'We willen de verwachtingen van inwoners overtreffen'

Deel deze pagina
De schaatsen kunnen binnenkort weer worden ondergebonden op het Raadhuisplein. Vanaf 1 november opent Hoofddorp on Ice voor ruim twee maanden haar deuren. De ijsbaan van driehonderd vierkante meter is helemaal overdekt en er is horeca bij.

Twee Hoofddorpse ondernemers, Jerome Könst en Jeroen Kerkhof zijn de ‘drijvende kracht’ achter Hoofddorp on Ice.

Jerome:

“We hoorden van ondernemers en inwoners dat de schaatsbaan zo gemist werd. Hoe leuk is het dan om zoiets te kunnen en mogen neerzetten?”

Hoofddorp on Ice is helemaal overdekt, niet alleen de horeca maar ook de baan zelf. “We willen een knusse en gezellige sfeer creëren”, vertelt Jerome.

“Met een 70-meter lange muurvisual en een bar in après-ski look. Een plek waar gezinnen en families lekker en betaalbaar kunnen eten en drinken en gezellig kunnen schaatsen. En we hopen natuurlijk dat mensen dan ook vaker terugkomen.”

“Wanneer het voor ons geslaagd is? Als we in januari nog op de been zijn! Nee, zonder gekheid: als we de verwachtingen van de inwoners van Haarlemmermeer kunnen overtreffen. We willen meteen vanaf de eerste week knallen.”

Op vrijdag 8 november is er een openingsfeest met Trafassi-Man als hoofdact.

“Ja inderdaad, van de ‘Kleine wasjes, grote wasjes..’. En op 14 december staat een artiestengala op het programma waarbij diverse Nederlandse artiesten voorbij komen. Ook weten we sinds deze week dat we een oud en nieuwfeest mogen organiseren. Dus daar gaan we nu mee aan de slag.”

De andere activiteiten van de heren staan de komende maanden op een lager pitje of zijn overgedragen aan medewerkers. Jerome: “We zijn hier nu full-time mee bezig en willen ook het gezicht van Hoofddorp on Ice zijn. Je ziet ons ook gewoon achter de bar, dat kan ook niet anders”.

Binnenkort kunnen inwoners weer genieten van een overdekte schaatsbaan, net als jaren geleden bij Winterland. Foto: Danny de Casembroot

 

De schaatsbaan is vanaf 1 november van dinsdag t/m vrijdag geopend van 12.00 tot 23.00 uur, behalve als er schoolschaatsen is. Jerome: “We hebben al veel aanvragen van scholen of klassen die willen komen schaatsen. Ontzettend gaaf dat de scholen enthousiast reageren op de ijsbaan.” Overigens kunnen scholen ook buiten de openingstijden reserveren. In de weekenden en in de kerstvakantie is Hoofddorp on Ice open van 10.00 tot 23.00 uur.

De opbouw van de schaatsbaan begint donderdag 24 oktober. Tijdens de opbouw wordt een deel van het Raadhuisplein afgezet. Het plein kan wel gewoon via de entree van het Raadhuis worden overgestoken.

Meer informatie over de schaatsbaan, de evenementen en het organiseren van een kinderpartijtje of bedrijfsfeest op de website van Hoofddorp on Ice en op hun facebook-pagina.

Gepubliceerd op: 
23 okt 2019