Nieuwsoverzicht

Coronavirus
18 september 2020

Fase zorgelijk vereist extra maatregelen

In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen toegenomen in de veiligheidsregio Kennemerland. Hierdoor is Kennemerland boven de signaalwaarde gekomen van 7 positief geteste personen per 100.000 inwoners.
Reparaties aan een fiets door Repair Café de Ark
18 september 2020

40.000 euro voor maatschappelijke initiatieven

Het VSB-Fonds heeft 40.000 euro beschikbaar voor initiatieven in Noord-Holland die bijdragen aan Mens & Maatschappij. Deze MAEX-impuls Noord-Holland kan van 21 tot 28 september worden aangevraagd.
Jantine Hos bij haar project
18 september 2020

NavigatieLandschap maakt bezoekers bewust van de omgeving

Het Fort bij Aalsmeer was afgelopen weekend tijdens de Open Monumenten Dagen gastheer én decor van de expositie NavigatieLandschap. Een van de organisatoren is Paul Bos van Mijn Fort. “Samen met Crash Luchtoorlog en Verzetsmuseum ‘40-‘45 hebben we een project bedacht om samen aan te kunnen werken.
Werkterrein met grote kraanwagen en in de verte de luchtverkeerstoren van Schiphol
18 september 2020

Eerste paal voor voltooiing dubbele-rijbaanstelsel Schiphol

De rijbaan voor vliegtuigen tussen de Kaag- en de Zwanenburgbaan op Schiphol wordt verdubbeld. Dit is het laatste stuk van het rijbaanstelsel op Schiphol dat nog geen dubbele rijbanen heeft.
Yuri Aarnoudse in een kan op het water
17 september 2020

‘Iedereen is wel eens eenzaam’

Meer dan 50 procent van de Haarlemmermeerse jongeren tussen 18 en 23 jaar voelt zich soms tot vaak eenzaam, zo blijkt uit de Jeugdnota. Dat is een hoger percentage dan vijf jaar geleden. Ook onder pubers komt eenzaamheid vaker voor. Vaak durven jongeren er niet over te praten.
wethouder Mieke Booij opende het nieuwe terrein van de Haarlemmermeer Hawks
16 september 2020

Nieuw thuis voor de Haarlemmermeer Hawks

Rugbyvereniging Haarlemmermeer Hawks is naar PARK21 verhuisd. Vanwege de bouwplannen voor Victoriapark in Hoofddorp, moest de club op zoek naar een nieuwe locatie. De rugbycompetitie liep eind mei af en de nieuwe speelronde ging in augustus van start.
Tijdelijk schoolgebouw basisschool 't Venne, Nieuw-Vennep
16 september 2020

Mogelijke locaties flexwonen Nieuw-Vennep bekend

Haarlemmermeer heeft twee locaties aangewezen in Nieuw-Vennep, waar flexwonen mogelijk gemaakt kan worden. Deze keuze is mede gemaakt op basis van een advies van de dorpsraad. Het gaat om het leegstaande terrein aan de Oosterdreef naast de volkstuinen en het leegstaande gebouw op Sarabande 7a.
Wethouder Mariëtte Sedee krijgt een helm overhandigd
16 september 2020

BMX-baan Badhoevedorp nu al een succes

Hij is nog niet af, maar nu al is de BMX-baan in het centrum van Badhoevedorp een groot succes. Op zondagen zijn jongeren en andere enthousiaste vrijwilligers nog druk aan het scheppen, maar er wordt al druk op gecrost op de heuveltjes. Projectwethouder Mariëtte Sedee nam een kijkje.
Anne Niehe, wethouder Marjolein Steffens-van de Water en Virgil Bawits van NMCX met de knikkertegel
16 september 2020

Eerste knikkertegel van plastic doppen overhandigd

Zaterdag is het World Cleanup Day: een wereldwijde opruimactie van zwerfvuil.
Wethouder Jurgen Nobel in gesprek met Mark Smees en Raoul Nijhoff
15 september 2020

Relaxter vliegen en niet meer met je koffers zeulen

Schiphol levert banen op, welvaart en economische groei, maar het zorgt ook voor overlast. Daarom zoekt Jurgen Nobel, wethouder Luchthavenzaken, naar innovatieve oplossingen om de hinder te verminderen en de lusten te vergroten.

Pagina's