Jan Stokman van sloopbedrijf Vlasman in de pop-up store
10 augustus 2022

Veel animo voor pop-up store

Het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein wordt gesloopt. Slopen gaat sneller dan bouwen, maar het is niet zomaar met bruut geweld iets tegen de vlakte gooien. Eerst is er geïnventariseerd wat er is.
Een trein rijdt door het landschap
8 augustus 2022

Afsluiten spoorwegovergangen tijdens Formule 1

Ook dit jaar organiseert de Dutch Grand Prix (DGP) de Formule 1 in Zandvoort. Het eerste weekend van september, 2, 3 en 4 september 2022, staat voor Zandvoort in het teken van de Formule 1 race. Dit evenement zorgt voor extra verkeer op 4 september en tijdens de trainingen op 2 en 3 september 2022.
Wethouder Marja Ruigrok bij een van de laadpalen die Haarlemmermeer rijk is
4 augustus 2022

Extra energie voor laadcapaciteit

In de ideale wereld rijdt iedereen in een elektrische auto, heeft de bestuurder een eigen laadpaal voor de deur staan en wordt de laadpaal gevoed door zonnepanelen op het dak van zijn eigen huis.
burgemeester Marianne Schuurmans in gesprek met Oekraïense vluchtelingen
2 augustus 2022

‘Dit doe je gewoon voor mensen in nood’

Er vloeien tranen. Er worden armen om schouders gelegd. Aan de keukentafel van Gerard Stokman in Zwaanshoek praat burgemeester Marianne Schuurmans met vluchtelingen uit Oekraïne. Op de achtergrond spelen de kinderen. Ze bouwen een toren met gele en blauwe legoblokjes, die telkens omvalt.
Boerderij Den Burgh
1 augustus 2022

Restaurant Den Burgh, de enige langgevelboerderij

Het is een van de eerste boerderijen die na de drooglegging van het Haarlemmermeer is gerealiseerd. De eerste Zeeuwse langhuis of langgevelboerderij in onze gemeente. Wat begon als een boerderij voor akkerbouw is nu een restaurant.
Haarlemmermeers Paviljoen
26 juli 2022

Floriade Paviljoen is verkocht

De gemeente Haarlemmermeer heeft bekendgemaakt dat het voormalig Floriade Paviljoen in het Haarlemmermeerse bos is verkocht. “De verkoop van het paviljoen betekent een nieuwe impuls voor water en recreatie in Haarlemmermeer.
Fort van Hoofddorp
25 juli 2022

De twee verhalen van Fort van Hoofddorp

Het verhaal van Fort van Hoofddorp is het verhaal van een militair bouwwerk uit het begin van de vorige eeuw, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.
Hond bij water
22 juli 2022

Zwemmen in natuurwater? Natuurlijk, maar wel veilig

Deze zomer kunnen de temperaturen flink oplopen, daardoor kan het verfrissend zijn een duik te nemen in een meer, plas of kanaal. Maar: doe dat niet overal. In Haarlemmermeer zijn prima locaties te vinden voor waterrecreatie.
Schiphol
22 juli 2022

Crisisbestrijdingsplan Schiphol ter inzage

Van 20 juli tot en met 31 augustus 2022 ligt het Crisisbestrijdingsplan Schiphol ter inzage bij de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) in Haarlem. Wie meer wil weten over het plan, kan terecht op de website van de VRK.
De hooihuisboerderij in Spaarnwoude
19 juli 2022

Blauhek, boerderij waar je de geschiedenis proeft

Buiten springt het hoge, houten hooihuis in het oog. Binnen in de hal ligt een eeuwenoude plavuizen vloer, een trapje leidt naar een heuse opkamer. Midden in de woonkeuken herinnert een houten constructie aan de tijd dat hier de koeien stonden.