‘Weer zo’n project dat Hoofddorp op de kaart zet’

Deel deze pagina
Het woningproject Het Gemaalhuis aan de Kruisweg in Hoofddorp heeft het hoogste punt bereikt. Dat werd vrijdag gevierd met een feestje. Wethouder Jurgen Nobel hees de vlag in top. “Hier woon je natuurlijk geweldig straks, dicht bij Hyde Park en op loopafstand van het centrum en het station.”

Dat waren de kopers met hem eens. Wil en Peter Janssen, die al 34 jaar in Hoofddorp wonen, betrekken straks in Het Gemaalhuis een gelijkvloers appartement. “We hebben best een groot huis en zijn nog maar met z’n tweeën nu. We wilden wel een beetje in de buurt van het centrum blijven. Niet in een nieuwbouwwijk met eengezinswoningen, dat trekt ons niet zo.” Ze kozen expres voor een woning aan de Kruisweg voor de levendigheid.

Dan gebeurt er tenminste wat.

Het Gemaalhuis

Het Gemaalhuis. Foto: Danny de Casembroot

Architect

In Het Gemaalhuis komen 84 woningen, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen. Ontwikkelaar Timpaan baseerde het ontwerp op het karakter van de polder, met een originele architectuur geïnspireerd op de historische gemalen. Jurgen Nobel sloeg in het voorjaar de eerste paal:

Dit is weer zo’n project dat Hoofddorp op de kaart zet.

‘Je hebt hier alles’

Dat hoopt ook Yke Paulussen (33), die nu nog in Amsterdam woont. “Ik denk dat Hoofddorp veel potentie heeft. Als ik nu tegen mensen zeg, dat ik hier ga wonen, denken ze dat ik niet helemaal lekker ben”, lacht ze. “Maar over een paar jaar denken ze: ‘shit, had ik dat ook maar gedaan’. Ik zeg altijd: je hebt hier alles en je woont overal dichtbij. Je bent binnen twee minuten op de snelweg, dicht bij het station, dicht bij het centrum. Ze vindt het wel jammer dat er weinig uitgaansmogelijkheden zijn.

Wanneer ik rond vier uur op vrijdagmiddag een borrel wil doen, weet ik niet waar ik naartoe moet.

Als straks het Raadhuisplein bebouwd is, met horeca aan de pleinkant, zal ze daar misschien anders over denken.

Energiezuinig

De woningen worden zeer energiezuinig - mede door de zonnepanelen op het dak. Er is zeer weinig energie nodig om de huizen te verwarmen of te koelen. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met lage energielasten. Nobel: “Goed dat mensen dat in hun portemonnee voelen.”

 

Gepubliceerd op: 
2 dec 2019