Word fotograaf voor @OntdekHaarlemmermeer

Deel deze pagina
Publicatiedatum: 
donderdag 13-09-2018
Team Citymarketing zoekt jou! Voor ons Instagramaccount @OntdekHaarlemmermeer zijn we op zoek naar Haarlemmermeerders die een maand lang foto’s maken van de gemeente. We willen foto’s van mooie onontdekte plekken, natuur of bekende plekken maar dan net even anders op de foto gezet.

Eerder namen Heleen Janssen-van Loon en Paul Conijn al eens het stokje over van ons Instagramaccount. Heleen heeft sinds vorig jaar Instagram.

"Fotografie heeft altijd mijn interesse gehad, maar dat gesjouw met statief en lenzen dat ik als kind bij mij vader zag, vond ik maar niks. Hij werkte als fotograaf en had vast hard gelachen als hij zou zien hoe ik er nu soms bij loop. Sinds ik een goede camera heb gekocht en fotografiecursussen volg, doe ik niet meer voor hem onder."

Heleen Janssen en Paul Conijn op het Burgemeester van Stamplein

Heleen Janssen-van Loon en Paul Conijn namen het stokje eerder over van ons Instagramaccount. Foto: Jur Engelchor
 

Blik op de wereld

Jansen – van Loon nam het stokje over van 'pionier' Paul Conijn uit Nieuw-Vennep die als kok werkt. Ook hij vond het leuk om zijn visuele blik op de wereld met een bredere doelgroep dan zijn eigen Instavolgers te delen.

“Ik fiets altijd naar mijn werk in Amsterdam en rijd nooit dezelfde route."

Simpele dingen waar zijn oog op valt, legt hij vast met zijn mobiele telefoon.

“Een glimp van de felrode achterkant van een motor die wegspurt en vooral veel opstuivend zand en modder. Zo’n foto maakte ik tijdens het jaarlijkse motorcross event in Nieuw-Vennep. Het prikkelt alle zintuigen en geeft het gevoel of je er zelf bij bent. Dat vind ik mooi.”

Instagram Take Over

Janssen – van Loon is Rotterdamse van geboorte en woont sinds 2002 in Haarlemmermeer. De Instagram take over stimuleerde haar om er nog meer op uit te trekken in haar eigen omgeving.

“Er zit een kolonie lepelaars in Haarlemmerliede, dat wist ik niet.”

Fietsend over de Geniedijk ontmoette ze vlakbij Fort Vijfhuizen een vrouw achter een schildersezel.

“Dan stop ik, maak een praatje en zet haar op de foto. Dat is ook leuk van dit project en fotograferen: je hebt direct contact.”

Positief sociaal medium

Het fijne van Instagram vindt Conijn dat het altijd positief is.

“Op andere sociale media draait het vaak om een mening en kan het er zuur of zwaar aan toe gaan. Via Instagram ontmoet je mensen met dezelfde interesse. Ik fotograaf zoals ik ook werk; zonder clichés. Als een straat doodloopt, ben ik nieuwsgierig en ga kijken. Door deze instelling valt mijn oog op simpele dingen die vaak bijzonder zijn in hun eenvoud.”

Ook jouw blik op Haarlemmermeer delen in beeld? Stuur een mail met motivatie naar citymarketing@haarlemmermeer.nl.