Weer sporten? Nog niet alles is duidelijk

Deel deze pagina
Op dinsdag 21 april heeft minister-president Mark Rutte bekendgemaakt dat buiten trainen in teamverband voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 29 april weer mogelijk is. Jongeren tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten, mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden. Het gaat dus om buiten sport!

Team Sport van de gemeente Haarlemmermeer brengt nu samen met de verenigingen in kaart op welke manier dit goed vorm kan krijgen. Dit verschilt immers per sport, sportlocatie en vereniging. De hoop is om eind deze week of begin volgende week meer inzicht hierin te hebben. 

Hockeyveld

Kinderen op het hockeyveld. Foto: Danny de Casembroot

De gemeente Haarlemmermeer roept sportverenigingen op om alvast zelf na te denken over hoe zij sportmogelijkheden voor de twee groepen kunnen bieden en organiseren. Veel sportbonden stellen hier nu protocollen voor op.  
De verenigingen gaan over het aanbod en de organisatie van sportactiviteiten. De gemeente gaat over accommodaties en handhaving. Team Sportservice Haarlemmermeer is en blijft het gemeentelijk sportloket en zet buurtsportcoaches in om regie te voeren. Waar mogelijk verleent Team Sportservice ondersteuning aan sportverenigingen en het onderwijs. Voor inwoners is er binnenkort meer informatie beschikbaar via de sportverenigingen. 

Voor meer informatie en antwoorden op vragen, klik hier. Antwoorden op veelgestelde vragen staan ook op de website van de gemeente Haarlemmermeer

 

 

Gepubliceerd op: 
22 apr 2020