Schiphol

OV Staking: Gemeente Haarlemmermeer sluit aan bij kort geding Schiphol

De gevolgen van een totale staking van het openbaar vervoer op dinsdag 28 mei zijn voor de openbare orde en veiligheid op en rond Schiphol onaanvaardbaar en ontwrichtend.
Kinderen op de rand van het zwembad, klaar om te water te gaan

‘Ondersteuning schoolzwemmen door gemeente is grote luxe’

Het is te veel gedoe. Het kost veel tijd. Het schiet een gat in het schoolprogramma. Drie veelgehoorde bezwaren tegen schoolzwemmen. Directeur Marieke Splinter van de christelijke basisschool Immanuël in Rijsenhout kijkt er heel anders naar.
Nieuwbouw in Nassaupark (Hoofddorp april 2019), foto Danny de Casembroot

Haarlemmermeer in top 10 aantrekkelijkste gemeenten

Haarlemmermeer staat in de top 10 van meest aantrekkelijke gemeenten om in te wonen en is de nummer 1 gemeente in Nederland op de sociaal-economische index. Dit blijkt uit de Atlas voor Gemeenten 2019, die woensdag in Enschede is gepresenteerd.
Polderlint in PARK21, foto Danny de Casembroot

Polderlinten maken PARK21 mooier

De meeste boerenbedrijven hadden vroeger een haag van bomen en struiken , zogenaamde houtsingels, rondom het erf. Die bomen hielden de wind tegen. Héél vroeger werd het hout ook gebruikt om te stoken of spullen van te maken. Tegenwoordig zijn veel houtsingels verdwenen.
Merijn Bot, directeur van Blu-Me, in de Pharostoren in Hoofddorp

Blu-Me wil bouwen aan ‘nieuwe economie’

“De mensheid is heel goed in staat om van richting te veranderen. Dat hebben we in het verleden gedaan en kunnen we nu weer”, zegt Merijn Bot, directeur en eigenaar van Blu-Me.
Teddyberenhospitaal tijdens Ontdek Hoofddorp 2018

Ontdek Hoofddorp op zondag 29 september

Na twee succesvolle eerdere edities, organiseert citymarketing Haarlemmermeer dit jaar opnieuw Ontdek Hoofddorp. Op zondag 29 september van 7.00 tot 1.00 uur de volgende dag zijn er voor inwoners en bezoekers in Hoofddorp weer heel veel leuke, bijzondere en verrassende activiteiten.
Er wordt een handtekening gezet onder een petitie

‘Jeugdzorg in de knel door financieel tekort’

Het voltallige college van Haarlemmermeer (VVD, HAP, CDA en PvdA) staat achter de petitie voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal en het Kabinet over de tekorten in de gemeentelijke jeugdzorg.
Zakje met wiet

Coffeeshop Superfly in Hoofddorp gesloten

De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft donderdag 16 mei het verzoek van coffeeshop Superfly in Hoofddorp om een tijdelijke gedoogverklaring afgewezen. Dat betekent dat Superfly voorlopig niet open mag.
Omleidingskaart Zuidasdok

Verkeershinder komende weekenden door Zuidasdok

In mei en juni 2019 werkt Zuidasdok in Amsterdam nog vier weekenden aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Wilt u in deze weekenden de weg op of gebruikmaken van het openbaar vervoer, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.
1941-1942: archief sv Spaarnwoude/Historische Werkgroep Spaarndam

Rivaliserende voetbalclubs vieren hun 100-jarig bestaan

Honderd jaar bestaat SV Spaarnwoude in Spaarndam dit jaar officieel. Het echte begin van de voetbalvereniging gaat nog verder terug. Naar een tijd zonder krijtlijnen op het voetbalveld met water en schuttingen als natuurlijke grenzen.