De tijdelijke huisvesting aan de Taurusavenue

balies tijdelijk gemeentekantoor 11 april open

Vanwege corona maatregelen zijn de werkzaamheden aan het tijdelijke gemeentehuis aan de Taurusavenue vertraagd. Inmiddels is er meer duidelijkheid over de verhuizing.
Een infographic met drie plaatjes over de omgevingsvisie
26 januari 2022

Bouwen aan het Haarlemmermeer van morgen

Met het gereedkomen van de verdichtingsvisie, de visie polderlinten en het klimaatadaptatiebeleid heeft de gemeente een stevige basis gelegd voor het Haarlemmermeer van morgen. De onderliggende boodschap: Haarlemmermeer moet koesteren wat het heeft en slim bouwen aan de toekomst.
kaartje voorkeursvariant Nieuwe Bennebroekerweg

Plannen Nieuwe Bennebroekerweg weer stap dichterbij

Het college van de gemeente Haarlemmermeer gaat akkoord met de verdere uitwerking van het voorkeursalternatief voor de verbreding van de Nieuwe Bennebroekerweg. De realisatie van de Nieuwe Bennebroekerweg is hierdoor weer een stap dichterbij gekomen.
De borden voor de blauwe zones worden geplaatst
25 januari 2022

Blauwe zones in Halfweg

De gemeente Haarlemmermeer heeft meerdere blauwe zones in Halfweg aangelegd. Deze parkeermaatregelen zijn genomen na klachten vanuit het dorp over parkeeroverlast, met name rondom het station.
Impressie van het beoogde transformatorstation gezien vanaf de Incheonweg
21 januari 2022

Bestemmingsplan Transformatorstation Incheonweg naar gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen het bestemmingsplan ‘Rozenburg Incheonweg transformatorstation en kabels’ vast te stellen. Dit bestemmingsplan maakt een nieuw transformatorstation aan de Incheonweg in Rozenburg mogelijk.
raadhuis
21 januari 2022

‘Na zaak Meijer vertrouwen terugwinnen van de inwoner’

De fractie Forza! moet een door de voormalige fractievoorzitter Paul Meijer onterecht gedeclareerd bedrag van 14.500 euro terugbetalen. Dat is gisteravond bekend geworden tijdens het debat over de bewuste integriteitsschending.
Braakliggend terrein achter hekken. Op de achtergrond huizen en gebouwen.
20 januari 2022

Eindelijk ontwikkeling Concourslaan mogelijk

Al een hele tijd zijn er plannen voor nieuwbouw aan de Concourslaan en Tuinweg in Hoofddorp. Ontwikkelaar Garden Square B.V. heeft de gemeente nu laten weten tot een overeenkomst te zijn gekomen met de eigenaren van de twee panden aan de Concourslaan.
Schade aan een glaspaneel van een brug

Opnieuw recordbedrag aan vuurwerkschade

Een jaar later bijna hetzelfde slechte bericht krijgen, is geen feestje. Toch is dat wat wethouder Marjolein Steffens-van de Water, verantwoordelijk voor de fysieke leefomgeving meemaakt.
De wethouder en de huisarts onthullen het bouwbord

Start bouw Medisch Centrum in Badhoevedorp

Badhoevedorp krijgt een splinternieuw Medisch Centrum. Wethouder Mariëtte Sedee van Ruimtelijke Ordening: “Het nieuwe centrum van Badhoevedorp krijgt een modern Medisch Centrum. Deze verzorgende functie past uitstekend in het dorpshart.
Luchtfoto van het Pionier-Bolsterrein

Masterplan Pionier-Bolsterrein Nieuw-Vennep naar gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om het masterplan Pionier-Bolsterrein vast te stellen. Dat masterplan geeft het kader en de regels voor de verandering van het vroegere Bolsterrein en bedrijventerrein De Pionier in een gemengd woon-werkgebied.