Nieuwsoverzicht

Demi Elisa en Fleur in de raadzaal met de bekers die zij hebben gewonnen bij het Scholieren Debattoernooi 2018
18 november 2019

'En dan met die beker naar huis, zo stoer!'

Zestien scholierenteams debatteren donderdag 21 november in het raadhuis om de eer zich een jaar lang beste debaters van Haarlemmermeer te mogen noemen. De vorige editie van dit unieke Scholieren Debattoernooi werd gewonnen door KSH.
15 november 2019

Dag van de Ondernemer viert lef en doorzettingsvermogen

Ondernemers zijn belangrijk voor Haarlemmermeer. Zij zorgen voor banen, welvaart, levendigheid. Op 15 november, de Dag van de Ondernemer, bezoekt wethouder Ap Reinders (Economie & Ondernemerschap) vier ondernemers om hen in het zonnetje te zetten.
Wethouder Marja Ruigrok krijgt een boek overhandigd door een medewerkster van de bibliotheek.
14 november 2019

Nieuwe bieb in dorpshuis Badhoevedorp

Badhoevedorpers kunnen er al een paar weken terecht: de nieuwe bibliotheek in het dorpshuis aan de Snelliuslaan. Woensdag 13 november was de officiële opening.
Loslopende honden in een losloopgebied
13 november 2019

Samen een goede plek vinden

Samenwerking loont. Dat lieten bewoners van de Bosstraat in Nieuw-Vennep zien toen zij genoeg hadden van de overlast van het hondenlosloopgebied, direct grenzend aan hun achtertuinen. Zij gingen in overleg met de gemeente Haarlemmermeer en vonden samen een andere locatie.
Geniedijk
13 november 2019

Bomen op Geniedijk vervangen

In 2012 is de gemeente Haarlemmermeer begonnen met het vervangen van een groot deel van de 1800 populieren op de Geniedijk. Die bomen zijn oud (soms al ruim zestig jaar) en daardoor kwetsbaarder. De kans op vallende takken of zelfs omgewaaide bomen wordt groter.
Monument in Hoofddorp met kransen
12 november 2019

Gedenkkeien voor slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Nog vóór de viering van 75 jaar vrijheid op 4 en 5 mei 2020 wil het college van burgemeester en wethouders zogenoemde gedenkkeien voor Haarlemmermeerse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog hebben geplaatst. De stichtingen Meer-Historie en Crash ’40-’45 hebben na uitgebreid onderzoek een lijst op
Rob en Pia Schoute in hun nieuwe appartement
12 november 2019

'Maak de keuze als je zelf nog heel veel kan'

Rob en Pia Schouten (beiden 66 jaar) zijn de trotse bezitters van een mooi appartement, heel centraal in Hoofddorp. Dicht bij winkels, bus en station. Vijf weken geleden verruilden zij hun eengezinswoning in Toolenburg voor dit appartement.
11 november 2019

Hoe wekt Haarlemmermeer in de toekomst energie op?

In de gemeente Haarlemmermeer is volop aandacht voor de energietransitie: hoe gaan wij over naar nieuwe energie en wat zijn hiervan de gevolgen? Dit is het onderwerp van een serie bijeenkomsten in december.
Haarlemmermeerse bos
8 november 2019

Vernieuwing en aanvulling beplanting Haarlemmermeerse Bos

Op 11 november beginnen de werkzaamheden aan de beplanting in de westelijke bosrand van het Haarlemmermeerse Bos. Zieke populieren worden verwijderd en vervangen door nieuwe en andere boomsoorten. Ook komen er veel nieuwe bloeiende struiken bij. De werkzaamheden duren tot maart 2020.
7 november 2019

Geef de brug een naam

De oevers van de Hoofdvaart in Haarlemmermeer worden op zes plaatsen verbonden door een brug. Wethouder Marja Ruigrok vindt dat deze zes bruggen een naam verdienen. Het gaat om de bruggen in Abbenes, Nieuw-Vennep en Lijnden.