Nieuwsoverzicht

28 oktober 2020

Karakteristieke lijnen en kenmerken van Vijfhuizen vastgelegd

Samen met inwoners van Vijfhuizen werkte de gemeente - ondanks de beperkingen van coronamaatregelen - aan een beeldkwaliteitsplan Vijfhuizen. Met dit plan kunnen de karakteristieke polderlinten in het dorp behouden blijven als het dorp zich verder ontwikkelt.
27 oktober 2020

Lijndenhof: duurzaam vervoer van goederen

Lijndenhof wordt een bedrijfslocatie voor duurzaam vervoer van goederen van, naar en binnen de stad. Deze ‘City Logistics Innovation Campus’ (CLIC) wordt de plek voor alles wat te maken heeft met vernieuwingen voor het bezorgen van producten.
Iva Kwadijk van Stichting Ontdec met de wervingsposter voor Jongeren ErvaringsCoaches
26 oktober 2020

Ervaringcoaches denken out of the box

Ook in Haarlemmermeer zijn kwetsbare jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die een beroep doen op jeugdzorg of zorg. Voor deze jongeren is ondersteuning op maat heel belangrijk. Door dit maatwerk kunnen ze opgroeien tot zelfredzame volwassenen.
Natuurgraven op de Algemene Begraafplaats De Meerterpen in Zwaanshoek
26 oktober 2020

Laatste én ecologische rustplaatsen op Meerterpen

“Het is het tweede veld, links bij de ingang”, zegt Bas Grooteman. De Haarlemmermeerse begraafplaatsenspecialist bij uitstek staat bij de ingang van begraafplaats Meerterpen aan de Spieringweg in Zwaanshoek.
Artist impression van het oude postkantoor
23 oktober 2020

165 woningen op plek van oude postkantoor in Hoofddorp

Gemeente Haarlemmermeer tekende deze week een overeenkomst met de ontwikkelaar RE:BORN, die de locatie van het oude postkantoor op de hoek van de Kruisweg en de Nieuweweg onder handen gaat nemen.
Vrachtwagens op een kruising
22 oktober 2020

Slimme verkeerslichten helpen vrachtverkeer in de regio

Op verschillende drukke routes in Nederland worden slimme verkeerslichten en andere digitale innovaties ingezet. Hierdoor kan het vrachtverkeer slimmer en efficiënter over hun geplande route bewegen. Dit landelijke initiatief wordt op vier plekken uitgevoerd.
De nieuwe boezembrug in Halfweg
21 oktober 2020

'Boulevard' op boezembrug Halfweg hele verbetering

Het lijkt meer op een boulevard dan op een gewone weg. De nieuwe boezembrug met fiets- en voetpad in Halfweg doet de oude uit 1925 snel vergeten. De afgelopen tijd is er hard aan de brug en de N200 gewerkt. Het resultaat mag er zijn.
Coronavirus
15 oktober 2020

Noodverordening 14 oktober: beperk sociale contacten en reizen

In de veiligheidsregio Kennemerland, waar de gemeente Haarlemmermeer onder valt, geldt vanaf vandaag, woensdag 14 oktober 2020, om 22.00 uur een nieuwe noodverordening. Hierin zijn de landelijke coronamaatregelen, die het kabinet gisteren aankondigde, formeel geregeld.
14 oktober 2020

Hero Balancer is de Netflix van de verwarming

De temperatuur en de luchtkwaliteit in scholen, dorpshuizen, sportzalen en bijvoorbeeld kantoren kan veel beter door de installatie van een Hero Balancer. Een gebouw wordt daardoor comfortabeler, energiezuiniger en er is minder CO2-uitstoot.
14 oktober 2020

Start proef afval scheiden Stadscentrum Hoofddorp  

Haarlemmermeer gaat over op een nieuwe manier van afval scheiden. Hiermee wil de gemeente het inwoners makkelijk maken om hun afval goed te scheiden. Als we thuis ons afval scheiden, waarom dan ook niet buiten?

Pagina's