Weekmarkt weer terug op Van Stamplein

Deel deze pagina
Op vrijdag 26 juni is de weekmarkt in Hoofddorp bijna als vanouds te vinden op het Van Stamplein. Bijna, want de anderhalve meter-maatregel blijft van kracht en moet natuurlijk nageleefd worden. Dat betekent: minder kramen, soms kleinere kramen en bredere looppaden.

In de ruimere opzet die wordt gehanteerd op het Van Stamplein hebben alle vaste standplaatshouders een plek. Soms moeten ze het doen met wat minder kraamruimte. Voor verkopers die geen vaste plek hebben is in deze opzet geen plaats. 

De markt komt weer terug op het Van Stamplein

De weekmarkt op het Van Stamplein tijdens de coronacrisis. Foto: Kees van der Veer

De looppaden op de markt zijn zo’n 6 á 7 meter breed. Hierdoor is het voor bezoekers mogelijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Op verschillende plaatsen op de markt staan klapborden waarop de looprichting wordt aangegeven. Op de ene kant van het bord staat een pijl die de richting aangeeft, op de andere kant de tekst ‘verboden in te lopen. Deze aanduidingen hangen ook in de kramen. Daarnaast staan er pijlen op de grond waarmee ook de looprichting wordt aangegeven. Uiteraard is iedereen verantwoordelijk voor de anderhalve meter afstand. #samentegencorona. 

De markt op het Van Stamplein voor de coronacrisis

De markt op het Van Stamplein voor de coronacrisis. Foto: Kees van der Veer
 

Gepubliceerd op: 
24 jun 2020