Nieuwsoverzicht

maandag 19-02-2018

'Die zonnepanelenapp is bijna verslavend'

Mirjam de Graaf woont samen met haar vriend in een eengezinswoning in Hoofddorp Noord. “Via de app kan ik per minuut volgen wat de zonnepanelen opbrengen. Als er een wolk boven ons huis hangt, zie ik dat direct terug op de app.” Ze vertelt graag hoe zij als inwoner bezig is met duurzaamheid.
maandag 19-02-2018

Uitwisseling en inspiratie op de Dag van de dorps- en wijkraden

Dorps- en wijkraadsleden wisselden in De Meerse weer volop ervaringen uit en deden nieuwe kennis en vaardigheden op. Het wordt al een beetje een traditie: de Dag van de dorps- en wijkraden. Afgelopen zaterdag vond dit evenement voor het derde jaar plaats. Thema deze keer: 'Kiezen is winnen en...
donderdag 15-02-2018

Burgemeester Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn

Burgemeester Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude is vanaf 1 maart 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn. Hij gaat het waarnemerschap vervullen naast het burgemeesterschap in Haarlemmerliede en Spaarnwoude
donderdag 15-02-2018

Gezamenlijke inkoopactie energiemaatregelen groot succes

De gezamenlijke inkoopacties voor energiemaatregelen die afgelopen najaar in Haarlemmermeer zijn gestart, zijn een groot succes. Sinds de start hebben 2.800 inwoners aangegeven hun woning te willen verduurzamen.
woensdag 14-02-2018

Volle parkeerplaatsen maar een lege zaak

Karin Markus, eigenaar van Koffie bij Kaatje aan de Spaarndammerweg, pal naast station Halfweg-Zwanenburg baalt stevig. De oorzaak zijn de volle parkeerplaatsen bij haar voor de deur terwijl haar zaak leeg blijft.
dinsdag 13-02-2018

Vanuit het praktijkonderwijs schoonmaken in een vliegtuig

Komt een vliegtuig uit Japan, dan is het een makkie. Passagiers die daar vandaan komen houden het vliegtuig schoon en netjes. Maar er zijn ook vliegtuigen vanuit andere bestemmingen waarin de jongeren vanuit de praktijkschool flink aan de bak moeten. Daar staat iets tegenover, want wie kan er nu...
maandag 12-02-2018

'We gaan samen verder in een nieuwe jas'

Circa 3000 keer hebben inwoners en ondernemers tot nu toe al gestemd op één van de drie ontwerpen voor een nieuwe gemeente huisstijl. Dat kan nog tot 26 februari. Digitaal of op een van de 24 plekken in de twee gemeentes. Rolf van de Haar, projectleider nieuwe huisstijl voor Haarlemmermeer, neemt...
maandag 12-02-2018

Geen stof verloren bij No Waste Decorations

Wat leeft er onder de Haarlemmermeerse ondernemers? Hierover gaat wethouder Ap Reinders tijdens werkbezoeken met ondernemers en zelfstandige professionals in gesprek. Woensdag 7 februari bezocht hij Monique Dickhaut van No Waste Decoration in Hoofddorp.
maandag 12-02-2018

Drie dagen lang Meerbonkendorp

Stipt om elf minuten over twee overhandigde burgemeester Onno Hoes afgelopen zaterdag de sleutel van de gemeente aan prins Karbonkel de 45e. Samen met prinses Marijke en adjudante Laura regeert Zijne Hoogheid tot aanstaande woensdag over Haarlemmermeer, pardon, Meerbonkendorp.
vrijdag 09-02-2018

Eerste week van Sociaal Ondernemen brengt verbinding

Steeds meer ondernemers laten zien dat ze midden in de samenleving staan, denken mee over oplossingen voor maatschappelijke problemen en willen bijdragen aan sociale en duurzame doelstellingen. Dat sociaal ondernemerschap kwam in de eerste week van sociaal ondernemen tot uiting.

Pagina's