Wie wint SHARE Award 2019?

Deel deze pagina
Bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor de SHARE Award 2019. Dit is een onderscheiding van de SHARE-founders uit het bedrijfsleven en de gemeente Haarlemmermeer. De SHARE Award is een blijk van erkenning voor het bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.

De SHARE Award wordt voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn The Waste TransformersRigo VerffabriekJoost Valk Architectuur, Nijssen Recycling, de Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op een positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer. Dat de Award geen windeieren legt, blijkt uit bijvoorbeeld The Waste Transformers. Voor het voormalige Bijlmerbajesterrein dat wordt omgebouwd tot hotspot bedacht het bedrijf een installatie die afval omzet in grondstoffen.

Lara van Druten van de Waste Transformers staat juichend op het podium tijdens SHARE 2017

Lara van Druten van The Waste Transformers was in 2017 winnaar van de SHARE Award. Foto: Renata Jansen-Fotografie

Nominaties

De inzendingen worden door de SHARE Award-jury op hun innovatieve en duurzame ambities beoordeeld, er blijven drie bedrijven over. De jury kiest uit deze genomineerden de winnaar tijdens SHARE Meets op donderdag 10 oktober in het Pharos-gebouw in Hoofddorp. De prijs wordt overhandigd door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning. Marja Ruigrok, wethouder Economische zaken en innovatie, is een van de sprekers.

Criteria en aanmelden

Voor deelname aan de SHARE Award 2019 zijn criteria opgesteld. De jury let met name op de innovatieve en duurzame rentabiliteit en de opschaalbaarheid van het product. Verder worden de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf beoordeeld. Een voorwaarde voor deelname is dat een bedrijf uit de regio Haarlemmermeer komt of er een directe relatie mee heeft. Bedrijven kunnen zich tot en met 9 september aanmelden (of door anderen) via externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl  Eerdere winnaars van de Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn van deelname uitgesloten.

SHARE Award

De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC en Schenk Makelaars en gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.

Gepubliceerd op: 
30 aug 2019