Winnaars sportprijzen 2019 zijn bekend

Cheyenne Stoffer (ritmisch gymnastiek), Amy Pieters (wielrennen) en Nationaal Duet (synchroonzwemmen) zijn uitgeroepen tot Sporttalent, Topsporter en Sportteam 2019 van Haarlemmermeer. Dit gebeurde maandag 15 juni tijdens een virtuele prijsuitreiking.

Het traditionele Sportpodium kon op 15 maart dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Omdat er voorlopig geen evenementen mogen worden georganiseerd, besloot de gemeente om de uitreiking van de Haarlemmermeerse sportprijzen virtueel te doen. Op deze manier hoefden de genomineerden niet nog langer in spanning te zitten.

Sportwethouder Mieke Booij-van Eck maakte maandag tijdens een Facebook-livestream de winnaars bekend. Na een introductie samen met ex-topsporter en begeleider van sporttalent uit de gemeente Lisanne de Roever, pakte de wethouder de gouden enveloppen erbij. Wie waren door het publiek en een deskundige jury tot sporters van het jaar benoemd?

Sporttalent

De 16-jarige Cheyenne Stoffer is uitgeroepen tot Sporttalent 2019. Zij is geen onbekende van het Sportpodium. Vorig jaar gaf zij tijdens de uitreikingsavond een prachtige demonstratie. Hoe talentvol zij is, blijkt uit haar mooie resultaten in 2019 waaronder de eerste plek op het NK allround. Cheyenne reageerde enthousiast:

Ik train er heel hard voor, dus ik ben er heel erg blij mee!

Cheyenne Stoffer, Sporttalent 2019

Cheyenne Stoffer, Sporttalent 2019. Foto: Renata Jansen

Topsporter

Amy Pieters mag zich net als vorig jaar Haarlemmermeerse Topsporter noemen, onder andere vanwege haar winst op het WK op het onderdeel koppelkoers. De 28-jarige wielrenster:

Het is boven verwachting goed gegaan. En 2020 is ook goed begonnen. Ik hoop dat ik dat weer op kan pakken.

Amy Pieters won de titel Topsporter 2019

Amy Pieters, Topsporter 2019. Foto: Renata Jansen

Sportteam

Nationaal Duet, bestaande uit Noortje en Bregje de Brouwer (21 jaar), is voor het tweede jaar op rij gekozen tot hét Haarlemmermeers Sportteam. In 2019 was het Nationaal Duet onder meer eerste op het NK Senioren op de onderdelen vrije uitvoering en technische uitvoering.

We zijn heel blij met deze uitverkiezing. We hebben vorig jaar al mogen winnen, en de tweede keer is net zo leuk.

Nationaal Duet, Sportteam 2019

Nationaal Duet, Sportteam 2019. Foto: Renata Jansen

Mieke Booij na afloop:

Ik was al een trotse wethouder, maar ik ben nu nog trotser.

De winnaars krijgen behalve de eer een beeldje, dat de wethouder beloofde persoonlijk bij hen te komen afleveren.

Sportmedailles opgestuurd

Tijdens het Sportpodium worden traditioneel ook de sportmedailles van de gemeente uitgereikt aan Haarlemmermeerse sporters die het jaar ervoor een podiumplaats hebben behaald tijdens een NK, EK, WK of de Olympische Spelen. Dit jaar is besloten om de medailles op te sturen. Mieke Booij: “Het is heel jammer dat ik niet zelf de medailles uit kan reiken. Maar gezien de coronarichtlijnen is dat niet mogelijk en de sporters hebben al lang genoeg gewacht op hun welverdiende medaille. Van harte gefeliciteerd allemaal!”

16 jun 2020