In de schapenstal op zoek naar verbinding

vrijdag 24-03-2017
Het Fort bij Aalsmeer en de naastgelegen Fortboerderij Dijkzicht vormden vrijdag 24 maart het schilderachtige decor van de tweede ‘SHARE meets’. Ondernemers en gemeente gingen in gesprek over herbestemming en innovatie op weg naar de circulaire samenleving.

Blog: De zeven wereldzeeën

vrijdag 24-03-2017
"Nederland staat bekend als een ondernemende handelsnatie. Als relatief kleine, open economie is het onze tweede natuur geworden om op zoek te gaan naar -zoals economen dat noemen- een comparatief voordeel. En ja, dat is inderdaad wat anders dan een competitief voordeel!

InforMeer 23 maart

donderdag 23-03-2017
De nieuwste InforMeer van 23 maart 2017 met onder andere een artikel over de verhuizing van Kombijsport, 'we dromen van een duurzaam dorp', Groengas van etensresten en tuinafval en nog meer.

Les over duurzame energie

donderdag 23-03-2017
Kinderen toekomstbehendig maken in duurzame energie. Daar is in februari en maart aan gewerkt bij de Circular Valley in Hoofddorp. Driehonderd basisschoolleerlingen hebben zich daar gebogen over de vraag ‘Hoe kun je energie op een duurzame manier opwekken?’

Startersplatform Haarlemmermeer

donderdag 23-03-2017
Voor iedereen die de afgelopen drie jaar gestart is met een eigen onderneming of die een bedrijf gaat starten, is op woensdag 12 april weer het Startersplatform Haarlemmermeer. Het thema van de avond is ‘Google, digitale connectiviteit', hoe kunt u uw bedrijf online beter zichtbaar kan maken.

Groene Energiefabriek maakt groengas van etensresten

woensdag 22-03-2017
In de Groene Energiefabriek in Rijsenhout zet Meerlanden etensresten en tuinafval om in groengas en andere producten. Welke formule wordt losgelaten op ingezamelde schillen, onkruid en kliekjes, zodat het mogelijk is om te koken of autorijden op gft? Toby Hoogenboom van Meerlanden weet alles over dit innovatieve proces en legt uit hoe het werkt.

Wijkbudget stimuleert meer buurtactiviteiten

woensdag 22-03-2017
Inwoners van Haarlemmermeer die een activiteit in hun buurt organiseren, kunnen daarvoor een wijkbudget aanvragen. De gemeente stimuleert hiermee initiatieven die samenwerking, sociale duurzaamheid, veiligheid en de betrokkenheid in een wijk vergroten.

Vraag het de burgemeester: "De gemeente onderzoekt of er in het raadhuis een Kinderzwerfboekstation geopend kan worden. Wat is een Kinderzwerfboekstation?"

woensdag 22-03-2017
Iedere week beantwoordt burgemeester Theo Weterings in zijn column een vraag. Deze week: "De gemeente onderzoekt of er in het raadhuis een Kinderzwerfboekstation geopend kan worden. Wat is een Kinderzwerfboekstation?"

Keukenhof Hotel Express Haarlemmermeer

dinsdag 21-03-2017
Keukenhof gaat op 23 maart weer van start. Hotels in de Haarlemmermeerse regio hebben, samen met Citymarketing Haarlemmermeer en Amsterdam Marketing, de handen ineen geslagen om hun bezoekers per bus naar Keukenhof te begeleiden.

Kombijsport gaat verhuizen

dinsdag 21-03-2017
Wethouder Derk Reneman ondertekende op dinsdag 14 maart de verplaatsingsovereenkomst van sportvereniging Kombijsport Atletiek Badhoevedorp. Op de huidige locatie van Kombijsport komt woningbouw en het Park Quatrebras. Kombijsport verhuist naar Sportpark De Veldpost, duizend meter verderop.