Bekijk de nieuwste

Van tegenstander tot medestander tot participatieproof

vrijdag 20-01-2017
Van tegenstander tot medestander. Die ontwikkeling heeft de Hoofddorpse Myrna van den Kommer doorgemaakt tijdens het ‘open proces’, een zeer vergaande vorm van participatie die de afgelopen drie jaar is toegepast bij Hoofddorp-Centraal, het gebied tussen station en centrum.

Toch geen sociale huurwoningen in Cruquius

vrijdag 20-01-2017
De gemeente Haarlemmermeer staakt de planvorming voor de bouw van dertig sociale huurwoningen aan de Crommelinbaan aan de rand van het bedrijventerrein in Cruquius. Uit een geluidsonderzoek en gesprekken met betrokken bedrijven is gebleken dat deze woningbouw de bestaande bedrijven bij een eventuele uitbreiding én vestiging van toekomstige bedrijven te zeer beperkt.

Wethouder Steffens overhandigt wasteboard aan winnaar

vrijdag 20-01-2017
Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft donderdag 19 januari op haar kamer in het raadhuis een wasteboard, gemaakt van flessendoppen, overhandigd aan de Hoofddorpse Marij Kostons. Zij is de winnaar van de prijsvraag uit hoeveel flessendoppen het skateboard bestaat.

InforMeer 19 januari 2017

donderdag 19-01-2017
De InforMeer 19 januari 2017. Met deze week onder andere: kennis maken met nieuwe bewoners, ruiming vliegtuigbommen Rijsenhout, duurzaam wonen in Lentezijde, droom buurtbasketbalveld gerealiseerd en nog meer.

Opbloeien tussen de rozen

donderdag 19-01-2017
Iedere maand publiceert de gemeente zo’n 250 officiële bekendmakingen. InforMeer gaat op zoek naar de verhalen achter die bekendmakingen. Martijn Vis en zijn vrouw José Warmerdam runnen familiebedrijf ‘Rozen en Radijs’ in Burgerveen waar zij biologisch en natuurlijk telen. Vanaf januari willen zij mensen die tijdelijk buiten de maatschappij staan weer op de rit helpen. Het voormalig ouderlijk huis krijgt een andere bestemming waarvoor een vergunning is aangevraagd.

Vraag het de burgemeester: vliegtuigbommen Rijsenhout

donderdag 19-01-2017
Iedere week beantwoordt burgemeester Theo Weterings in zijn column een vraag. Deze week: er gaan weer vliegtuigbommen geruimd worden. Houdt het dan nooit op?

Binnentuin AQUAradius genomineerd

woensdag 18-01-2017
De binnentuin van het energie-neutrale appartementencomplex AQUAradius is genomineerd voor de landelijke competitie Interieurbeplanting 2017 van branchevereniging VHG. Doel is de meerwaarde te promoten van een vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden interieurbeplanting in combinatie met interieurdesign.

‘Lieve mensen dragen Esperanza een warm hart toe’

woensdag 18-01-2017
Drie keer is ze ziek geweest en voor haar leven werd gevreesd. In fysieke zin is de Badhoevedorpse Riet Verbeek behoorlijk beschadigd. Maar mentaal is ze nog altijd van ijzer. Met tomeloze energie vecht ze voor Esperanza, het inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, dat afgelopen zondag is heropend.

‘Maak nieuwbouw Rijsenhout mogelijk’

woensdag 18-01-2017
De gemeente heeft Den Haag formeel om toestemming gevraagd voor de bouw van 32 woningen op het voormalige Centurionterrein aan de Schouwstraat in Rijsenhout. In een brief aan staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) benadrukt de gemeente het grote belang van dit project voor de leefbaarheid van Rijsenhout. De wens voor een vernieuwd en kloppend dorpshart wordt steeds dringender.

Droom buurtbasketbalveld gerealiseerd

dinsdag 17-01-2017
Sinds drie jaar traint en speelt de 14-jarige Jasper van Gulik basketbal bij sportvereniging Christofoor in Zwanenbrug. Ook speelt hij graag buiten een potje, maar het speelveldje bij hem om de hoek lag er op z’n zachtst gezegd ‘niet florissant’ bij. Dankzij een jeugdactie van het Schipholfonds en hulp van de gemeente lukte het Jasper om het basketbalveldje aan de Banne in Zwanenbrug op te knappen.