Ze staan er weer: de bladkorven

Het is volop herfst: de dagen worden korter, de bladeren vallen. Dat betekent dat Meerlanden op verschillende plaatsen waar veel grote gemeentelijke bomen staan weer bladkorven neerzet. Inwoners kunnen hierin bladeren uit de openbare ruimte kwijt. Op die manier blijven de straten netjes en opgeruimd.

Vallend blad

Het hoort bij het jaargetijde: bomen die hun mooi gekleurde bladeren verliezen. Deze bladeren kunnen ook overlast geven; veel blad op de rijbaan, het fietspad of de stoep kan leiden tot gladheid. Om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, is het goed om de bladeren op te ruimen. Dat doet de gemeente samen met Meerlanden en de inwoners.

herfstbladeren

Herfstbladeren. Foto: Ton Hofstra fotografie

Meerlanden

Het is een taak van Meerlanden om het blad op te ruimen. Op ruim 100 plekken waar grote bomen staan die veel bladeren verliezen, zet Meerlanden bladkorven neer. Daarin kunnen bewoners die een handje willen meehelpen de bij elkaar geveegde bladeren kwijt. Wie wel blad bij elkaar heeft geveegd, maar geen bladkorf in de buurt heeft, kan het verzamelde blad ook kwijt in de GFT-rolcontainer. Zelf een bladkorf aanvragen kan niet.

Wie heel veel herfstbladeren ziet liggen, dat ook nog eens overlast veroorzaakt, kan dit melden bij de gemeente

31 okt 2019