Op de foto is te zien waar het slimme laadplein komt
1 maart 2021

Staatssecretaris Van Veldhoven opent slim laadplein Haarlemmermeer

Op maandag 8 maart opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het slimme laadplein op het Marktplein in Hoofddorp. Dat is goed nieuws voor de eigenaren van elektrische auto’s. Het is ook een belangrijke ontwikkeling in de overgang van fossiele brandstof naar elektrisch vervoer.
Danielle en Beppy koken en eten samen
26 februari 2021

Thuisgekookt: een warme maaltijd én sociaal contact

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Juist nu kan een gevoel van eenzaamheid de dagen donker en moeilijk maken.
Narcissen

Narcissenactie loopt tot 13 maart

Van Badhoevedorp tot Abbenes worden op dit moment zo’n 150 potjes met narcissen bezorgd. Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer hebben in groten getale gehoor gegeven aan de oproep via Twitter van het college: ‘Kent u iemand die wel een vrolijke lentegroet kan gebruiken in deze moeilijke tijd?
Zicht op bedrijvenpark Beukenhorst-Oost

Haarlemmermeer verwelkomde dertien nieuwe internationale bedrijven in 2020

In 2020 openden 101 internationale bedrijven een nieuwe vestiging in de Metropoolregio Amsterdam, waarvan dertien in Haarlemmermeer. Zo blijkt uit de resultaten die amsterdam inbusiness (aib) 18 februari bekend maakte.
twee handen houden een mobiele telefoon vast

Chatten met Veilig Thuis

Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via 0800 2000. Bellen kan soms lastig zijn. Tijdens deze periode waarin iedereen meer met elkaar thuis is, biedt Veilig Thuis een extra mogelijkheid om contact op te nemen met een chatfunctie.
Lisette Thon
24 februari 2021

Een kijkje achter de deur van… verpleegkundige Lisette Thon

In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertellen medewerkers over hun werk. Zij zijn de hartslag van het ziekenhuis. Zonder hen is er geen (corona)zorg. De komende weken volgen we deze medewerkers. Wat gebeurt er achter die deuren?
Luchtfoto van Hoofddorp
23 februari 2021

Wat voor stadscentrum krijgt Hoofddorp?

De komende jaren gaat Hoofddorp veranderen. Het wordt een levendige, moderne stad, die verbonden is met de rest van de wereld. In Stadscentrum Hoofddorp komen er zo’n 5.000 woningen bij. In heel Hoofddorp wonen straks 100.000 mensen. Dan ben je een stad.
Artist impression van de Gerritshoeve
23 februari 2021

Gerritshoeve eerste horecazaak in Hyde Park

Tegenover het NS-station van Hoofddorp en naast de plek waar de kantoren van Beukenhorst-West grotendeels zijn gesloopt, komt café-restaurant de Gerritshoeve. De start van de bouw is 1 maart 2021, de opening is gepland voor het voorjaar 2022.
Lekker de hond uitlaten in de Houtrakpolder moet behouden blijven
22 februari 2021

‘Wij blijven de Houtrakpolder beschermen tegen havenuitbreiding’

De gemeente Haarlemmermeer vindt de Houtrakpolder een belangrijk groen gebied. Het moet blijven zoals het is. Het is niet beschikbaar voor het uitbreiden van de Amsterdamse haven. Amsterdam heeft nu uitspraken gedaan over havenactiviteiten in de Houtrakpolder.
De sloop van de oude panden is in volle gang
20 februari 2021

Sloop in centrum Nieuw-Vennep

Aan de Venneperstraat en de Poststraat in het centrum van Nieuw-Vennep worden oude panden gesloopt. De oude panden maken plaats voor nieuwbouw van woningen, winkels en parkeerruimte.