Een voorbeeld van een zonnefietspad

Duurzame energiewinning met zonnefietspaden

In opdracht van de provincie Noord-Holland komen in het wegdek van het fietspad langs de Schipholweg bij Vijfhuizen zonnepanelen. Het zonnefietspad langs de N232 wordt zo’n 400 meter lang en moet minimaal 80.000 KwH per jaar opleveren.
Het zonnepark bij bedrijventerrein De Hoek

Vierde zonnepark in Haarlemmermeer

Bij Hoofddorp is plaats voor een vierde zonnepark. Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland heeft daarvoor een stimuleringsgebied zonne-energie aangewezen. Het gaat om een gebied van zo’n 24 hectare.
Een strook graskeien langs de weg

Vakantie-ontdekking oplossing voor Kromme Spieringweg

Een ontdekking van een medewerker van het gemeentelijke cluster Beheer en Onderhoud is de oplossing voor de vaak kapotgereden en daardoor onveilige Kromme Spieringweg bij Vijfhuizen.
Wethouder Marja Ruigrok lanceert de nieuwe website met een druk op de knop
24 mei 2022

Ontdek wat er te beleven valt in Haarlemmermeer

Er is een nieuwe website in de lucht: VisitHaarlemmermeer. Op 23 mei lanceerde wethouder Toerisme en evenementen Marja Ruigrok deze nieuwe website.
Twee jongeren geven elkaar de ruimte in een bumperbal
18 mei 2022

Op weg naar weggebruikers die meer rekening houden met elkaar

Hoe kunnen we meer rekening met elkaar houden in het verkeer? Dat hebben inwoners en bezoekers van Haarlemmermeer vandaag op het Burgemeester Van Stamplein kunnen ervaren door in een bumperbal te kruipen en een parcours af te leggen. Het doel was elkaar zo min mogelijk in de weg zitten.
Een sfeerbeeld van PARK21

‘PARK21 is nu een park met minder gevolgen voor het milieu’

Een compliment en nog wat huiswerk. Dat krijgt simpel gezegd de gemeente Haarlemmermeer in een voorlopig advies van de commissie MER (milieuffectrapportage, red) over PARK21.
Het DreamCourt aan de Toolenburgerplas vanuit de lucht gefotografeerd

Basketbalveld omgetoverd tot kunstwerk

Zo’n twintig kinderen en jongeren uit de buurt schilderden mee aan het basketbalveld aan de Toolenburgerplas in Hoofddorp. “Want het is vooral hún plek”, zegt Joram Roukes.
Een arts van Dokters van de Wereld onderzoekt een patiënt
17 mei 2022

Medische zorg vanuit de Zorgbus

Ieder mens heeft recht op medische zorg. De vrijwillige artsen van Dokters van de Wereld komen in actie voor Oekraïense vluchtelingen daar waar de reguliere zorg nog niet is geregeld.
Een mevrouw schilt aardappels boven een GFT&E-bakje
16 mei 2022

Gft&e, daar doen we wat mee!

Haarlemmermeerders zijn heel goed in het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Samen scheiden inwoners van de gemeente jaarlijks 51.400 ton gft. Dat is het gewicht van ongeveer 7.500 olifanten. Maar niet iedereen weet dat etensresten hier ook bij mogen. gft&e dus!
Het raadhuis aan het Raadhuisplein
10 mei 2022

Na 42 jaar afscheid van raadhuis

De gemeente is verhuisd naar twee tijdelijke locaties. Op de plek aan het Raadhuisplein waar september 1977 de eerste paal in de grond werd geslagen, komt straks het nieuwe gemeentehuis. In vogelvlucht de geschiedenis van het raadhuis, dat binnenkort wordt gesloopt.