‘We zijn in Haarlemmermeer goed in pionieren’

Publicatiedatum:
dinsdag 11-09-2018
“Mijn liefde voor honkbal is ontstaan toen ik in de Verenigde Staten woonde. Nadat ik mij in de spelregels had verdiept, zag ik hoe veelzijdig de sport is: de snelheid, de vertraging, achter iedere actie kan een tactiek zitten.” Wethouder John Nederstigt (Duurzaamheid, Milieu, Kennis en Innovatie) van Haarlemmermeer kiest als bijzondere plek het honkbalstadion van de Hoofddorp Pioniers.

John Nederstigt zit op zijn favoriete plekje op de tribune, vlak bij het eerste honk.

“Soms dwalen mijn gedachten tijdens een wedstrijd even af. Die mijmermomenten vind ik heerlijk. Toch pik je de draad van het spel even snel weer op, er gebeurt altijd wat.”

John Nederstigt bij de Hoofddorp Pioniers

Wethouder John Nederstigt: “Haarlemmermeerders mogen best trots zijn op hun gemeente.” Foto: Jur Engelchor

Tijdvakken

Nederstigt richt zijn blik op een scholekster die over de grasmat hipt.

“Als je de muren van het stadion wegdenkt en om je heen kijkt, zie je eigenlijk alle tijdvakken van Haarlemmermeer: de akkerbouw, de polderlinten, Schiphol, woningbouw en sport- en recreatiegelegenheden zoals PARK21 en het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA).”

De zonnecollectoren op het dak van het SKWA glinsteren in de zon.

"Ontwikkeling en duurzaamheid gaan hand in hand. Ik ben er trots op daaraan als wethouder een bijdrage te hebben geleverd."

Pioniers

Volgens Nederstigt mogen Haarlemmermeerders best wat schroom van zich afgooien en trots zijn op wat hun gemeente te bieden heeft.

"Rondom de realisatie van gedurfde nieuwbouwprojecten is vaak gedoe. Dat is niet erg, het hoort erbij. Zo’n project zie ik als een bewijs dat Haarlemmermeer laat zien waar het goed in is: veranderen en pionieren."

Hij wijst naar de Calatravabruggen die in de verte nog net zijn te zien.

"Niet alle 150.000 inwoners vinden deze drie bruggen mooi, maar er staat wel iets dat ver buiten de gemeentegrenzen bewondering oogst. Daarom vind ik de naam van het honkbalstadion ook zo toepasselijk: Pioniers."

Leven met verandering

Natuurlijk zou Nederstigt het leuk vinden als meer mensen gegrepen worden door de honkbalsport, maar hij wil benadrukken dat deze plek meer te bieden heeft dan dat.

"Ga wandelen of hardlopen in PARK21, een makkelijke manier om mensen te ontmoeten. Of bezoek het SKWA om te genieten van topsporten in de zaal of het zwembad. Alles wat je om je heen ziet, ademt verandering. Dat is waar inwoners van Haarlemmermeer goed in zijn en altijd mee leven."

Mijn Haarlemmermeer

Haarlemmermeer fuseert 1 januari 2019 met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De acht wethouders en twee burgemeesters vertellen in de serie ‘Mijn Haarlemmermeer’ over een bijzondere plek in de nieuwe gemeente die het bezoeken waard is. Woensdag 21 november zijn de gemeenteraadverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.