Nieuwsoverzicht

Jongerenwerker Simone maakt een selfie van haarzelf met collega Gijs buiten in een park
29 maart 2020

‘Ze zijn bezorgd over opa en oma maar niet over zichzelf’

Een ‘boks’ maken, kan niet, De jongerenwerkers Simone Duin en Gijs Heijnis missen dat. “En de jongeren ook”, zeggen ze. De twee zitten in een busje van Meerwaarde. Keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. Ze zijn bezig met hun rondje door het uitgestrekte Haarlemmermeer.
27 maart 2020

Aangescherpte maatregelen tegen verspreiding coronavirus

In de Veiligheidsregio Kennemerland - waar Haarlemmermeer onderdeel van is - is per direct een nieuwe noodverordening van kracht. Nieuw zijn onder andere de sancties op groepsvorming, het verbod op evenementen en het verbod op strandhuisjes.
Ton Dijkstra thuis achter een groot computerscherm aan het werk.
27 maart 2020

‘Ondanks klappen vertrouwen in toekomst HCnieuws’

96 jaar geleden verscheen de allereerste Hoofddorpsche Courant. Over 4 jaar viert de krant, nu HCnieuws, haar 100-jarig bestaan. Maar haalt ze deze mijlpaal wel? Uitgever BDUmedia loopt door de coronacrisis flinke klappen op, maakte het bedrijf onlangs bekend.
De markt op het Van Stamplein in betere tijden
26 maart 2020

Extra aandacht voor veiligheid op weekmarkten

Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden. Dat staat in de noodverordening die uiterlijk vrijdagochtend 27 maart zal ingaan. Markten vallen niet onder de noodverordening.
Kaartje van de Duinpolderweg

Haarlemmermeer kijkt vooruit na besluit Noord-Holland Duinpolderweg

De gemeente Haarlemmermeer werkt al jaren samen met een aantal partijen aan het project Duinpolderweg. Deze partijen, die samen de stuurgroep Duinpolderweg vormen, werken aan een betere bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van de regio Bollenstreek en Haarlemmermeer.
Dorpshuis Marijke in Burgerveen

Subsidies voor betere leefbaarheid

Dorpshuis Marijke in Burgerveen, het dorpscentrum van Rijsenhout, dorpscentrum Spaarndam en een aantal maatregelen aan de Ringvaart en Ringdijk.
Schipholtunnel

Versneld onderhoud aan rustige Schipholtunnel

Door het coronavirus rijden er inmiddels minder treinen door de Schipholtunnel en dus wilden ProRail en Strukton Rail vervroegd beginnen met het vervangen van 7,3 kilometer spoor.
25 maart 2020

Brief burgemeester: meer maatregelen nodig

Beste inwoners, Afgelopen maandag, op 23 maart, heeft het kabinet de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, aangescherpt. Wat dat voor u betekent, leest u in deze brief.
Milieustraat Meerlanden

Coronavirus wekt opruimwoede op

Is er een link tussen het coronavirus en de zolder opruimen? Nou en of! Als er één is die daarover kan meepraten, is het Angeline Kierkels wel. Zij is directeur van Meerlanden, verantwoordelijk voor afvalinzameling, recycling en reiniging in de gemeenten en bedrijven in de regio.
Tulpen op het Raadhuisplein
24 maart 2020

Pride of Haarlemmermeer tulp geeft omgeving kleur

Ze heten Pride of Haarlemmermeer en ze worden of zijn al geplaatst in 50 bakken op verschillende plekken in de gemeente waar, even buiten het coronavirus gerekend, veel mensen komen. De Pride of Haarlemmermeer tulp verdient het dan ook om gezien te worden.