24 januari 2020

'Het gesprek is ons beste wapen'

Hij heeft een natuurlijk overwicht. En hoewel hij ‘vooral de taal van de straat spreekt’, is hij ook bedreven in de taal die bij een handhaver hoort, waarbij woorden als vorderen en staandehouden horen. Ali Gül (26) is straatcoach in Haarlemmermeer.
24 januari 2020

Vijfde ZAAI-coachtraject van start

Op woensdag 22 januari vond de Kick-off van ZAAI Haarlemmermeer 2020 plaats. Dit jaarlijkse coachtraject helpt startende ondernemers in hun zakelijke en persoonlijke groei door middel van coaching en masterclasses.
De eerste liggers van de nieuwe Boezembruggen worden geplaatst

Mijlpaal De Nieuwe N200 bij Halfweg

Sinds oktober 2018 wordt er gewerkt aan De Nieuwe N200. Ook in Halfweg is de weg op de schop. Deze week bereikte het project weer een mijlpaal: de eerste van in totaal 42 betonnen liggers voor de Boezembruggen zijn geplaatst.
verdeling woonruimte
22 januari 2020

Meer kans op woning door nieuwe verdeling sociale huurwoningen

Als je als woningzoekende dringend op zoek bent naar een sociale huurwoning, dan moet je meer kans krijgen om een woning te vinden. Daarom komen 15 gemeenten en 14 corporaties in deze regio samen om te werken aan een nieuwe verdeling van de sociale huurwoningen.
PARK21

'Dit jaar gaan we bomen planten in PARK21'

In een uitgestrekt gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep ontwikkelt de gemeente stapsgewijs en samen met inwoners, ondernemers, boeren en investeerders PARK21. Het wordt een park voor iedereen met ruimte voor sport, recreatie, ontspanning en groen.
21 januari 2020

HAP draagt fractievoorzitter Johan Rip voor als wethouder

Johan Rip, nu nog fractievoorzitter van HAP, wordt voorgedragen als wethouder. Dat heeft de lokale politieke partij bekendgemaakt. Johan Rip is daarmee de beoogde opvolger van Ap Reinders die is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht.
Wethouder Mariette Sedee plant een boom het Haarlemmermeerse Bos
21 januari 2020

Haarlemmermeerse Bos gezond en aantrekkelijk houden

In het Haarlemmermeerse Bos zijn volop werkzaamheden aan de gang om het bos op te knappen en voor bezoekers aantrekkelijk te houden. Afgelopen herfst zijn zieke bomen verwijderd. Op dit moment werken de boswachters aan het herstel.
20 januari 2020

Groot plan voor maatschappelijk vastgoed

Zo maar een greep uit het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Haarlemmermeer: 16 dorpshuizen/wijkcentra, 5 bibliotheken, 6 sporthallen, 25 gymzalen, 3 zwembaden, 5 forten, 4 musea, 4 kinderboerderijen, enkele toiletgebouwen, een poppodium en 3 theaters. Voor alle duidelijkheid: deze opsomming i
17 januari 2020

Inzamelingsactie messen op komst

Samen met politie en justitie gaat burgemeester Marianne Schuurmans een inzamelingsactie opzetten waarbij inwoners straffeloos en anoniem messen en andere steekwapens kunnen inleveren. Een motie van die strekking, gisteravond ingediend door CDA-raadslid E.
Erik Vermeulen in de raadzaal tijdens zijn installatie als raadslid
17 januari 2020

Erik Vermeulen van Forza! politicus van 2019

Erik Vermeulen, raadslid van Forza!, is uitgeroepen tot de Haarlemmermeerse politicus van 2019. De jury, met daarin drie journalisten, heeft dat gisteravond bekendgemaakt tijdens de eerste raadvergadering van het nieuwe jaar.