YouChoose: ode aan het raadhuis

Deel deze pagina
Het raadhuis wordt gesloopt. Voordat dit gebeurt maken twee bekende street art artiesten een kunstwerk op de zijgevel, aan de kant van het winkelcentrum. Team Blazin en Pop Eye doen dit, namens Stichting Cilinder, samen met jonge kunstenaars uit Haarlemmermeer. Dit kunstwerk is een ode aan het raadhuis én een kans voor jongeren om hun talent te ontwikkelen. Een bonus: voorbijgangers kunnen ook meedoen. Zo wordt het een kunstwerk van ons allemaal. Team Blazin is begonnen met het aanbrengen van een zogenoemde primer, een soort grondlaag. Daarna begint het échte werk.

Show skills not knives, YouChoose 

De activiteit wordt georganiseerd vanuit de YouChoose-campagne. Deze campagne is gericht op het ontmoedigen van wapenbezit en drugsgebruik onder jongeren. Maar ook op het stimuleren van jongeren om skills te ontwikkelen. De jonge kunstenaars brengen onder begeleiding van twee bekende street art artiesten, Team Blazin en Pop Eye, het ontwerp dat ze al eerder hebben gemaakt met graffiti aan op het raadhuis. Daarmee beginnen ze deze week. De street art artiesten en jongeren zijn ongeveer een week in actie op het Raadhuisplein. Ben je deze week in de buurt? Neem een spuitbus mee en doe mee met de spuitbus en een sjabloon! Dus, kom vooral een kijkje nemen of volg wat de street art artiesten doen op Instagram: youchoose.hlmr. 

De laag primer wordt aangebracht

De laag primer wordt aangebracht. Daarna volgt het kunstwerk. Foto: gemeente Haarlemmermeer. 

“Street art versterkt het gevoel van veiligheid, het vrolijkt de buurt op en het brengt een glimlach op de gezichten van mensen. Daarom zijn we zo blij dat we midden in het centrum van Hoofddorp op het raadhuis een kunstwerk mogen maken, met ook nog eens een belangrijke boodschap van de YouChoose-campagne. Die boodschap is straks ook terug te zien in het kunstwerk: show skills not knives, YOU choose”, zegt street art artiest Daan Wille.

Voordat de artiesten en de jongeren beginnen, wordt eerst een primer aangebracht. Dat is nodig omdat daarmee de graffiti langer blijft zitten. Het werk is dan namelijk tot ongeveer oktober te bekijken. Daarna worden de muren gesloopt. 

Wethouders als street art artiesten

Op 14 april komen wethouder Fouad Sidali en wethouder Marjolein Steffens-van de Water langs om een praatje te maken met de street art artiesten. Maar niet alleen dat, ze worden door de street art artiesten uiteraard ook aan het werk gezet! 

Maatregelen 

Uiteraard worden er maatregelen genomen om te voorkomen dat het kunstwerk (en het raadhuis) wordt beklad. 

Meer weten? 

Meer weten over het project? Mail dan naar: Youchoose@haarlemmermeer.nl en volg YouChoose op Instagram: youchoose.hlmr.

Gepubliceerd op: 
11 apr 2022