Nieuwsoverzicht

Drie burgemeesters snijden verjaardagstaart aan van gemeente HenS
dinsdag 25-09-2018

Nog honderd dagen tot de fusie

Het aftellen is begonnen. Afgelopen zondag was het nog precies honderd dagen tot 1 januari 2019, de dag waarop de samenvoeging tussen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude een feit is.
Kunstenaar op bunker geniedijk ginds
dinsdag 25-09-2018

Kunst bloeit in bunkers Geniepark

Hoofddorp is sinds deze zomer een creatieve hotspot rijker: GinDS in het Geniepark. Iedereen is aanstaande zaterdag 29 september welkom tijdens de open dag in de ‘Batterij aan den Sloterweg’ en de munitiebunkers verderop aan de Geniedijk richting de A4.
Mannetje Burgemeester van Stamplein
maandag 24-09-2018

Leer Hoofddorp van een andere kant kennen

Vorig jaar was het een groot succes, daarom is Ontdek Hoofddorp terug! En er is nóg meer te doen. Zaterdag 29 september krijgt iedereen weer de kans om Hoofddorp van een andere kant te leren kennen. Vanaf ’s ochtends 6.00 uur zijn er 24 uur lang bijna vijftig activiteiten, de meeste gratis.
Sociaal makelaar
vrijdag 21-09-2018

'Je staat er niet alleen voor'

Elke school in Haarlemmermeer heeft inmiddels een anti-pest protocol. Scholen maken samen met leerlingen afspraken over het voorkomen van en omgaan met pestgedrag. Tijdens de landelijke Week tegen het Pesten wordt daar nog eens extra aandacht besteed, want hoewel de cijfers er steeds beter uitzien...
Ongehinderd winkelen
vrijdag 21-09-2018

Test mee met de Ongehinderd App

“De mensen bij wie ik eerst aan huis kwam, komen nu bij mij in de winkel en kunnen zelf kiezen. Dat geeft zo’n goed gevoel!” Marieke Vermaas heeft een lingerie speciaalzaak in het centrum van Hoofddorp. Zij is één van de ondernemers die zich heeft aangemeld voor de Ongehinderd Testdag op woensdag 3...
Programmabegroting
vrijdag 21-09-2018

Huishoudboekje Haarlemmermeer op orde

“We laten het echt heel netjes achter. We schrijven geen rode, maar dikke zwarte cijfers. De nieuwe gemeenteraad heeft dan ook een mooie financiële uitgangspositie.” Wethouder Derk Reneman is trots op de laatste Programmabegroting (2019-2022) die het huidige college oplevert.
Expertmeeting in gymzaal
donderdag 20-09-2018

Haarlemmermeer koploper participatie

Haarlemmermeer behoort tot de koplopers als het om participatie gaat. Dat stelden dr. Paul ’t Hart en dr. Lieske van der Torre van de Universiteit Utrecht gistermiddag tijdens een bijeenkomst van deskundigen. In deze gymzaal zijn meerdere participatiebijeenkomsten voor Hoofddorp-Centraal gehouden.
Derk Reneman bij gemaal De Cruquius
donderdag 20-09-2018

‘Gemaal De Cruquius verbindt alle inwoners’

Gemaal De Cruquius torent boven Derk Reneman uit. Hij wijst naar de gigantische balansarmen die als reuzenhengels uit de gotisch gevormde ramen lijken te steken. Wethouder Derk Reneman vertelt met passie over de plek die alle inwoners met elkaar verbindt zonder dat ze het doorhebben.
Raadhuis in Halfweg
woensdag 19-09-2018

Raadhuis Halfweg voorlopig gesloten

Er is ernstige schade ontstaan aan het kantoorgedeelte van het raadhuis in Halfweg. De fundering van dit kantoorgedeelte is beschadigd en het kantoordeel is verschoven. Daarom is besloten om het raadhuis voorlopig te sluiten. Het oude monumentale deel van het raadhuis lijkt voorlopig niet...
Marc de Hond
woensdag 19-09-2018

'Goede ervaringen moet je juist delen!'

“Als je een grote verandering hebt doorgemaakt, is het goed om terug te kijken.” Theatermaker Marc de Hond heeft er zin in. Tijdens het symposium ‘Vier jaar Meer voor Elkaar’ mag hij alle wethouders aan de tand voelen over voorbeelden van een verandering in het sociale domein waar zij trots op zijn...

Pagina's