15 januari 2021

‘We willen de polderlinten behouden’

Ze vindt ze prachtig: de uitgestrekte bomenrijen langs de Haarlemmermeerse polderwegen. Wethouder Mariëtte Sedee: “Voor de lockdown reed ik dagelijks vanuit Nieuw-Vennep over de Hoofdweg naar Hoofddorp. Elk seizoen is dat anders.
Erik van der Peet is gekozen tot politicus van het jaar

Erik van der Peet (CDA) politicus van het jaar

Erik van der Peet, sinds kort fractievoorzitter van het CDA was in 2020 het beste raadslid. Dat vinden de journalisten Bart Boele (Haarlems Dagblad), Henk van der Eem (MeerRadio) en Frits Verhagen (HC Niieuws).
Schiphol
14 januari 2021

'Ik bepaal niet of het streng genoeg is op Schiphol'

Twintig vluchten per dag uit het Verenigd Koninkrijk op Schiphol in combinatie met de verontrustende berichten over de vele besmettingen met de virusvariant in dat land, maken raadsleden van D66 en VVD onrustig. Ze deelden hun zorgen tijdens de raadsvergadering met burgemeester Marianne Schuurmans.
Van links naar rechts: Noa Dikkeboom, Sjoerd Allewijn en Lisa van der Post op het Haarlemmermeer Lyceum

Leerlingen Haarlemmermeer Lyceum tegen messen

Het is een groot probleem: jongeren die met messen lopen. Ook Haarlemmermeer ontkomt hier niet aan. De gemeente probeert met de campagne YouChoose jongeren te laten zien dat ze een keuze kunnen maken tussen messen en skills.
Een sleutel met sleutelhanger steekt in het slot van een deur
13 januari 2021

Urgentieverklaring alleen bij hoge uitzondering

In Haarlemmermeer is, net als in de rest van Nederland, een groot tekort aan sociale huurwoningen. De wachttijd is maar liefst zo’n vijftien jaar. “Natuurlijk vindt iedereen de eigen situatie urgent.
Het rolkofferpad bij station Hoofddorp
12 januari 2021

Een rode loper voor rolkoffers

Kedeng, kedenk, kedeng. Het geluid van een grote menigte werknemers met rolkoffers op weg van station Hoofddorp naar bedrijven als Asics, Fluor, Irdeto, Danone en Sonion is vanwege corona en thuiswerkers grotendeels verstomd.
Zo ziet een proefsleuf eruit
12 januari 2021

Proefsleuven voor ondergrondse containers

In 2021 gaat Haarlemmermeer over op een nieuwe manier van afval scheiden om het inwoners makkelijker te maken. Voor bewoners van flats en appartementencomplexen komen er ondergrondse containers. Om te bekijken waar deze in Haarlemmermeer kunnen komen, worden er proefsleuven gegraven.
Een verkeersbord door vuurwerk vernield
11 januari 2021

Wethouder Steffens verbolgen over vuurwerkschade

Het vuurwerkverbod heeft in Haarlemmermeer niet geleid tot minder schade aan objecten in de openbare ruimte. Integendeel. Een voorlopige inventarisatie geeft een schadebedrag van zo’n 40 tot 45.000 euro aan. Na de jaarwisseling 2019-2020 stond de teller op 35.000 euro.
Binnen de rode stippellijn ligt de voorkeurslocatie voor een nieuw transformatorstation.
11 januari 2021

Informatiebijeenkomst haalbaarheidsonderzoek transformatorstation

Op donderdag 21 januari is er een online informatiebijeenkomst over het haalbaarheidsonderzoek naar een transformatorstation aan de Incheonweg in Rozenburg. De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt samen met TenneT en Liander of er daar een transformatorstation kan komen.
8 januari 2021

Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug in gebruik

Op maandag 4 januari 2021 maakten de eerste fietsers en voetgangers in Haarlemmermeer gebruik van de nieuwe onderdoorgang onder de Aalsmeerderbrug.