Nieuwsoverzicht

Arjen Hanssen van Online Overtuigen met Ap Reinders
maandag 16-07-2018

‘Ondernemen is doen wat je leuk vindt’

Deels is het de tijdgeest, maar het hoort óók bij het karakter van deze polder. Een groeiend aantal Haarlemmermeerders zet de stap naar het ondernemerschap. Zoals Arjen Hanssen (32) uit Hoofddorp. Hij begon in april met zijn bedrijf Online Overtuigen. “Heel gaaf om mijn eigen merk te hebben.”
Opening GinDS
vrijdag 13-07-2018

Opening broedplaatsen in het Geniepark

In de voormalig munitiebunkers aan de Geniedijk zitten nu acht ateliers en vier opslagruimtes onder de naam GinDS (Genie in De Stelling). De ‘Batterij aan den Sloterweg’, op de Rijnlanderweg ter hoogte van de kruising met de Geniedijk, is gerestaureerd en kan gebruikt worden als vergaderruimte.
Burgemeester Heiliegers bij Houtrakkerbeemden
woensdag 11-07-2018

'Belang van groen is hier nadrukkelijk voelbaar'

Regelmatig wandelt burgemeester Pieter Heiliegers met zijn vrouw José door het drassige gebied van de Houtrakkerbeemden. Meer dan eens ziet hij buizerds een duikvlucht maken naar Noorse woelmuizen laag bij de grond. De burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude vertelt over zijn favoriete plek.
gemeentewapens Haarlemmerliede en Haarlemmermeer
woensdag 11-07-2018

Nieuw gemeentewapen

Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl én een nieuw gemeentewapen. De gemeenteraden van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Haarlemmermeer hebben op respectievelijk 3 en 5 juli ingestemd met het voorstel voor dat nieuwe wapen.
De nieuwe gemeente Haarlemmermeer
dinsdag 10-07-2018

Besluit Eerste Kamer fusie

De laatste stap in de besluitvorming over de samenvoeging van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer is genomen: de Eerste Kamer stemde dinsdag 10 juli voor de fusie van de twee gemeenten.
Vliegtuig op Schiphol
maandag 09-07-2018

Eerder opschalen bij incidenten luchthaven Schiphol

“Een incident bij een organisatie met de omvang van de internationale luchthaven Schiphol kan grote effecten hebben op de openbare orde en veiligheid, zowel in als om de luchthaven. Het wordt aanbevolen om tijdens een incident beter de impact op de omgeving van Schiphol in beeld te houden."...
Terry Jonkman en Alex Huttinga bij bord pop-up camping PARK21
maandag 09-07-2018

Beleef de camping op PARK21

Alex Huttinga liep er al een tijdje mee rond. Zorg bij evenementen in PARK21 voor een camping. Dat is leuk. Niet alleen voor inwoners van Haarlemmermeer, ook voor mensen van buiten de gemeente. De organisatie van de PARK21 Zomerweken pakten het op. Tijdens deze eerste editie van de Zomerweken...
Fietsexcursie door PARK21
maandag 09-07-2018

Veel drinken en goed insmeren

Van 4 juli t/m 15 juli zijn de Zomerweken in PARK21. Er worden dan verschillende activiteiten georganiseerd door het hele park. Voor wie graag meer wil weten over PARK21 organiseert de gemeente op zaterdag 7 juli de PARK21 dag. Onder een stralende zon maken jong en oud kennis met alles dat het park...
Petra Chris en Jennifer van InforMeer
vrijdag 06-07-2018

‘InforMeer is van de gemeente maar voor de inwoners’

De gemeentelijke nieuwsvoorziening is alweer meer dan een jaar geleden flink opgeschroefd. De chef van de redactie van InforMeer, Petra Faber en de twee nieuwscoördinatoren Jennifer Schoone-van Attekum en Chris Hoogeveen delen hun ervaringen over de geïntensiveerde gemeentelijke nieuwsvoorziening.
Start PARK21 Zomerweken
donderdag 05-07-2018

Laat de Zomerweken van start gaan

Met zichtbaar genoegen spreekt wethouder Tom Horn de gedragen woorden uit. “We staan hier onder een stralende zon, vlak voor de zomervakantie begint. Een mooi moment voor de officiële opening van de Zomerweken van PARK21.”

Pagina's