miste zo nu en dan gezelschap om mee te wandelen of gewoon even een praatje mee te maken. Dankzij de sociaal makelaar van MeerWaarde heeft hij nieuwe contacten opgedaan.
Het wandelbos in Hoofddorp
27 september 2021

Uitdunnen heesters in wandelbos

Een aantal planten in het wandelbos in Hoofddorp krijgt op donderdag 30 september een markering. Deze planten, voornamelijk heesters, worden dit najaar weggehaald. Vervolgens bekijkt de gemeente wat er in het voorjaar opkomt. De reden?
Scholentour Steffens
24 september 2021

Wethouder Marjolein Steffens doet nóg een rondje scholen

Zonder al te veel tamtam is onderwijswethouder Marjolein Steffens-van de Water aan een tweede scholentoer begonnen. “Je zou er ook een voortzetting van de eerste in kunnen zien”, zegt ze. Waarmee de geringe tamtam is verklaard.
Een luchtfoto van het Pionier-Bolsterrein

Praat mee over masterplan Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep

De gemeente Haarlemmermeer heeft het ontwerp-masterplan voor het Pionier-Bolsterrein vrijgegeven voor inspraak. In dit masterplan staan het kader en de regels voor de verandering die het voormalige Bolsterrein en bedrijventerrein De Pionier de komende jaren kunnen ondergaan.
Getekende impressie van de Warmtevisie
15 september 2021

Gemeente helpt inwoners met overstap naar duurzame warmtebronnen

Volgens het Klimaatakkoord moeten uiterlijk in 2050 alle gebouwen van het aardgas af. Daarom stelde het college van B&W op dinsdag 14 september de Warmtevisie Haarlemmermeer 2030 vast. Het wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.
Tekening waarbij een uitgestoken hand een spaarvarken redt dat dreigt te verdinken

Steun aan ondernemers na beëindiging Tozo en TONK

Het Rijk heeft op 30 augustus aangekondigd dat alle steunmaatregelen aan (zelfstandige) ondernemers gaan stoppen. Het besluit betekent dat de regelingen zoals Tozo en TONK na 1 oktober niet worden verlengd.
Suzanne Rietveld en Jorien Waanders bij de spottersplek Schiphol-noord

Succesvoller ondernemen? Gratis ZAAI coachtraject voor starters

Ieder jaar biedt gemeente Haarlemmermeer 20 startende ondernemers de kans om mee te doen aan het ZAAI coachtraject. Met dit programma worden startende ondernemers en ZP‘ers geholpen in hun persoonlijke en zakelijke groei waardoor ze succesvoller kunnen ondernemen.